Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 29-07-2010, 08:00 AM   #18
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Default Re: Domaca produkcija, zasto je takva kakva jeste?

Sla?em se sa svime rečenim od Arthura.

I ja bi vi?estruko naglasila taj NEDOSTATAK TRUDA i ?elju za brzom lovom. To je na? balkanski mentalitet. Isto tako, omalova?avanje tr?i?ta, omalova?avanje slu?atelja.

Iako ja ne radim pop glazbu, već filmsku i za kazali?te, od svojih KOLEGA (koji isto ?ive od toga) često čujem da nema potrebe da se toliko trudim i radim tu razinu kvalitete za na?e prostore. Moj stav je da stojim iza svega ?to radim i da sam prvenstveno JA zadovoljna time. To ?to većina neće čuti 60% ulo?enog u svaku kompoziciju, nije moja stvar. Ja sam tu da mjenjam kriterije koliko mogu, dajući od sebe SVE ?to imam i znam. I upravo to me vodi malo drugačijim putanjama od mojih kolega koji za male pare rade malu muziku. Jer LJUDI ČUJU... samo treba imati vi?e toga za usporediti i kriteriji se mjenjaju. To je sve.

To je na?a du?nost - da učimo i napredujemo i sve na?e resurse ulo?imo u produkciju ?to bolje glazbe, a ne da se lo?im pjesmama skrivamo iza "tr?i?ta" koje ?eli lo?e pjesme. Da postoji pravi talenat i prava originalnost, te?ko bi se odlučili poslu?ati potrebe tr?i?ta.

Budimo realni. Nema svatko talenat, a svatko bi danas radio mjuzu. A i oni koji imaju talenat, misle da je samo on dovoljan i ne idu dalje. Ili imaju lo? njuh za business. Ili su nedisciplinirane budale koje misle da će im radi talenta sve samo od sebe krenuti.

Dakle, da skratim priču, nedostatak talenta, truda, znanja i potrebe za napredkom.
I ne samo u glazbi. Ljudi na na?im prostorima su takvi na svim područjima djelovanja. (naaaravno da postoje iznimke uvijek!!)
ANITA is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules