|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Banned
|
![]()
Pravo da ti kazem, ja sam se pre odusevljavao sa slicnim sumulacijama... Posle sam se uverio da to uopste ne radi posao...
Da ne davim, dobro snimljen kanal zvuci bolje bez tih dodataka, a lose snimljen kanal nece zvucati bolje sa tim, vec malo drugacije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Banned
|
![]() Quote:
Ako radis sve sa sintovima, samo ziv glas, mislim da je gubljenje vremena na sinteticki kanal stavljati saturacije, nista se nece promeniti na bolje. A uzasno mnogo se vremena potrosi uzaludno... Sa dobrim snimkom vokala i dobrim reverbom ces postici sasvim dobar zvuk. To se moze kupiti (otkinuti od usta), a vreme koje prodje u besmislenom isprobavanju svega i svacega odlazi nepovratno. ![]() Last edited by google; 17-07-2010 at 05:44 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
VIP Member
|
![]()
[al ste se razprichali.....ko sto rece covek, manite se decibela i metra i gldanja u metre...slusajte malo vise.
I opet se provlajce neke teze ala "marketinske kampanje", zamazivanje ociju klincima itd....sve to nema veze sa zivotom ! Gomila hip hop producenata je presla in the box...i batalila MPC....kad savladaju osnove na Pro Toolsu ili nekom drugom software-u- onda skapiraju koliko je MPC spor, ogranichen itd... da samo znate (i vidite) rupe od studija i krs od opreme na kojima se snimaju neke velike underground stvari (od Grime-a do HipHopa...) u londonu. Da ne poverujes na cemu ljudi rade..i slusaj..u i kako rade...i kako ne paze "ako ide u crveno" itd..SVE MU TO DAJE TAJ ZVUK... Jedno vreme su se ljudi pitali kako loop sa sampling CD-a ne zvuci isto kao na pesmam od "velikih" producenata...ti njihovi loopovi su samplovani sa ploca (ne starih) koje su opet njih samplovali sa nekih drugih ploca...saberes 2-3 generacije degradiranja, kompresije i distorzije - i eto ga zvuk ! nemoj da ocekujes sve od plugova....provlaci trake kroz neke preampe, kasetofone, pedale (bypasovane) samo da ti malo 'zakrchi"... i slusaj, jebes metre...
![]() |
#5 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ja koliko sam u kontaktu a jesam u kontaktu sa nekim imenima iz USA hiphop-a svi su presli ITB... Imam ovde SPL Pro Mike Servo Drive preamp iz sredine 90-ih, kapiram da bi mozda mogao kanale da guram malo u crveno kroz njega pa da vidim sta ce da se desi, razmisljao sam o tome, vidis lepo si me podsetio ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Banned
|
![]() Quote:
Zvuci malo drugacije, nista specijalno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Google, ne znam da li kapiras o polemisemo, ne dovodim kvalitet snimka i cistocu ni u jednom trenutku, ako si skinuo rar fajl koji sam postavio, govori se o "misicima" kako rece Kravadinka i distorziji/izoblicenju (pa samim tim i kompresijom, jer i kad se na stolu gurne kanal u crveno javlja se neka vrsta kompresije) prva dva primera i kako dobiti takav efekat ITB, konkretno ja za to koristim URS saturaciju. Ni u jednom trenutku ne dovodim u pitanje kvalitet snimka i nezadovoljstvo istim, nego mi cisto zanima efekat. Kao kad bi recimo gitaru provukao kroz dist, ili kao recimo kad biras koji ces reverb i kakav staviti na snimak akusticne gitare ili vokala...Radi se o efektu zvuka kao da je nesto gurano u crveno (na stolu, na tape masini, na preampu) i pri tom to izoblicenje zvuci prijatno... Inace slazem se da provlacenje kroz preamp zvuci samo malo drugacije, a sta ako ga ekstremno gurnes u izoblicenje, da li imas takve potrebe u muzici koju radis? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Banned
|
![]() Quote:
Ne koristim "lampasa" ni mikrofon, ni preamp, a dobije se zvuk za koji sam verovao da se dobija od lampi, i sl. Cak koristim mikrofon sa ravnom karakteristikom (ako se to tako kaze)... Ali nista se ne dobija "provlacenjem". Ako izvor ima detalja, preamp ih naglasi, istakne. Ako nema, preamp pojaca to sto ima u snimku (nista, ili probleme). Uzalud gubis vreme i ocekujes nesto sto se sigurno nece desiti... Ostaje ti da se sam uveris. Uradi to sto pre, ustedeces vreme. ![]() edit. Moguce je da se to izoblicenje dobije kod nekih jeftinijih uredjaja, da dobar sniamk provuku kroz neko djubre koje ga delom ubogalji, ali i doda neke farbe i sl? Ali za to opet moras imati nesto sto zvuci u startu i neku spravu, za koju ti niko nece reci sta je (verovatno neko tesko smece, za sitne pare)... Ovo nagadjam. Last edited by google; 17-07-2010 at 10:14 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
tape saturation plug in? | HeatMan | Audio Software | 10 | 21-04-2008 01:13 AM |
Ljubitelji sintija...konacno...2 | evgenije | Audio Software | 8 | 08-05-2004 10:10 PM |