|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
za sve naprednije (mala ku?na studija), a i po?etnike jo? jedna zanimljivost.
po?to sam kategorizirao "fal?" tonove na; 1).melodiske; (ako pojedina rije? bje?i iz intonacije za; ton,pola tona i manje) 2).ritmi?ke ;(produ?avanje i smanjivanje tonova unutar takta, smije?tanje po bitovima naprijed nazad ) ,Quantize Time 3).i najgore;( tupi,nenagla?eni nedefinirani) koji ?udno zvuce 1)."peglanje" melodiskih fal? tonova u vokalima ![]() prvo pojedina?no; ubacimo vokal u melodyne editor; ako pojedina rije? ili slog odudaraju za ton ili pola tona ta rije? se zaplavi ,edit -Pitch Grid - No Snap sa "No Snap" funkcijom mo?emo rije?i micati gore dole bez ogranicenja na tonove na pola tona i ?etvrtinu (znaci na cente) ![]() i mi?em maknemo tu rije? u okvire tona na kojem treba biti. ali to je ton po ton. selektivno; edit -Pitch Grid -Semitone Snap (mi?e cijele tonove ) ![]() view - Show intended Notes ![]() ispod rijeci ?e nam se napraviti idealna pozicija za te tonove. ![]() zaplavimo jednu rije? dva puta kliknemo i ona ce oti?i na idealnu poziciju. ![]() ako zaplavimo cijeli vokal ,dva puta kliknemo i cijeli vokal selektivno ?e se ispraviti na idealnu poziciju. evo jo? jedan sli?an promjer; jedan kolega sa foruma imao je problem jedne ?ice na akustari koja nije bila ne?to preterano dobro kotirana. isti princip spada u melodiske fal?eve., rije?ava se na tri na?ina pojedina?no, selektivno pojedinacno; taj ton zaplaviti, edit -Pitch Gird - No Snap ![]() pa micanje mi?em gore dole na "cente".dok ne ispravimo taj ton. ![]() selektivno;ako ih je vi?e edit -Pitch Grid -Semitone Snap (mi?e cijele tonove ) view - Show intended Notes ![]() ili,uz pomo?(raznih modusa) cromatik scale, minor scale,major scale jednostavno za napraviti. ![]() ovo su laka rije?enja koja se do sada nisu mogla na ovako jednostavan na?in rijesavati nego puno te?e, tko god se bavi snimanjem zna najbolje. |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Melodyne Editor !!!!!! | DaBear | Audio Software | 27 | 02-10-2009 12:54 AM |
PC editor za DX7 | redroom | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 11 | 07-07-2008 03:00 PM |
Sound and Music po drugi put! | Tiki the Boyler | Razno | 9 | 24-08-2006 03:36 PM |
cubase/nuendo: logical editor i drum editor | SandRob | Audio Software | 2 | 10-05-2005 05:58 PM |