Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 19-05-2010, 12:05 PM   #81
studiopirana
Junior Member

Default Re: Melodyne DNA(Direct note access)??????

Pisem sa novog profila jer mi je stari blokiran ili sta vec.. sto uopstalom i nije lose...

you do not have permission to access this page. This could be due to one of several reasons:
1. Your user account may not have sufficient privileges to access this page. Are you trying to edit someone else's post, access administrative features or some other privileged system?
2. If you are trying to post, the administrator may have disabled your account, or it may be awaiting activation.

evo jos jedan post za odjavu...

@arthure
bojim se da sam jedino ja i usao u diskusiju sa nekim argumentima, dok su drugima argumenti bile samo neosnovane tvrdnje tipa: za ozbiljnu produkciju mora pevac, to je neupotrebljivo, cuje se, kupi behrringer truth monitore da budes faca kao ja, ti si mentol i sl.

Ja nikome ne namecem svoje misljenje, daleko od toga da tvrdim da je DNA sveti gral, i cak sam na pocetku teme napisao, da se ne zalecete, ne moze glas iz matrice da se odstrani i slicne budalanstine koje su pisane, ali svakako tvrdim da radi uporavo ono za sta je i namenjen i da mu u tome nema premca.
Da se svakako koristi u najozbiljnijoj svetskoj produkciji i to mozda cak i u preteranim kolicinama... sad ako google i serbianzoro snimaju krajisnike i razne minele, to je njihov problem jer trenutno se prodaje npr. lady gaga u cijim pesmama sve puca od autotune i melodyna, i onda neko da kaze da je neupotrebljiv u ozbiljnoj produkciji, izvinite ako muzika koja pravi milione nije ozbiljna sta onda jeste?? Mozda je neupotrebljiv u muzici koju snimate vi, ali u svetskoj industrijij se svakako dosta koristi.. ja znam, da ga koristim redovno i da mi je do sad ustedeo puno vremena, sto sa neiskusnim muzicarima, sto sa glasovnim efektima i manipulacijama, sto sa upeglavanjem vokala...

takodje bih zamolio ljude da me ne brane na forumu, nema potrebe, ja se glupo osecam zbog toga, a i sem serbianzorovih uvreda nista drugo nisam shvatio kao napad na mene licno, niti sam ja ikoga planirao licno da uvredim, a njega, na srecu, daleko od toga da uzimam za ozbiljnog sagovornika u diskusiji, sto je nazalost dokazao svojim izjavama...

Dakle, da sumiram, DNA odlicna stvar, radi upravo to za sta je namenjena i reklamirana, moze mnogo toga uraditi, nista spektakularno , ne moze da od lose pesme napravi dobru, ali svakako moze pomoci da se od dobro usvirane pesme napravi savrseno usvirana pesma i to je upravo i razlog sto je toliko popularan program u svetu...

Licence za DNA EDITOR su poslate kao sto je obecano.
over and out

dandi

Last edited by studiopirana; 19-05-2010 at 12:07 PM.
studiopirana is offline   Reply With Quote
Old 19-05-2010, 12:44 PM   #82
google
Banned

Quote:
Originally Posted by studiopirana View Post
ali svakako moze pomoci da se od dobro usvirane pesme napravi savrseno usvirana pesma
Savrseno odsvirana pesma ne postiji. A i da postoji, ne bi zvucala. Sitni propusti daju draz i toplinu snimku, isto kao i neplanirani sumovi i sl.

Ako je nesto dobro odsvirano- to je to. Sitni nedostatci se ostave, ili pokriju sa drugim instrumentom i sve zvuci uspelo.

Obicno "perfekcionisti" peglaju sve moguce i uniste osrednji snimak. Ako spadas u takve, probaj da istrpis i malo nesavrsenosti, bolje ce zvucati.

Quote:
jer trenutno se prodaje npr. lady gaga u cijim pesmama sve puca od autotune i melodyna, i onda neko da kaze da je neupotrebljiv u ozbiljnoj produkciji, izvinite ako muzika koja pravi milione nije ozbiljna sta onda jeste??
Imamo razlicit pogled na muziku. Ozbiljna muzika je ona koja dobro zvuci, to je moj stav. Tvoj stav je da ozbiljna muzika ona koja je donela milione.

To je neozbiljan stav. Dobra muzika i zarada nije isto. Nemoj koristiti termine koji nisu smisleni.

Reci sa tim cudom se moze dobro zaraditi i odmah cu se sloziti.

Ima gomila budala koja ce poverovati u pricu da se od njega moze napraviti pevac, platiti za to i biti zadovoljna. Ali to nije ozbiljna produkcija vec prevara gluvih i sujetnih, na koju oni dobrovoljno pristaju.

Dakle, svi su zadovoljni, osim mene kome to nije ni cilj u zivotu, ni izvor zarade. Razumes li me?

Quote:
takodje bih zamolio ljude da me ne brane na forumu, nema potrebe, ja se glupo osecam zbog toga
Inace, ne brane te vec ti se ulizuju da bi dobili licencu, ako nisi primetio.

Last edited by google; 19-05-2010 at 05:47 PM.
google is offline   Reply With Quote
Old 19-05-2010, 07:03 PM   #83
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

vaistinu.
@dandi
Nije te niko banovao, jedino ako nisi sam nešto čeprkao. Niti je iko poželeo da odeš sa foruma, to je tvoja sopstvena nerazumna odluka.

on topic - danas sam ponovo posvetio 30 minuta mog vremena u plaćenom terminu u studiju da bi pokušao da ispeglam ovog puta običnu clean gitaru koja nije dobro iskotirana, i koliko god pokušavao, smanjivao oscilacije pitcha, pomerao ga gore dole, seckao deliće, nisam uspeo da dobijem išta što zvuči kao dobro kotirana i naštimovana gitara. Tako da meni definitivno ipak ne vredi da dajem preko 200e za njega. Pored toga moram da skrenem pažnju i na blago nepraktičan interfejs, u konkretnom primeru. Zoom in i out su prilično nepraktični, i sama ideja peglanja žice po žicu u akordu gitare je pakleno komplikovano jureći okolo po notama i partovima, definitivno mučenje. Ne bih im solio pamet, al nek se ugledaju malko na VariAudio koji je ipak omogućio nešto lakše i preglednije pitchovanje monofonih signala nego što je melodyne od ranije nudio. Intuitivniji je i praktičniji.
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 19-05-2010, 07:03 PM   #84
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

vaistinu.
@dandi
Nije te niko banovao, jedino ako nisi sam ne?to čeprkao. Niti je iko po?eleo da ode? sa foruma, to je tvoja sopstvena nerazumna odluka.

on topic - danas sam ponovo posvetio 30 minuta mog vremena u plaćenom terminu u studiju da bi poku?ao da ispeglam ovog puta običnu clean gitaru koja nije dobro iskotirana, i koliko god poku?avao, smanjivao oscilacije pitcha, pomerao ga gore dole, seckao deliće, nisam uspeo da dobijem i?ta ?to zvuči kao dobro kotirana i na?timovana gitara. Tako da meni definitivno ipak ne vredi da dajem preko 200e za njega. Pored toga moram da skrenem pa?nju i na blago nepraktičan interfejs, u konkretnom primeru. Zoom in i out su prilično nepraktični, i sama ideja peglanja ?ice po ?icu u akordu gitare je pakleno komplikovano jureći okolo po notama i partovima, definitivno mučenje. Ne bih im solio pamet, al nek se ugledaju malko na VariAudio koji je ipak omogućio ne?to lak?e i preglednije pitchovanje monofonih signala nego ?to je melodyne od ranije nudio. Intuitivniji je i praktičniji.
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 19-05-2010, 08:36 PM   #85
serbianzoro
Member

serbianzoro's Avatar

Ni po baru ni po bitovima!!!

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules