|
DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | ||
Moderator
|
![]() Quote:
Quote:
A sto si prinudjen?! Sta sad, ovi iz UAD-a idu sa puskama i teraju ljude?! Na suvo gomila plug-in-a radi lepse od UAD-ovih... Ali u mixu se cuje razlika i tu je bas ono sto Arthur kaze doslo do izrazaja... L'fart-pur-fartizam! Zasto opljuvati nesto samo zato sto se nije umela naci primena...? Dosta puta se ovde izletalo sa nekim free plugovima koji su "isti kao uad", pa nisu ni blizu... Ne znam jedino da li je rec o nekoj psiho-drill-hard-brain destructive-hip-trip kakofoniji...? E tu ni jedna sprava ili plug ne pomazu... Uostalom, UAD i ne mora da kosta velike pare , a za te pare fantasticno radi! A ko hoce Lazu (La2a) u reku, neka plune pare i imace pravi sound! Vrlo jednostavno....
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 09-04-2010 at 02:31 PM. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Superoperater
|
![]()
Pokusacu sazeto:
Malo sam prso kada sam updateovao driver na UADu jer sam provucen kroz drugi nalog... mislim da vam je jasno o cemu pricam ![]() ZASTO KOJ MOJ OPET TREBA DA SE SKINE AUTORIZACIJA ??? A sto se samih plagova tice - ono sto mi vazda smetalo kod nekih sprava tipa la2a je nedostatak detaljnih komandi (mada to onda ne bi bio La2a)... Da li ste videli npr Fab Filter Pro-C ? To je za mene "idealan slucaj" kompresora - Ima graficki prikaz onoga sto kompresuje, tri (3) razlicita odziva, attack od 0 do kolko 'oces - side chain, self side chain... Ma milina jedna. I on ume da "poludi" na velikim redukcijama... E sad, analogni La2a je napravljen poodavno kada nisu mogli da realizuju analogno toliki atak i tome slicno, a ovi to rekreirali u digitalnoj formi - prvo sto to NIKAD nece biti isto, a drugo, sta ih je kostalo da postave atak i release dugmad ? Pa i jesu, zatim su promenili wallpaper i dobili 1176 ![]() Sad ozbiljno, mogli su da naprave svoj savrseni La2a i da ga i poboljsaju dodavanjem detaljnih komandi, ali oni znaju da su se ljudi godinama uspesno sluzili bas tim kompresorom i da su navikli kako on radi i jednostavno su uradili reprodukciju... OK, lepo, postujem to, ALI ZASTO PLACAM SVE PONOVO AKO SAM VEC DAO PARE ZA KARTICU ?! Sto nisu potrpali sve plagove, stavili cenu i to je to ? Koliko kosta ceo UAD sa svim plagovima ? Preskupo. Prisiljen sam na uad-a jer ne radim sam i za sebe... Ja licno se bolje snalazim sa modernim digitalnim spravama koje daju da se sve iskontrolise nego sa malo nepredvidivim rimejkovima sporeta i ves masina ![]() Sve u svemu, necu da mnogo pljujem uad ikonu, ali stvarno ta njihova autorizacija je pokrenula lavinu besa u meni, a inace sam misljenja da je mnogo stvari u ovom svetu audio produkcije jedno 10000 puta precenjeno! Uad je sa svojom "otvorenom" arhitekturom prilicno na putu precenjenosti - da kupim sve plugove, pa treba mi jedno milion evra... zato sto sam navikao da u mixovanju koristim La2a... Prica da UAD bolje izadje u mixu donekle stoji jer ipak su dobro oni odradili te efekte, ali to takodje zavisi i od onoga ko radi da ume pravilno da dozira masu kontrole koju pruza jedan Pro-C umesto - skoro fiksnog La2a koji je takav kakav je - dobar - i to je to, zna se gde se stavlja i kraj (spori atak dugacki release...) al' zato ne mo'sh mlogo da se zaebesh... BTW - mogli su na tom Cambridgeu da malo stave pregledniji displej - opet bih ovde pomenuo FabFilter Pro-Q ekvilajzer... Eto, a sad mislim da smo otisli off-topik pa necu vise da kudim po UADu, malo sam ipak revoltiran tim upgrejdom... ![]()
Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. Last edited by psionic; 09-04-2010 at 04:06 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
MAO
|
![]()
izgleda da je tebi rasuđivanje opasno pomućeno činjenicom da si sve ostale pluginove koje si koristio dobio džabe. I tu je kraj analize. Sve je to ok. Ja ne kažem da je la2a bolji. Ja samo kažem da za ono što on meni radi, ja mu nisam našao zamenu. Kao što nisam u soft svetu evo i do dana današnjeg našao zamenu za gate reverb na REV7. I ne mogu da smixam ni jedan jedini doboš bez njega.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Banned
|
![]() Quote:
Malo sam slusao eq sa Duende, i imao sam utisak da je nesto najtransparentnije sto sam ikad cuo, ali nisam poredio miks sa duende/uad. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Superoperater
|
![]() Quote:
Ma ok, ti moji dzabe dobijeni pluginovi su mi dali sansu da vidim sta sve ima bez da platim sve... Ipak ja ne zaradjujem dovoljno da mogu da kupim bas sve...
![]() |
![]() |
#16 |
MAO
|
![]()
tako je, rev7 sam naveo kao primer nečeg što mi samo po sebi radi, kao pojedinačan alat, u svetlu toga da mi fora koju pravi 1176 ne postoji na VST. Jako puno koristim VST, upravo taj FaBfilter Q mi je odnedavno zamenio nažalost bugoviti Eqium, a to mesto u mom arsenalu je apsolutno najčešće korišćen EQ za 80% intervencija preciznog sečenja. Jako često se hvatam i za Oxford EQ, kao zamenu za Cambridgea, bez Lexovih revova ne počinjem mix, Inlfator jako čest alat za budženje nivoa kad moram i sl. Tako da na UAD ne gledam kao na revolucionarno blago i suvo zlato, samo na još jedan paket alata gde sam našao tačno ono što mi treba. Imam ja i Wavesu favorite, RDesser, Rbass ponekad, i od skora jako mnogo voljeni MaxxVolume, odličan kontrolor dinamike.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
MAO
|
![]()
tako je, rev7 sam naveo kao primer nečeg ?to mi samo po sebi radi, kao pojedinačan alat, u svetlu toga da mi fora koju pravi 1176 ne postoji na VST. Jako puno koristim VST, upravo taj FaBfilter Q mi je odnedavno zamenio na?alost bugoviti Eqium, a to mesto u mom arsenalu je apsolutno najče?će kori?ćen EQ za 80% intervencija preciznog sečenja. Jako često se hvatam i za Oxford EQ, kao zamenu za Cambridgea, bez Lexovih revova ne počinjem mix, Inlfator jako čest alat za bud?enje nivoa kad moram i sl. Tako da na UAD ne gledam kao na revolucionarno blago i suvo zlato, samo na jo? jedan paket alata gde sam na?ao tačno ono ?to mi treba. Imam ja i Wavesu favorite, RDesser, Rbass ponekad, i od skora jako mnogo voljeni MaxxVolume, odličan kontrolor dinamike.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
A jebiga, i sa cubaseom je drkanje sto moras da nosis dongle, i sa scopeom je bilo drkanje sto odluci da moras da upgradujes, a ti nemas vezu sa netom, i motif novi ne moze da ucita semplove bez da nemas svoj flash sa sobom,pa pre svirke svaki put ucitavaj, a ako ga zaboravis nemas farbe za svirku...
To su ti resenja ljudi koji rade u tim kompanijama. Nisu uvek zabavna,ali su takva,ili prihvatis to ili ne... Ja se nikad nisam naprzio na uad pricu, nemam ga,ali iskreno, nikad nisam ni imao nista protiv njega...ko sto rece artur, radi ko sa cime voli, i to je negde to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Superoperater
|
![]()
Ma naravno da ste u pravu, ali eto... I dalje ne znam sta cu, trazi najnovije autorizacije a ja sam kroz nalog samo provucen i dao vaucer - znate vec pricu... Sada treba platiti jer su se dodanti plugovi pojavili na nalogu, a opet, ne bacaju mi se pare jer imam sve sto mi treba...
Stariji driver radi ali posto se u karticu vec ubacio novi firmware, ja sad i dalje imam problema sa nekim plugovima koji su pre radili. Trazi i za njih update autorizacije. Ako neko zna koji fajl sluzi za upload firmvera u karticu, bio bih zahvalan, jer bi vracanje predhodnog firmwarea makar nateralo plugove koji su radili da opet rade. Naravno ovo je privremeno resenje... Znaci li ovo da cu morati stalno da placam za plugove koji ce se pojavljivati na nalogu povremeno kad hocu update ? ![]()
![]() |
#20 | |
Junior Member
|
![]()
Eto, ja na kraju zavrsih sa 2x SOLO Flexi, cekam znaci sada neke 2 sedmice da to stigne sada. Nekako mi ta kombinacija ispala naisplatnija na kraju.
Ne znam sta da kazem iz gore navedenog, eto jos se nisam dotakao UA plugova, ali ne sumnjam u kvalitetu, sa obzirom na hiljade profesionalnih feedbacka. Isto tako, sto se free plugova tice, bez njih nema price, mnoooogi odradjuju jako dobar posao, i non stop su u upotrebi pri svakom mixu. Bas kao sto Arthur gore rece: Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Shoping u Becu i Minhenu | dzordz | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 3 | 18-05-2004 06:53 PM |