Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 07-04-2010, 01:56 AM   #2
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Default Re: Silent Way i Motu Volta - sekvencing analogije pomocu DC audio signala (bez MIDI

Quote:
Originally Posted by goasia View Post
chlustere kako ces zaobici ff 800 u Nuendu , mislim na ASIO drajvere ako predjes na MOTU , kako ces koristiti oba u isto vreme na istom racunaru?
to bi se eventualno moglo da imas MOTU interfejs + RME konvertore , ili ?
vrlo jednostavno: motu kao 828 mkIII ili novi mkII USB rade i u tzv. "stand-alone" modu. samo spojis njihove analog i/o da idu odotraga na ADAT i/o, i to spojim na ADAT i/o od Fireface 800 .. provjereno.

drugim riječima, Fireface ostaje glavni za moj audio i/o, znaci za snimanje i playback iz DAW, dok kroz sebe samo propušta digitalni signal 8x8 koji se konvertira tek na MOTU. MOTU uopce nemora biti spojen na DAW kao host.

naime, tzv. DC-coupling odnosno DC-decoupling se dogadja tek na D/A konverziji.. digitalni signal sam po sebi ne razlikuje DC i AC

medjutim, imam za tebe jos jednu (najnoviju) vijest.. moguce je, uz malo D.I.Y napraviti da ti svaki konverter, daklem i ovi moderni poput apogee ili fireface, koji u principu ne propuštaju DC, ipak propuste DC..

doda se nekakav transistor i kapacitet na svaki kabel. to cak stane u kuciste jednog 1/4" jack-a. time si dobio samo pozitivni DC. nakon toga se mora napraviti mali DIY sklop koji radi DC offset da bi imao i negativne i pozitivne voltaže, npr. +/-2.5V. i na kraju ide sklop koji to digne to na razumni range od +/-5V.

spretan tech to slozi za dva sata. cijena dijelova sa kucistem i jackovima, ne vise od 50tak eura, za recimo 8 kanala (odn. 4 cv/gate para).

razvila se diskusija ovdje:

http://www.muffwiggler.com/forum/viewtopic.php?t=13698

i prvi rezultati su ovdje: uspjeli su od pocetnih +/-2.5V natjerati i na 7V.

http://www.muffwiggler.com/forum/viewtopic.php?t=14328

mejdutim meni se s time neda zezat jer mi ionako fireface kanali trebaju za "klasican" audio i/o, a jeftini MOTU nek sluzi samo za DC. najljepse od svega sto konverter za to ne mora biti nikakva marka. svejedno ti modulacije imaju audio rezoluciju (2 na 24 potenciju levela, i 44100 "tocaka", umjesto dosadasnjih smijesnih 127, koje je imao MIDI, i gdje si morao svaku modulaciju jos propustiti kroz neki slew odnosno lag processor na Kentonu nebi li bila upotrebljiva i bez "stepenica" - s time da je takav sistem zbog toga, po prirodi, uvijek kasnio - spor odziv).

from Five12 on Vimeo.

clusterchord is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules