|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Moderator
|
![]() Quote:
inache, ovo su stvarno zapanjujuci podatci.. mislio sam da je bar 10.000 albuma preshlo cifru od 10k prodaje.. naravno ovo se misli na prvu nedelju, zar ne? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
U priliog ide i podatak da su na Spotify (najveci streaming service muzike) izracunali da se stotne hiljada pesama koje su u sistemu UOPSTE ne slusaju !! I dalje se slusaju pesme koje su TRENUTNO popularne. Muzike ima svakakve, ali nece ljudi da slusaju sve. Pogledaj(te) ovde - detaljan spisak, najprodavanijih u Americi za 2009. Ima jako interesantnih podataka, downloads, ringtones itd.. Mozda izgleda puno - ali to je Amerika, NAJVECI market na svetu! I nije da nema param ima, ali mnogo manje i uzmaju samo oni na vrhu, http://blog.nielsen.com/nielsenwire/...ss-Release.pdf
![]() |
![]() |
#3 | |
Moderator
|
![]() Quote:
shta se desilo taj mixtape je skinut u prvih sat vremena 450 puta. nash album je za skoro 3 nedelje skinut toliko puta.. a reklamirali su nas po fejsbuku i spejsu najbitniji reperi u srbiji (vip, gru, struka, cvija itd) imamo 1800 chlanova u facebook grupi, a samo toliko downloada.. ljude jednostavno mrzi da se bakcu tim nekim stvarima.. chak znam ljude koji se kunu u u matori jazz, a sada slushaju lady gagu.. jednostavno ih mrzi da kopaju dublje.. takva je vecina jednostavno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() nego, ovi nesto mute sa ovim ciframa, zbrajaju babe i zabe(download i prodaju cd-a, vinila itd) pa su u ova krizna vremena dobili neku cifru koja pokazuje da prodaja cak raste. e, berzo berzo, ko te ne zna ![]() mislim da je jedini bas zanimljiv podatak onaj o radio stanicama, gde se mozda i najbolje vidi da za dobrog narodnjaka(country) zime nema |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
nemaju ljudi vremena za luksuz kao shto su muzika, slikarstvo i sl
da ne pominjem da je underground mjuz sve loshiji, plastichniji i bezdushniji (bash zbog spomenutog nedostatka vremena u kombinaciji sa neisplativoshcu i velikim zhivotnim potrebama u novchanom smislu) pa masu mrzi da kopa ili se cima oko mjuza secam se pre 7-8 godina je masa opushteno bezhala iz zemlje "jer napolju ima vishe zhurki" a putovati u drugi grad zbog omiljenog dj-a koji dolazi je bilo kao dobar dan. danas ljudi ne odu kada im stranac dodje u njihov grad. koga bre boli penis za mjuz
![]() |
#6 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
A sto se tice zbrajanja, mp3 je novi format za singlove.... Problem je sto se sad (mozda ) brojcano vise prodaje, ali nisu vise CD singlovi sa 3-4 stvari i miksa (?2-3 komad bio) ili album sa 10-12 pesama (?10-12 komad bio), NEGO 1 ili 2 NAJBOLJE pesme u download formatu za ?0,59 po komadu!!!!! I to je kad se rese da kupe (a ne da iskopiraju)
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
muzicka industrija je sama sebi iskopala jamu i sad su joj svi drugi krivi i o tome smo pisali tj diskutovali milion puta , i naravno da su se ljudi smorili od stancovanja diskova/ploca/mp3-ova i eventova ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
sto se tice propasti industrije i ostalih expertskih tema, malo je sve to simpaticno, mojoj generaciji je bilo horor to sto se sad svi loze tamo na neki rap, dance itd, a ne slusaju prave vrednosti(koje smo mi naravno drzali u malom prstu ![]() Zato deco, pamet u glavu na vreme i pocnite da se bavite investicijama u nekretnine, privatizacijama i sl... ![]() na stranu sve to, ovaj dabear-ov clanak je izuzetno koristan za one koji zele da se bave muzikom kao poslom, mislim da dosta toga moze da se izvuce za nauk(ukoliko u startu prihvatimo da su dati podaci nepristrasni) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
|
![]()
ja predlazem da otvorimo novu subkategoriju foruma u kojoj bi bili postavljani samo ovakvi clanci realnog stanja muzicke industrije, zarad demoralisanja mladih sa nerealnim vizijama. naravno dabear-a za moderatora!!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
kvrcnuo hdd ... tj nestali podaci | alavuk | Computer Hardware | 12 | 13-06-2007 12:01 PM |
Personalni podaci | alen | Predlozi i sugestije | 25 | 17-11-2006 01:41 AM |