|
Pravna Pitanja Ovdje pi?ite sve ?to znate ili ?elite znati o autorskim pravima, ugovorima sa agentima/izdavačkim kućama itd... i sve ostalo ?to dotiče pravnu stranu poslovanja s glazbom. |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Skakljiva tema....
Radim terensko snimanje ,bendovi ,klubovi,podrumi,tavani... ![]() Znas sta je tu sranje: Recimo, nesto snimim, i ako dam kanale,"to ce drugar na kompu da miksa" (citaj:zasere) i na kraju ce reci kad neko pita - "to je Boki snimio!"... I kad dajem trake (a do sad jos nisam,nisu ni toliko trazili,a i vesto sam izbegavao i kad jesu,vadeci se na "tehnicke" probleme...) uvek bih vodio racuna KOME ih dajem,da ne odu "kod drugara" na miks... Iskreno, par puta su me u startu pitali, dok se jos ugovara i rekao sam da se to naplacuje dodatno! Tu se prica o tome obicno zavrsi i ugovorimo posao bez obaziranja na to, jedva 'oce i ovo prvo da plate... Sad, mozda ce neko reci da im to pripada, jer su oni svirali,bla,truc, a ja cu reci da i meni pripada - jer sam i ja snimio! Trt Milojka...! Dakle,ja kazem: ako mozes - naplati...! Druga je prica ako u startu tako dogovaras posao,dakle snimas samo da bi dao kanale,takav je dil, to je onda drugo.... Poz'
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 03-03-2010 at 05:28 PM. |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
cene materijala | Arthur | Dizajn i konstrukcija studija | 27 | 06-03-2017 03:54 PM |
Cubase backup pitanje? | Riccolo | Audio Software | 8 | 29-11-2009 01:00 PM |
Kako BackUp-ovati dva sistema | Patalo | Computer Hardware | 6 | 07-06-2005 03:28 AM |