Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Monitoring

Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 18-01-2010, 06:05 PM   #31
nikolicdn
Member

Default Re: Aktivni budget monitori

Quote:
Originally Posted by Goran B View Post
Zahvaljujem se svima na savjetima, sugestijama i predlozima, zaista ste mi mnogo pomogli .
Naravno da svako zna ?ta mu le?i, i za koju vrstu poslova mu trebaju određeni monitori, i na kraju dali proizvode ?eljeni rezultat.
Ja sam ovu temu i postavio da čujem va?a iskustva i mi?ljnja, i svi ste se slo?ili da je Behringer ipak bolji od Alesis-a.
Ja sam danas oti?ao do prodavnice muzičke opreme, ponijeo neke svoje radove i preslu?ao ih na oba monitora. I meni se čini da je Behringer malo bolji. Slu?ao sam i KRK RP5 G2 koji je ne?to malo skuplji ali valja i razmisliti o njima.
ako ce ti to biti jedino slusanje, NIKAKO Behringher!
nikolicdn is offline   Reply With Quote
Old 19-01-2010, 02:56 PM   #32
Goran B
Member

Goran B's Avatar

Quote:
Originally Posted by nikolicdn View Post
ako ce ti to biti jedino slusanje, NIKAKO Behringher!
Naravno da mi to neće biti jedino slu?anje, provjeriću i ove KRK detaljnije.
Goran B is offline   Reply With Quote
Old 19-01-2010, 04:44 PM   #33
nikolicdn
Member

Quote:
Originally Posted by Goran B View Post
Naravno da mi to neće biti jedino slu?anje, provjeriću i ove KRK detaljnije.
mislio sam da planiras samo na njima da radis!

poz
nikolicdn is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2010, 06:22 PM   #34
Goran B
Member

Goran B's Avatar

Quote:
Originally Posted by nikolicdn View Post
mislio sam da planiras samo na njima da radis!

poz
Shvatio sam ?ta hoće? da ka?e?, kontao sam da i pored toga preslu?am na KRK po?to će mi biti pod rukom praktično.
Hvala mnogo.

Pozdrav
Goran B is offline   Reply With Quote
Old 15-02-2010, 04:59 AM   #35
Chax South Side
Junior Member

zpo svima...po meni, za neki kucni haj faj bi isao sa Behringer, a za mix ipak alesis...naravno sve je i do sobe i do usiju...

pitanje za Slobu...

sa skoro svim monitorima iz ove klase sam imao iskustva, ali na ova dva nikako da naletim...

Yamaha HS80M i Mackie MR-8

kakvi su u odnosu na konkurenciju? kakve su im ocene? ponasanje na low i visokotonci? ... i naravno, posto su oba 8" (i oba po 1" tweeter), koji su bolji...

nekako mi jamaha vuce na bolje, jer imaju i neka podesenja odpozadi, i neki ih zovu "naslednici ns-10ki"...

hvala unapred na odgovoru...
Chax South Side is offline   Reply With Quote
Old 16-02-2010, 12:47 AM   #36
slowstar
Pro Member

Ne bih znao da ti odgovorim, posto ne znam, to jest nisam slusao Mackie MR-8
mogu samo da kazem da nisam nesto odusevljen sa HS80M, iako sam ih slusao samo 15-ak minuta, i to ne u studijskim uslovima.
Ponavljam, najprijatnije iznenadjenje su mi "budget" monitori ESI NEAR 8, a najneprijatnije iznenadjenje su bili veoma, veoma skupi ali i veoma losi monitori PMC, i to SVI koje sam slusao, izuzev jednog malog nearfielda, mislim da je neki AML, mada nisam siguran.
Bas koji izlazi iz njih, narocito onih vecih, je CISTA PREVARA, a i odvratno je spor i lenj.
Bas me cudi kako su ti zvucnici zasluzili onoliku "famu" koja se oko njih digla...
Old 16-02-2010, 02:13 AM   #37
zlobisha
Senior Member

zlobisha's Avatar

Ja sam skoro bio u kupovini monitora i slu?ao sam hs80... i meni je to ok. Daje finu sliku, dodu?e jeste malo lenja. Ni?e nije preterano precizna, ali dobro sad... Stekao sam utisak da bi na njima moglo da se radi. Pre svega, rado bi ih koristio za kućni hi-fi.

http://www.myspace.com/igorsimic
zlobisha is offline   Reply With Quote
Old 16-02-2010, 03:33 AM   #38
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Quote:
Originally Posted by slowstar View Post
Ne bih znao da ti odgovorim, posto ne znam, to jest nisam slusao Mackie MR-8
mogu samo da kazem da nisam nesto odusevljen sa HS80M, iako sam ih slusao samo 15-ak minuta, i to ne u studijskim uslovima.
Ponavljam, najprijatnije iznenadjenje su mi "budget" monitori ESI NEAR 8, a najneprijatnije iznenadjenje su bili veoma, veoma skupi ali i veoma losi monitori PMC, i to SVI koje sam slusao, izuzev jednog malog nearfielda, mislim da je neki AML, mada nisam siguran.
Bas koji izlazi iz njih, narocito onih vecih, je CISTA PREVARA, a i odvratno je spor i lenj.
Bas me cudi kako su ti zvucnici zasluzili onoliku "famu" koja se oko njih digla...

Cika slobo ne bi se bas slozio da su pmc prevara. To vjerovatno nije zvuk koji vi ganjate shodno vasim potrebama, i to je ok! Predpostavljam vise zivog, manje synth bass-a. Nije da imam nekog iskustva u bilo kakvom duzem radu s PMC pa se ogradjujem, ali sam ih slusao vise puta i to par modela. Mislim 2 mozda 3, nemam pojma za oznake sem da ih vidim i prepoznam. Kao sto ni dosta jeftiniji mackie (znam da ih ne volite) nisu top-notch oprema, ali ni prevara. (s njima imam iskustva), mislim na HR seriju, ovi ostali su trt-mrt sto bi narod rekao). A bogami i odredjeni event-i (i s njima)... To je jednostavno takav neki pristup izrade (meksi zvuk koji mene licno ne umara)... Svi imaju 'lazy' donju lagu koja vjerovatno nije pure reality, ali u paru sa odredjenim 'utegnutim' parom, kao sto su lupam p11 ili ns-10 znaju da budu useful. Malo jedne, malo switch na druge i whola eto translatornosti.

Pozdrav

EDIT: Evo sad gledam na sajtu pmc-a, ipak sam cuo 2 modela. Prvi je bio TB2S+ (njega sam slusao par desetina puta) i on je bass nastrojen sto jes-jes, pasivan je, velik zvuk, ne znam koji amp ga je gurao (ja bi mu rado posvetio vremena u radu).. A drugi je aktivni AML1 izgleda, ova dvojka lici na njega a nema na sajtu bas tog. Taj sam slusao sad oko nove u amsterdamu nekih pola sata i imam dojam da je UBICA!

EDIT 2: Da, AML1 je u pitanju (izgooglah)... Ali GAZE sa cijenom.. Pffff, previse!

Last edited by Rhino; 16-02-2010 at 04:17 AM.
Rhino is offline   Reply With Quote
Old 16-02-2010, 10:57 AM   #39
zlobisha
Senior Member

zlobisha's Avatar

Quote:
Originally Posted by Rhino View Post
EDIT 2: Da, AML1 je u pitanju (izgooglah)... Ali GAZE sa cijenom.. Pffff, previse!
Pa, čovek je verovatno i mislio na odnos cena-kvalitet kada ih je prozvao prevarom...

http://www.myspace.com/igorsimic
zlobisha is offline   Reply With Quote
Old 17-02-2010, 06:51 AM   #40
Chax South Side
Junior Member

Quote:
Originally Posted by Rhino View Post
Svi imaju 'lazy' donju lagu koja vjerovatno nije pure reality, ali u paru sa odredjenim 'utegnutim' parom, kao sto su lupam p11 ili ns-10 znaju da budu useful. Malo jedne, malo switch na druge i whola eto translatornosti.
heh, sa ovim se u potpunosti slazem...znaci na kraju se uvek svodi na: uzmes ns 10ke ili hs80 (ili bilo koje te yamaha sto lazu oko basova i niskih) i stavis ih za second set, a za main stavis recimo adamove sedmice...

i onda ako koza laze rog (horn) ne laze

cas na jednim cas na drugim i kako kolega kaze WHOOLAA...
Chax South Side is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules