Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 03-02-2010, 02:42 PM   #4
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: Provlacenje kroz traku

Quote:
Originally Posted by tomo View Post
Onda sam se krivo izrazio ali bas sam mislio prvo na komp, svaki element bubnja, gitare, basa, vokale, sve odvojeno snimati, totalno sirovo, cisti signal da imam. Tek onda kroz traku svaki posebno i natrag na kompjuter.
Poslije toga svaki element provlaciti kroz stvari po potrebi, razne rackove, efekte...
Dosta rizicno ali ako se pazljivo odradi mislim da bi se dobio dobar rezultat.
Glavno sto mi je na umu izvuci pozitivne strane analogije i digitalije, znaci, ne retro sound. Jasno mi je i da se vrline od mana ne mogu skroz odvojiti, bit ce i u ovakvom postupku kompromisa.
Zato pitam savjete da ne bih dosao do pola puta pa uvidio da mi nesto promaklo.
U pitanju su Tascam portastudio 246 4-kanala i jos jedan Fostex, ne znam tocno koji je model trenutacno ali isto 4 kanala, nesto slicno ovom Tascamu.
Vise kanala niti nije nuzno posto ce se snimati prvo na komp. Jedino je upitna kakvoca kazetice, naspram pravih traka,koja ide u takve uredjaje ali vise manje i to ce biti u redu jer sam snimao na to direkt i to sa dosta losom opremom pa okvirno znam sto se iz toga moze dobiti.
kasetofone (stereo i visekanalne) uglavnom koriste za LO-FI sound...ne reaguju isto kao traka sa magnetofona. Sto bolja traka i magnetofon - to ti je bolji efekat....
Taj "efekat" je uglavno kompresija trake i blaga distorzija (harmonici) ali kod kasetofona...tesko.
DaBear is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 3 (0 members and 3 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules