|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
|
![]()
Nije
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
e ebemu..
![]() ![]() ![]() ![]() isss!!! zakaj sve dvaput kod mene? Last edited by pleon; 30-03-2010 at 10:52 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
e ebemu..
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Sve OK, zasto bih se ljutio. Daleko od toga da nema razlike, samo ne toliko koliko sam ocekivao. Upravo kako kazes, i jedan i drugi imaju mogucnosti koje su specificne samo za njih, i da , svakiima svoju namenu i trziste. Moja poenta je bila da, vi se nije tolika razlika u DSP based i Analog koliko je bilo ranije. Naravno svaka roba ima svog kupca i trziste i namenu. Opet, ti se ceo zivot bavis sintovima do u sitna creva ( iznutra napolje) i sasvim je za ocekivati da ces lako cuti razliku u kom parametru, za razliku od 80 usera koji to ne mogu da cuju...cak i vise od toga. Elem, mislim da od ove teme ne bi trebalo da se flame-uje, nego da se daju konstruktivna resenja i zakljuci ( zasnovani na iskustvu kao tvoje) .
![]() |
![]() |
#6 |
VIP Member
|
![]()
Ljudi koji TREBA da slusaju tu muziku NEMAJU POJMA O CEMU VI PRICATE !!
I nema sanse da primete....ikada ..neke razlike! I ima toliko dobre muzike koja se I PRODALA PUNO i DOBRA JE i URADJENA sa SOFT SINTOVIMA !! To sto NEKO cuje razliku a drugi ne cuju JE TOLIKO BESMISLENO i NEBITNO da je glupo trositi vreme raspravljati se oko toga... ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#7 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Zavisno na ?ta ciljate. Ako govorimo o kopiranju tkzv. 'prirodnih' instrumenata - jo? ni?ta na vidiku. Ali, za analogiju, unazad jednu godinu, nisam ba? najsigurniji. Ni samplovi 'prirodnjaka' nisu uporedivi sa live snimkom i smje?tanjem u mix (?to, naravno, nisam radio, ali ...). Okačih ja malo prije jednu starinsku stvar. Sve je VST u njoj. ?ta fali VST analogiji? Da je ovo radio neko profi, podrazumjeva se da bi sve bilo o.k. u primjeru ![]() Ono ?to me zanima jeste zapa?anje tonaca u vezi snimka kojeg (čini mi se) slowstar nazva 'gu?ći' ; je li lak?e raditi sa analogijom / hardverom, nego sa VST-ima? Pitanje sjedanja i ne sjedanja u mix i sl. pitanja. (Moja pitanja se ne odnose na 'prava' snimanja micovima u gluvaćima). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
U principu, pogledajte bilo koja remek-dela u umetnosti stvorena epohama unazad... Behu to srce, du?a, rad i... ...kraj.
Mislim, u redu je ?to se na Rumskom analogija stavlja u ring sa digitalijom, ali ja bih u nekim svojim optimističkim opservacijama najvi?e voleo kada bi na ovom mestu u budućnosti mogao da pročitam (čujem) rasprave, recimo o stilskim razlikama te kako ih prilagoditi konkretnom projektu. Da budemo kreativci vi?e u stvaralačkom nego li tehničkom smislu. Sorry zbog iskakanja iz teme. Napade me... ...opet! ![]()
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
Opet isto. Sve sami filozofi ovde.
Jer mora svaka tema da se zavrsi na metazfizichkom bulshitu od price kako se sve sa svime moze i kako je bitna masta i muzika, a ne oprema. Muka mi je vise od ovoga iskreno. Tebe Baltazare ne kapiram. I sam si se uverio da neke domace zadatke koje sam ti zadao nisi uspeo da uradis, i ne kapiram sta sad pokusavas sa ovim primerima. Da dokazes kako nema neke razlike i bla b;la. Samo bih vas zamolio da prvo uzmete neki analogni sint u ruke jednom u zivotu pa onda komentarisite isto, jer je ovako smesno, degutantno i iritantno. Izuzev DaBeara koji je svirao sve to u svoje vreme ali je puko u medjuvremenu, i uvek se posere na ovakve teme, uvek. Last edited by silicon science; 29-01-2010 at 01:20 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() ![]() Ima sad na Gearslutz zustra rasprava oko Spike Stenta...preselio se se u USA i izjavio da je poceo da miksa (neke) projekte ITB !! ![]() I sad po Gearslutz panika / ludilo / histerija / svadje... ![]() ![]() ![]() Kako neko ko je imao (i jos uvek ima) tonu analogije i hardware-a radi ITB?????? Isto kao i ovde...ako neko radi posao day-in-day-out, i nema vremena ni zivaca da se mlati sa starim analog sintevima, nego zavrsava sve sa soft sintovima...koga to briga. Ako imas vremena sedi lepo kuci, skuvaj kafu, zapali cigar i polako vrti dugmice na analogiji..i uzivaj, za svoju dusu (ukoliko se u tome moze uzivati) Razlike su NEBITNE - bitna je pesma! (ako ih vise i mozemo nazvati pesmama ![]() PS - Jedan od Najprodavanijih albuma prosle godine - Lady Gaga - SVE SOFT SINTOVI !! Publici ocigledno nije smetalo ??
Ja sam svestran - sve mi je strano ! Sinewave Surfers Messy Boys SE16 Zoran http://www.facebook.com/album.php?ai...2&l=57cd77e7d1 http://soundcloud.com/dabear Last edited by DaBear; 29-01-2010 at 02:07 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
pomozite da smislim kako napraviti ovaj zvuk | InsaneEyes | Produkcija Elektronske Muzike | 9 | 12-12-2009 02:36 PM |
Kako sa monotimbralnim Synth-om napraviti aranzman? | Comodo | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 10 | 24-04-2009 04:50 AM |
Kako da postignem ovaj zvuk? (Jarre) | fischek | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 17 | 01-10-2007 01:19 PM |
Kako snimiti zvuk sa izlaza kartice u komp.? | splatch | Audio Software | 2 | 25-09-2005 11:17 AM |
Roland guitar synth GR-50 - kako podesiti? | FrankoPanko | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 25-08-2005 07:10 AM |