|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Po?tovanje i pozdrav. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Evo i mog misljenja...Imao sam prilike da radim (par aranzmana) na Behringeru osmicama, a cuo sam i alesis...i iskreno ne preporucujem ti ni jedne, ukoliko zelis raditi aranzmane na njima...ali ako ih zelis koristiti kao HiFi-za slusanje muzike, onda mozes razmisljati o Behringeru.Sto se tice Behringera velikog, od njega samo basovi (prejaki) i visoki...srednjih nema nigde-znaci LAZU! Za te pare, znaci oko nekih 300 evra...po meni najbolji izbor kvalitet-cena jeste KRK Rock Kit 6...sada ce verovatno neki ovo potvrditi, neki nece...ali tu se opet vracamo na onu staru pricu...a to je-Odi, poslusaj sam i sta ti najvise odgovara pazari.
P.S. Jos jedna preporuka....Raspitaj se za Micro lab zvucnike SOLO 2 (NE SOLO 4, 5,6 i 7!) ...i ako imas prilike poslusaj ih (ima ih u malo bolje snabdevenim prodavnicama racunara)...A kostaju SAMO oko nekih 60-ak evra PAR!!! (6'' zvucnici su u pitanju-podsecaju malo na Yamahu NS10)... To su masivni 2.0 multimedijalni aktivni zvucnici (koje je dizajnirao jedan od ljudi dynaudio kompanije)...Imao sam iskustva sa dosta skupljim monitorima..ali kada sam cuo ove zvucnike odusevili su me...mislim da je to najpametnije ulozenih 60 evra ikada (po meni bolji i od nekih behringera i od ales)! Topla preporuka i ostalima...ako im ne verujeta prilikom miksa onda da ih bar imate za finalnu proveru...vredi svaki dinar.. Evo i nekih slika sa neta... ![]() ![]() ![]() Last edited by Nemania; 11-01-2010 at 05:06 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
Samo malo podsecanje...:
Svaki monitor laze! Na svaki monitor se covek mora nauciti,makar platio 100000$ komad...
![]() |
#5 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() "Svako uvo laze" Neko cuje recimo -1 ili -2db manje (od nekog standarda) frekvencije od 14-20 Khz pa ce imati subjektivan utisak da su mu detaljniji oni monitori koji imaju malo izrazenije visoke (sto za tu osobu i jeste tako), dok ce drugom ti monitori imati neprirodne HI-FI visoke... A nemamo svi bas usi po standardu ![]() Last edited by shigumicu; 12-01-2010 at 01:01 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
Ma, monitori su prevara!
![]()
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
Ljudi hoće da čuju istinu, ali imaju kr? monitore...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
![]()
very tacno
![]() |
#9 |
Junior Member
|
![]()
zpo svima...po meni, za neki kucni haj faj bi isao sa Behringer, a za mix ipak alesis...naravno sve je i do sobe i do usiju...
![]() pitanje za Slobu... sa skoro svim monitorima iz ove klase sam imao iskustva, ali na ova dva nikako da naletim... Yamaha HS80M i Mackie MR-8 kakvi su u odnosu na konkurenciju? kakve su im ocene? ponasanje na low i visokotonci? ... i naravno, posto su oba 8" (i oba po 1" tweeter), koji su bolji... nekako mi jamaha vuce na bolje, jer imaju i neka podesenja odpozadi, i neki ih zovu "naslednici ns-10ki"... hvala unapred na odgovoru... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
Ne bih znao da ti odgovorim, posto ne znam, to jest nisam slusao Mackie MR-8
mogu samo da kazem da nisam nesto odusevljen sa HS80M, iako sam ih slusao samo 15-ak minuta, i to ne u studijskim uslovima. Ponavljam, najprijatnije iznenadjenje su mi "budget" monitori ESI NEAR 8, a najneprijatnije iznenadjenje su bili veoma, veoma skupi ali i veoma losi monitori PMC, i to SVI koje sam slusao, izuzev jednog malog nearfielda, mislim da je neki AML, mada nisam siguran. Bas koji izlazi iz njih, narocito onih vecih, je CISTA PREVARA, a i odvratno je spor i lenj. Bas me cudi kako su ti zvucnici zasluzili onoliku "famu" koja se oko njih digla...
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Yamaha HS80M aktivni monitori | FrankoPanko | Monitoring | 19 | 22-04-2007 12:34 PM |
Aktivni monitori - uklj-isklj. | Gulanfer | Monitoring | 14 | 07-02-2007 12:24 PM |
Mali aktivni monitori | OFF | Monitoring | 21 | 12-04-2005 10:26 AM |
aktivni monitori u bg-u do 700e (par) ?? | pinga | Monitoring | 7 | 24-01-2005 07:21 PM |
Aktivni monitori (300 - 600 ?) - na okupu | Nocni | Monitoring | 5 | 21-10-2004 02:54 PM |