|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Moderator
|
![]() Quote:
I zato se vodi racuna da se svaka funta potrosi na dobrobit pretplatnika...! I zato to kosta 500 funti... I treba!!! Javni servis znaci da servisira potrebe stanovnistva a ne da je besplatan! Javni servisi ne rade samo ono sto znaci - novac. To rade privatne ,zabavne i druge stanice i operateri. Koncepcija javnog servisa nije ZARADA, vec proizvodnja nacionalnog tv i radio programa i drugih elemenata u tom smislu iz postojecih sredstava, u sta malim delom spada i zarada od marketinga i drugih aktivnosti ,ali samo u svrhu pokrivanja potreba. (Ne ulazim u to da je pod vinklu tako, ali na papiru jeste!) Ali ako neki britanski cinovnik ili ministar kaze da je dobro za raspirivanje engleske kulture da takav komplet cd-a postoji, onda BBC to uradi najbolje sto moze i to je to. Ne treba da ga dele, fala Bogu da ce da kosta...
![]() |
![]() |
#2 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Oni proizvode strasno mnogo radio emisija i TV programa ZA KOJE IM TREBAJU TI EFEKTI. I posto su vec tu - zasto da ih i ne prodaju. Ako si obratio paznju, rekao sam (STARI EFEKTI) , znaci nesto sto i nije neki kvalitet...a nove jos uvek cuvaju za "internu upotrebu!". e nikako da okoncamo ovo...ja u klin...vi u "ministarsko / kulturnu plocu" !!
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
O čemu (kome) ti pričaš DaBear?
O BBC-ju? Mislim, pa čekaj, to uopšte nije dobra referentna tačka iz koje bi trebalo posmatrati pravljenje domaćeg sempling-cd-a! U prevodu: porediti se sa takvom (ali bukvalno) medijskom silom, naravno da obeshrabruje. A usput, stvari uopšte nisu tako crno-bele kakvim ih predstavljaš! Evo primera (doduše, opet ličnog)... Naime, pre sedam, osam godina Srbijom su harale raznorazne nevladine organizacije koje su na lokalne elektronske medije dovodili profiće sa upravo tog BBC-ja da nas uče principima u novinarstvu, od poštovanja novinarskog kodeksa do sitnih crevaca vizualne gramatike. Elem, 'fala Bogu, bilo je to fantastično iskustvo za sve nas. Reportaže pojedinih postajale su dinamičnije, vodilo se računa o svakom pojedinačnom kadru, izboru sagovornika, drugim rečima osetio se (nažalost, zakratko) kvalitativan pomak. Međutim, vremenom se pokazalo da u tom žitu ima kukolja sa potencijalom da preraste i vidik onih najviših među nama. Neke moje kolege su vođene naučenim pravilima počeli da ih se drže, što bi naš narod rek'o "ko pijan plota" (B92, npr.). Sve što bi iskočilo mimo serviranog znanja tumačilo bi se kao kršenje standarda. A kojih standarda? Čijih standarda? Pitao sam se tada, imaju li ovde ljudi glavu da njome razmišljaju, ili da čekaju da im neko u nju sipa svoje profesionalne zaključke, pa da onda shodno svom mentalitetu imaju alibi za hroničnu neindividualnost... Možda bih i sam danas razmišljao kao oni, da nisam u međuvremenu imao sreću da budem na seminaru koji su u Bugarskoj držale vedete sa "Dojče Velea". Čoveče!!! Kamera malo-malo pa odluta u zum, ništa i niko se ne snima sa stativa, a novinari umesto uštogljenog pristupa imaju odrešene ruke da rade kako hoće, pod prilično apstraktnim zahtevom da budu kreativni! Naravoučenije: svako to radi na neki svoj način, onako kako hoće, može i, na kraju krajeva, oseća da bi trebalo! Ali, naravno, nije zabranjeno ni u klin ![]()
vidju bre Last edited by Igor; 08-01-2010 at 06:24 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Bas zato sto smo mala zemlja, sa brojem stanovnika kao London, manje - vise i sto i to da nemamo?! Ja samo konstatujem da i to treba, i da mislim da je resivo...
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|