Go Back   Rumski Forum > Muzika/Glazba > Pravna Pitanja

Pravna Pitanja Ovdje pi?ite sve ?to znate ili ?elite znati o autorskim pravima, ugovorima sa agentima/izdavačkim kućama itd... i sve ostalo ?to dotiče pravnu stranu poslovanja s glazbom.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 12-11-2009, 07:48 PM   #1
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: kori?ćenje muzike u reklamnim spotovima bez pitanja autora - molim savet

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Veverica je onaj ko o takvim "tehničkim" stvarima ne misli onog momenta kada pritisne dugme UPLOAD.

Pozdrav,

Vasa
Ne veverice...- MRMOTI !!!

Salu na stranu....sve sto vam treba je racun u stranoj banci i da ga registrujete na PayPal...jel moze Slovenija mozda?
Mislim ne znam o kojoj kinti se radi i dali vredi smarati se za to...
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2009, 09:45 PM   #2
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

Default Re: kori?ćenje muzike u reklamnim spotovima bez pitanja autora - molim savet

moze vrache ... bez problema prolaze nase kartice ... zasigurno visa/mastercard koje su izvadjene u intesa bankama...

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2009, 10:39 PM   #3
i? pile preko ?ile!
Junior Member

Paypal jo? uvek ne postoji u Srbiji, a to je jedini način na koji jamendo uplaćuje, tj. nije dovoljno imati devizni račun u banci koji inače "funkcioni?e" u inostranstvu. Takođe nije dovoljan uobičajeni paypal (kojim mo?e samo da se plaća) već jedna od dve verzije koja mo?e i da prima pare.

Drugi je problem ?to ni to sve ne mo?e dok se na "računu" ne skupi određena svota novca (to je neki minimum koji je odredio jamendo). Samim ovim vam je i jasno to ?to smo dobili nisu velike pare. (Nisam pominjao cifre i imena benda i te firme samo zato ?to takvi podaci skoro uvek dovedu do off-topica) S obzirom da na istom sajtu postoje jo? razne vrste prihoda nije uop?te neverovatno da ćemo u nekoj budućnosti te pare podići.

Za oba ova "problema" sam znao kada sam kad sam pristao na to, i ipak ni za čim ne ?alim, a čak i ako nikad ne dobijemo te pare neću se osećati kao bilo kakva krznata ?ivotinja jer sam sva?ta naučio iz svega ovoga i ne osećam se kao da je to vreme bilo uzaludno, te mislim da mi nekad mo?e dobro doći. Osim toga, osećaj kakve-takve postignute "pravde", ili uspeha u stremljenjima meni ponekad vi?e znači od novca.

pozdrav
i? pile preko ?ile! is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2009, 11:25 PM   #4
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by i? pile preko ?ile! View Post
osećaj kakve-takve postignute "pravde", ili uspeha u stremljenjima meni ponekad vi?e znači od novca.
Pa sad, tvoj prvi post je bio vi?e onako "finansijski intoniran", pa nas je to mo?da navelo na pogre?an put...

?to se tiče postignute "pravde", jasno mi je - "italijanska modna kuća" nije ni uzela pesmu od "vas" nego od Jamenda, pa zato ni nema obavezu da priča sa "vama", jel' da?

Izvini ako ti se ono poređenje sa krzna?icama čini pregrubim, ali to ti je tako - firme poput Jamenda se uglavnom bave preprodajom veveričjeg krzna, samo ?to prethodno ubede veverice da bi bilo dobro da same doniraju svoje krzno. Ne?to kao Dish of the Day iz one čuvene SF epopeje Daglasa Adamsa

Pozdrav,

Vasa
Old 12-11-2009, 11:30 PM   #5
i? pile preko ?ile!
Junior Member

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Pa sad, tvoj prvi post je bio vi?e onako "finansijski intoniran", pa nas je to mo?da navelo na pogre?an put...

?to se tiče postignute "pravde", jasno mi je - "italijanska modna kuća" nije ni uzela pesmu od "vas" nego od Jamenda, pa zato ni nema obavezu da priča sa "vama", jel' da?

Izvini ako ti se ono poređenje sa krzna?icama čini pregrubim, ali to ti je tako - firme poput Jamenda se uglavnom bave preprodajom veveričjeg krzna, samo ?to prethodno ubede veverice da bi bilo dobro da same doniraju svoje krzno. Ne?to kao Dish of the Day iz one čuvene SF epopeje Daglasa Adamsa

Pozdrav,

Vasa
ma u pravu si skroz! mada moram priznati da je u motivaciji osim onoga "da mi dobijemo pare" malo radila i zloba, tj. "da oni plate, kad su bezobrazni pa nas nisu pitali unapred", tako da je bar taj drugi zlobni deo zadovoljen.

hehe, a istina je radije bih bio ta daglasova krava nego obična bar srećan umre?.
i? pile preko ?ile! is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2009, 11:36 PM   #6
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by iš pile preko žile! View Post
ma u pravu si skroz! mada moram priznati da je u motivaciji osim onoga "da mi dobijemo pare" malo radila i zloba, tj. "da oni plate, kad su bezobrazni pa nas nisu pitali unapred", tako da je bar taj drugi zlobni deo zadovoljen.
Da, na kraju se sve svede na to da komšiji crkne krava

Pozdrav,

Vasa

Last edited by awacs; 12-11-2009 at 11:59 PM.
awacs is offline   Reply With Quote
Old 13-11-2009, 09:28 AM   #7
Color
Senior Member

Color's Avatar

Meni samo nije jasno zasto sami muzicari na takvim i slicnim sajtovima srozavaju sami sebi i drugima cenu!?

Za licenciranje fotografija iz photo banaka se placa desetostruko vise!!!
Color is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules