|
|||||||
| Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
VIP Member
|
Dobro, al' sad ja da postavim jedno glupo pitanje, a zarad kog sam ponajpre i otvorio ovu temu:
Koje su realne prednosti Win7 (u odnosu na XP 64bit) u audio produkciji? Mislim, konzervativan sam čovek Sada se pitam - ima li razloga za ?urbu? Po?to moje dosada?nje iskustvo sa Microsoftom govori da izlazak prvog oficijelnog patcha obično koincidira sa koliko-toliko kvalitetnim i stabilnim drajverima za audio interfejse. Pozdrav, Vasa P.S. Uvek me prepadnu MS slogani poput ovog aktuelnog: Your PC, simplified. To me uvek podseti na slogan Autostoperskog vodiča kroz Galaksiju - BEZ PANIKE!
|
|
|
#2 |
|
MAO
|
ha, čik pogodi odakle mi nickname
btw, upravo gore napisah za sada jedinu meni očiglednu prednost. Vista je bila 64bit, al je mnogo pravila sranja. Ovo ako je stabilniji i lakši sistem, a kunu se da jeste, konačno donosi prednosti veće alokacije RAM memorije, što unutar 64bitnih programa (još uvek masom nedostupnih nama) što barem olakšavanja svađe između OS- a i DAW-a |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
VIP Member
|
He, onda neće? biti preterano ?okiran ako ti ka?em da ja, na kraju krajeva, nisam BA? IZ ZEMUNA
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Quote:
![]() Kapiram da ljudi nisu hteli da instaliraju XP64, po?to je XP kao na izdisaju, ali jo? manje kapiram za?to ?ele da po?to-poto pređu na sistem koji će verovatno tek sredinom sledećeg proleća biti koliko-toliko podr?an koliko-toliko stabilnim drajverima za koliko-toliko isplativu audio opremu... I tako dalje ![]() Pozdrav, Vasa
|
|
|
|
#4 |
|
Vibrator
|
necu daviti o prednostima posto su to ljudi vec napisali, ali bih imao jedan savet u vezi prelaska na novi sistem - sacekati bar pola godine, godinu dana dok proizvodjaci hardvera ne izbace stabilne drajvere, a proizvodjaci softvera stabilne 64-bitne verzije.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Pro Member
|
Potpuno si u pravu. Godinu celu sam cekao i igrao se se sa Vistom. E sad je izaslo ono sto treba, i radi (bar meni) sve savrseno.
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
VIP Member
|
Quote:
@Lacky: Ptičica mi javila da retko (ako uopšte) koristiš VST instrumente. Rekao bih da ti onda RAM i nije toliko bitan. Zašto je onda BAŠ TEBI Win7 miliji od XP? Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 03-11-2009 at 06:19 PM. |
|
|
|
|
|
|
#7 | ||
|
Vibrator
|
Quote:
evo prvo unapredjenja u visti: http://www.thewhippinpost.co.uk/news...-musicians.htm i zatim u win7 Quote:
|
||
|
|
|
|
|
#8 |
|
VIP Member
|
Mmmm....mislio sam na korisničke utiske. Nije va?no.
Pozdrav, Vasa
|
|
|
#9 | |
|
Pro Member
|
Quote:
Ima 64-bitna matematika jos svojih sijaset prednosti. Da nepricam koliko sa Core driverom sve stabilnije radi. Ja sam godinama na OSX-u (i razmazila me ta ugladjenost), a ovo sada prvi put pocinje da lici! Naravno, ko se u medjuvremenu nije igrao sa Vistom i prerelise verzijama 7-ice, u pocetku ce biti malo zbunjen. Ali ko pristojno barata XP-om nece imati vece probleme. Naravno ima i ljudi koji poprilicno lose stoje sa racunarom uopsteno. Oni ce biti malo vise zbunjeni. Ali ne treba da se sekiraju i sa XP-om su bili zbunjeni, tako da je svako na svome. Last edited by LACKY; 03-11-2009 at 11:18 PM. |
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
VIP Member
|
Mislim da bi bolje bilo da PRIČA? nego da NE PRIČA?
![]() Quote:
![]() P(C)ozdrav, Vasa
|
|
![]() |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|