Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 02-11-2009, 07:54 PM   #1
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: dts problem 1212m

Quote:
Originally Posted by pecass View Post

A sto se tice prevare na temu DD i DTS-a drago mi je sto zivim u istoj od 2000-te te postovani ostrvski kolega malo manje negativnog dozivljaja sto se toga tice

nisam bas razumeo...objasni malo..? e?
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2009, 08:24 PM   #2
MilTon
Member

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
Sa duznim postovanjem, ne mogu da razumem kako se oko skoro svake teme zapocne neka bespotrebna diskusija. Stvarno smo neki cudan narod... Covek trazio pomoc, dobio, i sad ode sve u drugom pravcu.
MilTon is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2009, 08:55 PM   #3
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by MilTon View Post
Sa duznim postovanjem, ne mogu da razumem kako se oko skoro svake teme zapocne neka bespotrebna diskusija. Stvarno smo neki cudan narod... Covek trazio pomoc, dobio, i sad ode sve u drugom pravcu.
sta fali..? malo da "produzimo zivot" ovom postu. Brzo se zavrsilo ! he he..

Jos nesto - ne znam sto nemas nikakav zvuk iz analognog izlaza? Mozda je pokvaren? Obicno na svim tim spravama SVI izlazi rade SVE vreme. Ja sam skoro nekome namestao SKY HD Box i vukao sam HDMI (zvuk i slika) za TV, analog audio za radio, i SCART (slika i zvuk za multi room sistem) i sve radi u isto vreme...svaki izlaz "prepoznaje " i svira to sto treba...

A (da se vratim opet na ono od pre..) nije mi jasno na sta je gosn Pecass mislio...samo to - pa onda mogu malo da objasnim (sta sam ja mislio)..a? eh..? ko lud? ja? ma neeee....
Old 02-11-2009, 09:03 PM   #4
MilTon
Member

Quote:
sta fali..? malo da "produzimo zivot" ovom postu. Brzo se zavrsilo ! he he..

Jos nesto - ne znam sto nemas nikakav zvuk iz analognog izlaza? Mozda je pokvaren? Obicno na svim tim spravama SVI izlazi rade SVE vreme. Ja sam skoro nekome namestao SKY HD Box i vukao sam HDMI (zvuk i slika) za TV, analog audio za radio, i SCART (slika i zvuk za multi room sistem) i sve radi u isto vreme...svaki izlaz "prepoznaje " i svira to sto treba...

A (da se vratim opet na ono od pre..) nije mi jasno na sta je gosn Pecass mislio...samo to - pa onda mogu malo da objasnim (sta sam ja mislio)..a? eh..? ko lud? ja? ma neeee....
Pa rekosmo ti da ta sprava nema dekoder za DTS, kako onda da ga prepozna i salje na analogni izlaz?
Old 03-11-2009, 05:42 AM   #5
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by MilTon View Post
Pa rekosmo ti da ta sprava nema dekoder za DTS, kako onda da ga prepozna i salje na analogni izlaz?
pa na analogni izlaz treba da izlazi "analog" stereo sound !

Mozda ti samo izlaz ne radi..?

Jer se cuje bilo sta sa njega..?
Old 03-11-2009, 05:43 PM   #6
MilTon
Member

Quote:
pa na analogni izlaz treba da izlazi "analog" stereo sound !

Mozda ti samo izlaz ne radi..?

Jer se cuje bilo sta sa njega..?
Ajde jos jednom, ne radi se o vrsti izlaza, WDTV je kao softverski plejer, mora da ima ugradjen kodek da bi proizveo zvuk.
Old 04-11-2009, 09:50 PM   #7
pecass
Member

pecass's Avatar

Quote:
Uz krajnje postovanje koje zasluzujes i negaciju da sam ikako tvrdio d da si luuud...
Davnasnje 1999 za inat agresoru sam pazario svj prvi HC sistem od tricavih xx.xxx DM (a to mu bila ozbiljna valuta) te od tada imam zbirku od jedno 400-nak filmova i 100-nak koncerata (sto znaci da nisam preterano opterecen da bas sve imam) i moram ostati kod tvrdnje da DD tj DTS u ozbiljnim produkcijama itekako zvuce bolje nego na bilo kom stereo sistemu (a i tu imam HIGHEND sistem koji je u rangu prethodne cifre samo u EUR)

Daklem da ne tupim previse za nevernike neka poslusaju>

RAMMSTEIN-VOLKERSBALL

METALICA-S&M

SADE - LIVE

DEPECHE MODE - DEVOTIONAL

SEAL - LIVE IN PARIS

SLAVES TO THE RHYTHM

ROGER WATERS - IN THE FLESH

PRINCE - RAVE IN YEAR 2000

a sto se filmove tice

Bilo sta od Francuskog talasa LUC BESONNA - taj obozava ton u svojim filmovima(produkcijskim ili kao reditelj)

Triologija MATRIX-a

Trologija Gospodara Prstenova.

FACEOFF i PAYBACK

GLADIATOR!!!!!!!!!!

ne spadaju tu samao BLOCKBUSTERI recimo filmovi

http://www.imdb.com/title/tt0396171/
http://www.imdb.com/find?s=all&q=gattaca

postoji i tvrdnja da se filmovi mix-uju posebno za DVD izdanja al se plasim da je to neistina posto znamo kakvi su filmski producenti STIPSE!!!!
pogotovu kad se finalne obrade tice...

U svakom slucaju nase kolege koji se bave Sound Designom su postigle uspeh utoliko da sada ton u filmu ima 50% znacaja(sto i nemora bas i da bude dobra strana po 7-u umetnost jer kad iskjucite ton - gledanje filma bez istog gubi svrhu)

Te zivela nama KRISTINA (odsek tona na FDU) i TON FILM!!!
pecass is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2009, 08:42 PM   #8
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

ne kazem da je sve bas sranje...
Od muzike u surroundu imam svega 10-ak komada. JMJarre - hitovi remiksovano za surround je LUDILO !! Ta muzika je stvorena za to...

Sto se tice filmova - svi Blockbusters su manje vise super...zadnji Batman, King Kong, itd, napr..jedan od super smiksanih surround filmova I Robot (gde sve vreme ima surround atmosfera, za razliku od mnogih filmova, gde samo svremena na vreme nesto sisne pozadi !!)

Za DVD je koriste drugi Dolby codec-i i NIKAD nije isto kao u bioskopu.
A (provereno) znam i video sam puno puta, da se za DVD rade novi miksevi, uglavnom sa MNOGO MANJIM surround efektima, jer masa ljudi i dalje ima kaka sisteme i lose namestene zvucnike. A za one koji imaju bolji sistem PONEKAD izbace DTS miks ili sta vec...

Jos uvek tu love u mutnom...prodaju nesto sto jos nije standardizovano, nikad nece sve da daju odmah, nego cede, izvlace pare itd...

Kad recimo, provedem vreme u studiju gde se miksa neki film, i posle vidim taj film na DVD-u...nema veze jedno sa drugim! od tad se vise ne lozim...
IAKO i sam imam solidan sistem kuci, i bavim se (svremena na vreme) instalacijom istih...
Old 06-11-2009, 10:52 AM   #9
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Jos uvek tu love u mutnom...prodaju nesto sto jos nije standardizovano, nikad nece sve da daju odmah, nego cede, izvlace pare itd...
Pa neke stvari nikada neće ni uspeti da standardizuju - recimo SPL u uslovima kućnog slu?anja. A jbg, filmski miks dosta zavisi od toga, mnogo vi?e od miksa pop muzike...

?to ka?e Pecass - filmski producenti jesu stipse, pa i ja sumnjam da se radi novi MIKS za DVD. Opet, to ne znači da se ne radi neka vrsta drugačijeg stem miksa/"masteringa" (kompresija ?umova, muzike, dijaloga, specijalnih efekata, trt-mrt). Čisto da bi oni koji kod kuće slu?aju na 50-60dB SPL imali kakav-takav utisak o "punoći zvuka".

Pozdrav,

Vasa
Old 06-11-2009, 02:17 PM   #10
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Pa neke stvari nikada neće ni uspeti da standardizuju - recimo SPL u uslovima kućnog slu?anja. A jbg, filmski miks dosta zavisi od toga, mnogo vi?e od miksa pop muzike...

?to ka?e Pecass - filmski producenti jesu stipse, pa i ja sumnjam da se radi novi MIKS za DVD. Opet, to ne znači da se ne radi neka vrsta drugačijeg stem miksa/"masteringa" (kompresija ?umova, muzike, dijaloga, specijalnih efekata, trt-mrt). Čisto da bi oni koji kod kuće slu?aju na 50-60dB SPL imali kakav-takav utisak o "punoći zvuka".

Pozdrav,

Vasa
pa da, u najvecem broju slucajeva, za DVD mix se dobiju surround stemovi tipa, dijalozi, muzika, efekti, itd..pa ih oni onda "doziraju" za DVD !!

I to se radi po smesnim studijima, kucne varijante itd...
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules