Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 05-10-2009, 10:46 PM   #1
metal
Member

Default Re: Superior Drummer - Pomoc!!!

Superior 2.0 je sa Metal Foundry dodatkom...Ucitam ga u vec nakrcanom projeku, kad ucitam samo njega dakle bez ostalih vst-a nema nikakvih problema...Zanimljivo, da tad kad je ucitan neki ceo kit od Superior-a, recimo nekih 1200 mb ne moze ni jedan drugi Vst da otvori...kao da ovaj pojede svu memoriju! Semplove vuce sa jedne particije HD-a, dok se na drugoj, a na istom disku nalazi operativni sistem (Windows Xp sp 3)... Nadam se da je neka glupost u pitanju!
metal is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2009, 10:59 PM   #2
metal
Member

Od pluginova koristim jos Atmosphere, Edirol Super Quartet, Edirol Orchestral, Z3t+A, Pod farm...Ajd ako znas reci bar neku stvar koja bi bogla da bude u pitanju, posto sam ja isprobao sve moguce koje su mi pale na pamet!
Old 05-10-2009, 11:05 PM   #3
quake
Banned

Quote:
Originally Posted by metal View Post
Ucitam ga u vec nakrcanom projeku, kad ucitam samo njega dakle bez ostalih vst-a nema nikakvih problema...Zanimljivo, da tad kad je ucitan neki ceo kit od Superior-a, recimo nekih 1200 mb ne moze ni jedan drugi Vst da otvori...kao da ovaj pojede svu memoriju!
...to je sto si rekao.I to mu dodje kao neka normalna stvar.Sa XP-om mozes da koristis do 3g memorije maximala a kada je prekucas obicno se desavaju ove stvari koje opisujes.Frizuj neke stvari,oslobodi memorije gde god i kako god mozes i radi dalje...neznam na koliko memorije je ogranicen Nuendo ali moguce i da je jos manje...jbg,sa kompjuterima je uvek sex,ako nisu ovakve stvari u pitanju onda je latencija i sl...

Last edited by quake; 05-10-2009 at 11:07 PM.
quake is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2009, 11:17 PM   #4
metal
Member

U pravu si! Mada jedan drugar ima Superior 1.0 i kaze da mu radi normalno, a pritom ima slabiji komp. sa manje RAM-a...dok je meni i taj Superior pravio iste probleme kao i ovaj :/
Ne znam da li to ima veze sample rate mi je podesen na 48000Hz, 24bit-a...mada sam i tu probao sve mguce varijacije, ali bezuspesno...
Old 05-10-2009, 11:37 PM   #5
quake
Banned

Pokusaj da pratis u sistemu kako se puni memorija i sta se desava ali ti toplo preporucujem funkciju "freeze",ne samo zbog ovoga....probaj u nekom projektu gde ti je cpu skoro maksimalno opterecen da frizujes sve sto se frizovati moze i poslusaj onda razliku u zvuku...pa opet vrati sve i opet cuj zvuk,nebo i zemlja kada projekat zauzima cpu do 15% i do 90%....
quake is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2009, 08:25 AM   #6
alexale
Junior Member

Ukljuci 16-bit i kesiraj semplove. Smanji ram sa 4 na 3. Koji procesor imas, koliko harda?
alexale is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2009, 09:09 AM   #7
metal
Member

Ajd probacu i to! Procesor je Intel Quad Core Q9550, HD na kom je Superior ima 500 Gb...
Old 06-10-2009, 09:37 AM   #8
metal
Member

[quote=alexale;258133]Ukljuci 16-bit i kesiraj semplove. Smanji ram sa 4 na 3.
Hoce li smanjiti kvalitet semplova ako ukljucim 16-bit?
Old 13-10-2009, 03:12 PM   #9
alexale
Junior Member

Quote:
Originally Posted by metal View Post
Hoce li smanjiti kvalitet semplova ako ukljucim 16-bit?
Naravno. Potrazi po forumu kakva je razlika izmedju 16-bit, 24-bit i 32bit semplova.
alexale is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules