Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 25-09-2009, 10:31 PM   #11
shigumicu
Senior Member

shigumicu's Avatar

Default Re: Windows i koji - ili OSX, i 2 kompa ili ne?

Pa imas vec finalnu verziju Win 7 to ti je RTM 7600 koja je ustvari nezvanicno finalna .
shigumicu is offline   Reply With Quote
Old 25-09-2009, 10:57 PM   #12
alhoholicar
Member

alhoholicar's Avatar

Quote:
Originally Posted by shigumicu View Post
Pa imas vec finalnu verziju Win 7 to ti je RTM 7600 koja je ustvari nezvanicno finalna .
Odlicno! Pa jel radi ta verzija za stalno ili je na mjesec dana?
alhoholicar is offline   Reply With Quote
Old 25-09-2009, 11:22 PM   #13
shigumicu
Senior Member

shigumicu's Avatar

Quote:
Originally Posted by alhoholicar View Post
Odlicno! Pa jel radi ta verzija za stalno ili je na mjesec dana?
Na mesec dana je, ali ako se potrudis moze i duze . Ali je verzija konacna, tako da je verovatno stabilnija i bolja od ovih zvanicnih beta verzija.
P.S. Ali da ne bude zablude... Win 7 se jos uvek nije pojavio zvanicno u prodaji.

Last edited by shigumicu; 25-09-2009 at 11:26 PM.
Old 26-09-2009, 01:16 AM   #14
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Pod 7-micom u startu (recimo) Waves-ovi plugovi prave problem. Shell 5.0 5.2 i 5.3 u VST varijanti uopste nerade(rade vrlo problematicno u Direct X varijanti). Rade noviji shell-ovi od 5.5 ali vrlo problematicno.
IK-Multimedijini proizvode rade, ali ih recimo Pre Sonus-ov Studio One nevidi. Novi je host i vidi VST od 2.4. Ali IK nevidi ni jedan. Steinberg ih vidi.
Ako vas bude zanimalo, mogu vam za par dana napisati sta sam jos probao.
LACKY is offline   Reply With Quote
Old 26-09-2009, 01:27 AM   #15
marin_ri
Junior Member

Quote:
Na mesec dana je, ali ako se potrudis moze i duze . Ali je verzija konacna, tako da je verovatno stabilnija i bolja od ovih zvanicnih beta verzija.
P.S. Ali da ne bude zablude... Win 7 se jos uvek nije pojavio zvanicno u prodaji.
Mislim da je ovo kriva informacija, al nema veze

Rade do negdje 6-tog mjeseca 2010 ako se dobro sjećam, a mogu raditi i za stalno, no o tome nisam pisao jer kolko znam ovaj forum je protiv piratstva
Moji rade za stalno.

Znači, kao što sam napisao prije, win7 final već postoji, a službeno izlazi 22.10.

Nisam ti prije odgovorio, što se tiče 2 kompa ista stvar. Ako imaš volje pogubiti tjedan dana da to radi savršeno, napravi to, i taj drugi koristi u slučaju kad radiš neki veći mix pa opteretiš glavni komp, imaj ga za rezervu.

Preporučam ti Cubase 5, osobno sam protiv vraćanja na stare sisteme
Od nuenda dvojku trojku i četvorku sam probao, ali je prokleto skup. I očito nepotreban za audio produkciju, zato će ti cubase biti više no dovoljan.

Last edited by marin_ri; 26-09-2009 at 01:34 AM.
marin_ri is offline   Reply With Quote
Old 26-09-2009, 02:48 AM   #16
kVu
Pro Member

kVu's Avatar

jel probao neko virtualizaciju preko 7-ice? znaci xp mod koji se zasebno instalira u 7-ici, ne "compatibility mode"
kVu is offline   Reply With Quote
Old 26-09-2009, 08:57 AM   #17
shigumicu
Senior Member

shigumicu's Avatar

Quote:
Originally Posted by marin_ri View Post
Mislim da je ovo kriva informacija, al nema veze

Rade do negdje 6-tog mjeseca 2010 ako se dobro sjećam, a mogu raditi i za stalno, no o tome nisam pisao jer kolko znam ovaj forum je protiv piratstva
Moji rade za stalno.
I ja imam rtm 7600, znaci finalnu verziju i kada sam je instalirao pored serijala je pisalo da mi je preostalo jos 30 dana. Postoji mogucnost da legalno produzis vreme na 90 dana. A sto se tice ovoga da produzis vreme rada do 6. 2010. mislim da to vise ne moze i da je to vazilo za neke beta verzije.
Old 26-09-2009, 10:58 AM   #18
marin_ri
Junior Member

Quote:
I ja imam rtm 7600, znaci finalnu verziju i kada sam je instalirao pored serijala je pisalo da mi je preostalo jos 30 dana. Postoji mogucnost da legalno produzis vreme na 90 dana. A sto se tice ovoga da produzis vreme rada do 6. 2010. mislim da to vise ne moze i da je to vazilo za neke beta verzije.
Hm, vjerojatno ga nisi aktivirao onda? obično je proces aktivacije mjesec dana.

Ja imam 2 broja koja sam dobio pred ne?to vi?e od pol godine, koji traju tako godinu dana.
Nema veze, da ne idemo previ?e u OT.
Nema mu druge, ako je legalac pričekat mjesec dana za 7,a ako ne kupuje sw, mo?e se već sad naći final verzija koja provjereno radi.
marin_ri is offline   Reply With Quote
Old 26-09-2009, 12:28 PM   #19
AlmaNach
Junior Member

AlmaNach's Avatar

Quote:
Originally Posted by alhoholicar View Post

Kako bih da koristim svih 8GB rama na novom, a XP ne vidi vise od 3,5 - ne znam da li da stavim Vistu ili XP ili Windows 7- ili da probam i sa OS X. Dosad radix na XP SP2 i Nuendo. Takodje, vidjeh da mogu dodatno pojacati rad koristeci i drugi komp preko FX Teleporta.
Ja koristim Vistu 64 (uporedo sa Xp-om i Ubuntuom, ove koristim samo za net i slicne stvari), imam Phenom X4 945 + 4 GB rama. Nikakva posebna podesavanja nisam radio, cak mi je aero ukljucen + sidebar + windows blinds skoljka + redovan update radim. I daleko bolje komponente rade u Visti nego u Xp-u. Nikad mi nije krashirao sistem, evo vec 7 mesec otkad sam ga instalirao. Imao sam projekat sa 15 instanci raznoraznih sintova ( Sylenth, Surge, Albino, Minimoog) + 20-ak kanala i procesorsko zauzece je islo tek nesto manje od 50 odsto. Problem postoji kad su u pitanju stariji voda/vazduh plugini i programi, dosta toga ne radi il radi slabo, ali sve novije radi bez problema.
Sto se tice Mac OSX na PC-u trebas da se raspitas koliko su ti komponente kompatibilne. U protivnom imaces dosta problema i bices osudjen na one krakintos verzije, pa ono koja udje Da sam na tvom mestu, prodao bih stari komp i dodao kintu i kupio ovaj rumski, dok bi sa novog terao Win.
AlmaNach is offline   Reply With Quote
Old 26-09-2009, 03:07 PM   #20
alhoholicar
Member

alhoholicar's Avatar

Pa dobro...

Krenuh lagano da probam 7 na jednoj particiji, pa ako ne bude islo cackacu malo! Drugi kompjuter definitivno ostavljam i sad cu da malo vidim to povezivanje sa FX Teleportom...Moze li UAD preko Teleporta da radi?
alhoholicar is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules