Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 20-09-2009, 04:55 PM   #13
zmaj
Stara Rumski Elita 2003.

zmaj's Avatar

Default Re: YAMAHA MO6 ili KORG M3?

@Kravadnika

Uz svo duzno postovanje, ali ni u cemu se ne slazem sa tobom

Prvo, nije bas za poredjenje aranzerske klavijature sa workstationima... Imam i Korg Pa1x i Roland Fantom i jos jedan stage piano i sve i svasta pre toga i zato to i mogu da tvrdim... Aranzer ima totalno drugaciju namenu od synth/workstation klavijature i sve je podeseno tome, od dirki, dinamike do efekata i zvukova koji su onako, univerzalni, maksimalno isprocesirani i prijamcivi uhu na prvo slusanje... jer je poenta da sednes i da sviras i da bez mnogo cackanja to zvuci OK. Mozes da poredis Tritone, Motife, Fantome, M3 medjusobno ali ne i PA800 ili PA 50 ili Tyros i slicne sa njima...

Ovo da je Korg siroviji od svih drugih mi je bas cudno da cujem, posto je to klavijatura sa najprocesiranijim zvucima za koju znam... nema tu niceg sirovog, sve sami efekti... kao i to sto kazes da izlazi iz "guzve" u zivoj svirci, kad je poznat po tome da se obicno gubi i da ne izlazi nikako...

Jedino se slazem sa Pecass-om da je Korgov workstation u slucaju masovne eksploatacije najbolje resenje, jer bez mnogo cackanja, na prvu loptu daje korektne zvuke... ukljuci i sviraj! Za razliku od npr. Rolanda, gde sam se ja licno razocarao na prvo slusanje. Meni su njegovi fabricki zvuci polu-upotrebljivi, ali nakon cackanja i namestanja od njega bukvalno mozes da napravis Korgovog ubicu...

I da ne zaboravim, ne picim narodnjake, tako da... mada i ti narodnjaci danasnji su vise house/ techno nego zurle i te stvari, tako da mislim da je i sto se toga tice M3 bolje resenje zbog svih tih sytnh zezalica koje se za ove moderne narodnjake masovno koriste...
zmaj is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules