|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
Resio sam i ja da se upustim malo u avanturu sredjivanja prostora.
![]() Ovako, imam na raspaloganju Azmafon koji stoji kod drugara u garazi, a skinut je iz nekog studija koji je srusen. E sad, moja ideja je da napravim dva panela koje bih prvenstveno koristio pri snimanju vokala. U sobi imam malo jeke i na snimku vokala se cuje malo reverba sto meni smeta. Razmisljao sam o Reflection Filteru ali sam video da je ovo bolje resenje, Gobo Traps princip. Sto se tice samih panela, pravicu iste kao sto je Analog pravio (zalepljena je tema na ovom forumu) s tim sto bi bili drugacijih dimenzija. Ono sto mene zanima je sledece: 1. Ima li ko ideju kako bih mogao da resim stalak za ove trapove. Tacnije, da li ih napraviti da budu celom duzinom od poda pa koliko je potrebno iznad mikrofona? Ja sam razmisljao o nekom resenju sa plasticnim cevima za vodu koje bi mogao da rasklopim nakon snimanja i da odlozim da ne smetaju ali ne znam koliko je to izvodljivo. 2. Koji materijal koristiti za zadnju stranu panela? Preko azmafona cu staviti neko odgovarajuce platno. Trebalo bi da propusta vazduh? ![]() 3. Kolike bi debljine trebalo da budu paneli? ![]() Ovakve bih pravio s tim sto ne bih pravio ovakvo postolje ako ne moze da se rasklopi. Eto, ako vas ne mrzi, a imate sta da kazete, slobodno se ubacite. ![]() ![]() Pozdrav! |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 37 (0 members and 37 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
DIY paneli | RokStudio | Dizajn i konstrukcija studija | 30 | 27-12-2009 10:16 AM |
Apsorpcioni materijali | Davor(Senn) | Dizajn i konstrukcija studija | 16 | 21-01-2009 01:01 AM |