|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Administrator
|
![]()
Ok je konfa, samo, moj prijedlog je da ustedis na napajanju (uzmi AXP 500W posto vidim da ti je vecina stvari iz Altija - win win) i kupis sebi Antec P182-P183 kuciste (jeste da ces morati doplatiti, ali to CM590 kuciste je toliko suplje i zvecavo da bez dodatne obrade nije za namjenu koju ocekujes).
Last edited by diviner; 21-08-2009 at 02:29 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Posto, obzirom na grafiku koju si uzeo, pretpostavljam da se na masini neces igrati, vec ce ti sluziti za DAW, ja bih licno radije uzeo:
- Umesto E8400 Q8200. Ustedis oko 1000din, a uz malo overkloka dobijes duplo jaci procesor. - CPU Cooler: OCZ Vendetta 2, skuplji svega 100din od TT-a, a dosta bolji -Umesto GA-EP45-UD3 uzmes GA-EP43-DS3, ustedis citavih 2700din, a razliku neces primetiti. - RAM: Realno, overkill. Ja bih radije uzeo 2x2GB 1066 kit ili Kingston HyperX ili Patriot za 5.5 - 5.8k i ustedis jos minimum 1400din - Napajanje je odlicno, sto bi reko Cola, "nista ja tu nebi dir'o" Ukupno ustedis 5000din i potrosis ih na nesto svrsishodnije, npr. na kuciste sto rece Diviner i eventualno na jos bolji/tisi kuler.
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
TNX.Veoma dobri predlozi.Sto se RAM-a tice sa OCZ na 1200 moci ce CPU ladno da dogura oko 4.GHz.
MB GA-EP45-UD3 ima 3.PCI slota koji su mi preko potrebni. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Do 4GHz mozes i sa vecinom polupristojnih DDR2-800 modula
A EP43 DS3 ima 4 pci slota ![]() http://www.gigabyte.com.tw/Products/...ProductID=2846
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
I TI firewire
![]() T.I. TSB43AB23 chip |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Administrator
|
![]()
I jedna i druga ploca imaju TI FireWire....
I ostao sam nedorecen prosli put posto sam zurio... Ako se ST kuleru stavi vent izmedju rebara i koristi u tihom modu (low rpm), nijedan drugi kuler ukljucujuci i ThermalRight Ultra, kao i IFX14 nije efikasniji u hladjenju (kupili, mjerili, probali). Jedino sto ST ima veoma los sistem montaze, posebno ona prva revizija (mada i vrhunski proizvodjaci poput ThermalRight-a imaju svojih bisera...recimo namontiras kuler i poslije ne mozes vaditi CPU jer mehanizam opkoracuje polugu sa kojom se to cini)... Last edited by diviner; 22-08-2009 at 10:48 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Vase misljenje o... | kravadinka | Audio Software | 5 | 02-02-2009 09:49 PM |
vase misljenje o ovom mikrofonu | euroband | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 5 | 11-01-2008 07:47 AM |
vase misljenje | Knez23 | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 8 | 28-12-2007 09:36 PM |