Quote:
Originally Posted by Everlast
Ma kontam sve, ali je ta 6ica nedovoljna za full-range, pogotovo za sub deo koji je za house bitan..imace problema covek, sub mu ne gine, ali on odlucuje, a ja na srecu ne placam
Taj vxt6 sa subom bi bila jako dobra kombinacija, puno bolja od 8ice...
|
Apsolutno se slazem.Ne zaboravite da ako hocete da napravite najbolji izbor slusanja,velicinu monitora morate prilagoditi velicini prostorije u kojoj ce raditi.Iz mog iskustva mnogo je lakse izbalansirati kombinaciju sateliti+sub nego sama dva veca zvucnika u nedovoljno velikoj prostoriji.Neko je gore spomenuo dynaudio BM-6a.Dugo sam radio na njima,istina je da imaju odlican low-end i koristio sam ih u nekoliko razlicitih prostorija.Samo u studiju gde je bila sredjena akustika sam imao jasnu kontrolu bas opsega,svuda drugde je bio uzas koliko je to bilo nejasno.Kazem ovo zbog toga sto o tome treba voditi racuna,8" monitor ili veci sa izrazenim low-endom mora da dobije valjan akusticki tretman.Ako prostor nije sredjen bolje je ici na manje monitore uz dodatak sub-a pa lagano experimentisati i naci sub-u najbolju poziciju u sobi.