|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#8 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Nigdje nisam ni vidio ni čuo da se radi o istoj preamp sekciji. DMP3 je dvokanalno predpojačalo nekoliko puta manje cijene. Čak su i osnovne zvučne specifikacije različite, izuzevši ostale dodatne opcije na tampi, poput biranja ulazne impedancije, +/- 20 db padova itd. Također, predpojačalo na TAMPI je 'obojano' THA tehnologijom, koju je M-audio htio progurati tad... nekakva simulacija lampi koja na određen način saturira signal i ne može se uključiti ili isključiti... to je osnovna inovacija na Tampi koja je bila glavna u promociji proizvoda... Ne kažem da je nešto bolje ili gore već da se meni sviđa zvuk tampe a i nešto bolje nemam na raspolaganju... što je bolje nego da mi se ne sviđa... No, sve je to nebitno i odvest će raspravu u drugom smjeru. Problem nije u predpojačalu, jer sve snimke rode nt-1a koje sam slušao, imaju isti taj karakter koji meni ne odgovara za ovaj vokal... Imaš li kakva iskustva sa rode k2 ili ntk mikrofonima? Nabavljivi su kod nas, a spadaju tu negdje u cjenovni rang. Za 500-600 eura, može biti i polovni mikrofon, ali nema baš mikrofona po domaćim oglasima pretjerano... ![]()
"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One Last edited by MD; 17-08-2009 at 02:56 PM. |
|
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Cijena sa PDV ili bez? | drzox | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 08-01-2009 10:07 AM |