|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Treba mi hitan odgovor.
Ovako pojavila mi se latencija dok snimam gitaru,(idem preko pojacala i majka). Ne znam sta bi moglo biti to mi se prije nije desavalo, na zvucnoj karti sam cak smanjio latenciju al dzaba???? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
koj program (sekvencioner)?
koj drajver?
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Dobro je rijesio sam..
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
pa i mi bi da znamo kako.....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Superoperater
|
![]()
Bio ti je ukljucen "delay compensation" To je funkcija koja sinhronizuje sve plugove sa razlicitim vrednostima internih buffera (znaci latencija celog sistema = pluginu sa najvecom latencijom). Postoji i opcija kojom se odredi do koje latencije plugin ulazi u kalkulaciju, a od koje se plugin iskljucuje. Znaci ako imas neke IR reverb algoritme ili linearne ekvilajzere sa vrednostima internih bafera i do 16384, a pri tome si stavio da se i oni ukalkulisu zadavanjem max buffera za racunanje (ne znam napamet gde se to tacno podesava) onda ce sistem znatno da laguje. Stavljanjem male vrednosti za taj "satić", on ce ti lepo sinhronizovati sve plaginove koji budu sa manjim baferima i nece mnogo lagovati, ali ce prosto iskljuciti te plaginove sa vecim baferima (bypass - zasivljeno dugme za enabliranje plag ina) .
Uh al sam napisao ni meni nije sad nista jasno :P
![]() |
#7 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
bravo!!! ko te to sve naucio?
![]() |
![]() |
#8 |
Junior Member
|
![]()
Da se nadove?em na ovaj Thread po?to se moje pitanje tiče latencije.
Imam M-audio 1010L Delta karticu te koristim CuBase 3SX. Problem mi se javlja kod snimanja MIDI kanala. Kad sviram ne?to na MIDI klavijaturi i taj signal prolazi kroz nekakav VsTi plug in dolazi do nekakvog ka?njenja na zvučnicima. Nije toliko primjetno ali zna zasmetat kod brzih dionica. Buffer zvucne kartice je na 128 te je ukljucena opcija direkt monitoring. Da li se rje?enje navedeno gore odnosi i na midi kanale ili postoje nekakve druge opcije. Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Latencija | Eon | Audio Software | 33 | 31-03-2005 06:54 PM |
G4 / G5 latencija | Tiki the Boyler | Computer Hardware | 1 | 07-12-2004 04:38 PM |