|
Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | ||
Pro Member
|
![]() Quote:
Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#2 | |||||
Moderator
|
![]()
Sale, drago mi je..
![]() Quote:
![]() Quote:
Quote:
Quote:
poz Quote:
![]() uhh.. znam.. do skoro mi je to bio ogroman problem.. sad je malo manji.. ali i dalje je jbg.. sviram gitaru i klavijature (tu i tamo) i jbg nisam navikao na bas kao instrument, PLUS shto je neshto shto drzi gruv u pesmi pa je preciznost neophodna, te mi je sve to zajebano da priznam.. ali se polako navikavam.. |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
he....SALE,sorry za preimenovanje
![]() hmmm...namotavanje magneta...aj da ne tupim na tu temu,evo otprilike šta se radi sa tvojim postojećim pickupom(ili pickupovima) na jednom malom videu.....znači,ukoliko ti nije magnet blade-tip već ima klasične magnetiće za svaku žicu...dakle pogledaj kako to majstor Ramirez radi na svojim custom pickupima... a drugo pitanje...kako damper utiče na ton,tj.da li smanjuje sustain na žicama? DA,ali samo na onim na kojima ne sviraš(tj.na "otvorenim" žicama),u tome i jeste caka ![]() ja probao na mom 5-žičanom fretless-u i olakšao sebi život poprilično....da poštediš desnu ruku suvišnog posla i da se usredsrediš na svirku i snimanje... uostalom,ako Victor Wooten-u ne smetaju damperi,neće ni tebi sigurno. nadam se da će i Oggy,Deki ili još neko od iskusnijih "bassadžija" moći da ti pomogne na ovu temu pozdrav! Last edited by milanCHE; 06-08-2009 at 09:13 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||||
Moderator
|
![]()
ma opushteno..
![]() Quote:
![]() Quote:
![]() btw, na otvorenim zicama mora da bude kraci sustain drugachiji zvuk! ![]() ![]() Quote:
Quote:
![]() btw, jako lepo zvuche ovi bartolini magneti.. vidish, na tjubu snimano live zvuchi bolje nego zvuk koji ja dobijem iz same gitare hahaha.. pa moram da izvlachim maksimum iz procesora ne bih li sredio taj bass.. ![]() raspitivao sam se kod dosta basista o magnetima, (ovo traje vec jedno 6/7 meseci) i iskreno doshlo mi na kraju da se popnem SMV-ovcima na scenu i da ih ne pustim dok mi ne kazu koje magnete da uzmem.. ![]() poz Last edited by HeatMan; 06-08-2009 at 09:19 PM. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
hm...pa ima fora oko tog namotavanja koju majstori znaju,a to je odnos izmedju broja namotaja,debljine žice koja se namotava,izolacije,...... nisam ni ja neki expert,da te ne lažem,ali je fora što iole bolje firme to rade otprilike kao lik na tom videu što si pogledao..dakle:temeljno,odabrani magneti(al-ni-co poles) tačno odredjenog namagnetisanja,odabrana bakarna žica odredjene debljine...tra la laaaa..
a,evo sad mi pade na pamet....nemam ovde link,ali pogledaj-čini mi se da baš na oficijalnom sajtu Seymour Duncana imaš audio primere kako koji magnet zvuči...ovako napamet je jako nezahvalno davati bilo kakve preporuke....glupo je da ti kažem:kupi Seymour Duncan Bassline "quarter pound" za neck i "antiquity" za bridge i završio si posao.....(mada bi ovo što sam naveo imalo prilično širok spektar upotrebe) ......a da ti kažem: uzmi 2 x S.Duncan Bassline " NewYorkCity" pickupe (M.M. style)- to je 500 tinak evra...velika lova... znači-pogledaj na njihovom sajtu i preslušaj.......a ovi u Mitros-u su kao navodno njihovi zastupnici (a imali su svega par modela zadnji put kad sam bio) ![]() pozdrav Last edited by milanCHE; 06-08-2009 at 09:36 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Moderator
|
![]() Quote:
znash, kad sam imao samo squier strata, htedoh da uzmem magnete za nju.. medjutim dva su bila u opciji, i naletim na dve gitare sa tim magnetima. jeftino. stratovi. blago modovani (jedan relikovan grrrrr) ![]() najvishe me jebe shto u poslednje vreme snimam bass samo kad je to apsolutno neophodno (pa mozesh zamisliti koliko me to baca u depresiju).. ako su neke jednostavne linije, koristim trillogy.. ako je neki zajebaniji ritam koristim bass.. i kad sam ga vec snimao I UBO ONO SHTO HOCU, onda hocu da se to chuje hahhaa poz edit: najbolje je da mi neko bukvalno kaze shta da uzmem.. i kad imam nekoliko mogucnosti, videcu sve njih.. ovako ih ima previshe, i nisam dovoljno pametan (niti sam basista niti gitarista, a daleko elektronichara) da bih znao shta mi treba.. sad gledam seymour duncane.. i nishta ne kapiram hahah.. evo, prvo.. ne znam, da li uz magnete dobijam i ostale kablove, ili to dobijam samo u paketima sa maskom? npr, ove dve gitare koje imam.. sve zajedno sa maskom je menjano.. sad, vidim da su ovi sd 4 string uglavnom dupli magneti.. to ne bi moglo u moju masku da stane.. sa druge strane ne znam ni kako struju da odradim.. naravno, dacu nekome ko zna, ALI moram da mu dam sve da ne bih ispao glup u drushtvu (kao sada).. ![]() poz edit2: jedino shto valjda razumem je da mi treba high output hahahha Last edited by HeatMan; 06-08-2009 at 10:02 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
samo toliko, hehe
![]() prisloni uvo na telo i vidi prvo da li te uopste lozhi ton koji daje ta gitara na suvo. probaj par setova zica. svi se slazu da su magneti i drvo najbitniji, opet sam menjao zice i dobio potpuno novi maltene precision sound na jazzu i sad se mnogo vise lozim da nadjem dobar komplet magneta koji bi to istakli. cini mi se da su ovi bartoliniji dosta dobri za rege, hip hop, pop, bluz posto kontam da ti treba all-rounded ton za mnostvo zanrova najbolje bi bilo da ti neko ko je puno radio u studiju nesto predlozi, al takvi se nesto ne javljaju ![]()
"Ako bismo ukrstili macku i coveka, to bi popravilo coveka, ali bi pokvarilo macku". (Mark Tven) honda - the power of dreams!!!! Last edited by InsaneEyes; 06-08-2009 at 10:59 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
![]()
znam, zato pokushavam sa vama da dodjem do nekog reshenja...
btw, da.. svidja mi se zvuk same gitare.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
sa ovim se u potpunosti slažem.ako ti instrument dobro svira na suvo,jaaako dobre su šanse da ti isto tako zazvuči i sa elektronikom. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
uh,bre,čoveče,NE ŽURI toliko! ! ! i NE ZALEĆI SE! ! ! 500 evra nije danas za bacanje da tek tako uzmeš nešto napamet... druga stvar: evo ja sam voljan koliko mogu sa moje strane da pomognem...u smislu:imam jedan EMG Hz 45 pasivni humbucker pickup, high output,na jednom je mom instrumentu,ako hoćeš možemo da probamo kako radi na tvom instrumentu...možda "legne" na taj tvoj bass......(a imaju ga na lageru ovde u deligradskoj u Marićevom muzičkom servisu)... treće-DA,većina iole ozbiljnih proizvodjača daje i kablove i upustvo(shemu) za spajanje magneta.... samo ne trči toliko ![]() poz! Last edited by milanCHE; 07-08-2009 at 12:25 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Vicevi - samo dobri | HeatMan | Pricaonica | 266 | 02-12-2015 06:15 PM |
magneti za bas | liman021 | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 8 | 01-03-2008 01:40 PM |
Impulsi.... novi, stari, dobri, loshi....... | OFF | Audio Software | 38 | 29-08-2007 08:29 PM |