Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 03-08-2009, 10:05 AM   #1
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: Test mix - kanali za vezbanje...

au,au Heatmane...

Matori to je Live! Btw covek nema duplu pedalu na bubnju. U Live je normalno da malo varira tempo,to nisu svirale masine nego ljudi i mogu ti reci da je ovo veoma opasna ekipa koja svira sa mnogim poznatim pevacima! Kakve crne kvantizacije i ciscenje kanala?!? To nikako,a i da mozda nesto moze - moze veoma malo i ograniceno! Matori tamo je 10tak mikrofona bilo,sve je svuda,ne mozes to sve da cistis! Sve to utice na ukupan zvuk,to se ne radi! Drugo ,ja do sad na Live nisam cuo puno boljih i zdravije snimljenih kanala,veruj da i odredjeni studiji u kontrolisanim uslovima nemaju ovakav sound. Ne mislim na neke skupe velike produkcije ali mali i srednji studiji... To znam jer su mi nezadovoljni ljudi slali kanale iz istih...
Mislim da je kod tebe mozda u pitanju klasican zamor! I meni se desavalo da zabagujem nad materijalom... Polako shefe,desava se i najboljim producentima da popizde i ustanu od stola sa psovkama..! He,he... Polako! Aj probaj da napravis jedan mix bez ikakvih efekata i kompresora,samo eq! E onda polako dodaj ostalo sa sto manjim vrednostima... He,he,ali prvo odmori usi bar dan od te pesme... Veruj da je sam snimak odlican! Ako nista,za vezbu je savrsen,a posle cu okaciti i djubreta za mucenje...he,he... Da vidis kad se faze i farbe zakolju...

Last edited by Bockie; 03-08-2009 at 10:14 AM.
Bockie is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2009, 11:23 AM   #2
percival
Member

percival's Avatar

Evo ja cu probit led.Svaki komentar je dobrodosao,mada meni zvuci milion puta bolje od proslog mixa(mozda ne bas milion),malo sam se privikao na saw,comp i eq su sa LM,rev altiverb.
http://www.sendspace.com/file/ha5oha
percival is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2009, 02:34 PM   #3
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post
au,au Heatmane...

Matori to je Live! Btw covek nema duplu pedalu na bubnju. U Live je normalno da malo varira tempo,to nisu svirale masine nego ljudi i mogu ti reci da je ovo veoma opasna ekipa koja svira sa mnogim poznatim pevacima! Kakve crne kvantizacije i ciscenje kanala?!? To nikako,a i da mozda nesto moze - moze veoma malo i ograniceno! Matori tamo je 10tak mikrofona bilo,sve je svuda,ne mozes to sve da cistis! Sve to utice na ukupan zvuk,to se ne radi! Drugo ,ja do sad na Live nisam cuo puno boljih i zdravije snimljenih kanala,veruj da i odredjeni studiji u kontrolisanim uslovima nemaju ovakav sound. Ne mislim na neke skupe velike produkcije ali mali i srednji studiji... To znam jer su mi nezadovoljni ljudi slali kanale iz istih...
Mislim da je kod tebe mozda u pitanju klasican zamor! I meni se desavalo da zabagujem nad materijalom... Polako shefe,desava se i najboljim producentima da popizde i ustanu od stola sa psovkama..! He,he... Polako! Aj probaj da napravis jedan mix bez ikakvih efekata i kompresora,samo eq! E onda polako dodaj ostalo sa sto manjim vrednostima... He,he,ali prvo odmori usi bar dan od te pesme... Veruj da je sam snimak odlican! Ako nista,za vezbu je savrsen,a posle cu okaciti i djubreta za mucenje...he,he... Da vidis kad se faze i farbe zakolju...
...hehe, da ne bude da ja jedini kenjam... Heatmane, ovo je super svirka i korektan usnimak. Namiksao sam se lajvova ko pleve, nisi ti izgleda cuo sta je zapravo lose A opet ne mozes da ocekujes da svi muzicari sviraju kao Toto, Tower of Power ili ko god vec..... A Boki je u pravu sto se tice faza i ostalog... Klubovi cesto zbog svog nedostatka komocije na bini i budzeta diktira uslove majkinga, i kvaliteta ostale opreme, a tu je i cuveni "boxiness", pa onda plafon koji zvoni, pa ako ima bina onda daske rezonuju i kuvaju low mid sranjca....

....tako da, go Boki Malo akcije na forumu ne Škodi tj, ne Fordu
Bitch is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2009, 02:59 PM   #4
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
Klubovi cesto zbog svog nedostatka komocije na bini i budzeta diktira uslove majkinga, i kvaliteta ostale opreme, a tu je i cuveni "boxiness", pa onda plafon koji zvoni, pa ako ima bina onda daske rezonuju i kuvaju low mid sranjca....
Bas tim recima,cika Buzge hvalla na podrsci,secam se Tanje Jovicevic i RB... Matori, u Babaribi na 2 kvadratna metra samo je bass isao direktno, ostalo je bilo sa 15 mikrofona... Bubanj,udaraljke,2 prateca,2 trube,he,he,he,ali opet dobro zvucalo....

Ovo je snimljeno u RST-u, i mogu ti reci,vise puta sam tamo snimao i prostor je mega,giga,brutalan za snimanje... Ima iza benda cigleni zid, a ostalo je sve drvo,izlomljeni zidovi,sprat onaj,terasa sta li.... pizdarija sa slikanje,jako muzikalan prostor,mislim bez publike...!

Evo opet da okacim svoj stari mix bez UADa, cisto da ako neko ima problema,moze da cuje, nije ovo vrhunski,ali lepo radi...!

Old 03-08-2009, 04:24 PM   #5
InsaneEyes
Pro Member

InsaneEyes's Avatar

Quote:
Evo opet da okacim svoj stari mix bez UADa, cisto da ako neko ima problema,moze da cuje, nije ovo vrhunski,ali lepo radi...!
snare si izvukao svaka cast!

kad sam probao imao sam u glavi "top gun" ili "europe" zvuk, sad mi lakse kad znam da je to nemoguce jer su ipak live kanali u pitanju

poz, odlican thread!

honda - the power of dreams!!!!

InsaneEyes is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2009, 04:50 PM   #6
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Tnx!

Ne samo da je nemoguce, tamo je ipak sm57 zavrsio u nekom SSL-u,pa iz njega u STUDER ili MCI,pa onda Drawmer,pa onda jedno 2 zivota para dalje kroz sprave,pa na mastering 2 track... Hebi ga, ovo je ipak samo PT LE...
Nova produkcija podrazumeva u vecini slucajeva mega suv bubanj i ja sam mega protivnik toga! Dobar bubanj je pola mixa! Zato vise vremena trosim na reverb bubnja! u ovom mixu ima bar 30% reverba na bubnju...

Dobos... Posto je samo top sniman,nema kanala sa bottom(snare),live je...:

Duplicate track,pa na prvu kompresije da siklja krv i punch na oko 200hz jedno deci-dva da bude deb'o, a na drugi nikakve kompresije,samo eq, lo cut na 150-200hz i kasiku prezle i siroki q faktor sa dobrih 4-5 db na jedno 5khz sa mirodjijom i onda zajedno na grupu bubnja na kojem opet stoji lagani limit krem sa kracim attack i 2 zumanca...i malo zacina c i krckas jos 15minuta uz povremeno mesanje da ne zagori....

Last edited by Bockie; 03-08-2009 at 05:01 PM.
Old 03-08-2009, 06:42 PM   #7
InsaneEyes
Pro Member

InsaneEyes's Avatar

Quote:
Duplicate track,pa na prvu kompresije da siklja krv i punch na oko 200hz jedno deci-dva da bude deb'o, a na drugi nikakve kompresije,samo eq, lo cut na 150-200hz i kasiku prezle i siroki q faktor sa dobrih 4-5 db na jedno 5khz sa mirodjijom i onda zajedno na grupu bubnja na kojem opet stoji lagani limit krem sa kracim attack i 2 zumanca...i malo zacina c i krckas jos 15minuta uz povremeno mesanje da ne zagori....

honda - the power of dreams!!!!

InsaneEyes is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2009, 07:08 PM   #8
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
@boki: mrzi me da skidam drugu pesmu, tj mrzelo me i prvu poshto je kanal po kanal.. bolje da si rarovao sve u jedan fajl.. ipak vecina nas ima ok adsl il kablovski internet..
I tata bi sine...

taj sajt mi prijavi 47 sati za upload od jednom u raru... ...A imam brutalan upload... a ni rar ga nesto ne smanji puno...par mb...
Ovako je sve za sat i po... Verujem i da je skidanje brze,ali kako god okrenes prva je 420mb a druga je svega 280mb...

Old 03-08-2009, 04:56 PM   #9
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Quote:
au,au Heatmane...

nisam ja ni uzeo da miksam, to mi je bio utisak iz preslushavanja tribalovog miksa.. dakle nije zamor.. to ne radim, nikada.. do skoro sam miksao jednu sintetichku pesmu 3 meseca jer su farbe bile kurac, i realno sve je bio kurac a morala je debelo da zvuchi.. nisam od juche.. shto se tiche snimaka, naslushao sam se svakakvih.. od jako dobrih sa loshim muzicharima, preko loshih sa takodje loshim muzicharima, pa do odlichnih sa dobrim muzicharima..

ako pod live podrazumevash uzivo svirku sa koncerta, ok.. ali kao snimak iz studija, ne znam.. iz ovog jednog miksa, cenim da je samo gitarista vredan pomena.. bubnjar i basista su jednostavno.. hmmm.. prosechni.. ali su se izgleda latili nechega shto ne mogu da izvedu.. to je jednostavno to.. ne napadam nikoga, samo kazem kako jeste.. kako ja to vidim u sv sl..

Quote:
Originally Posted by Bitch View Post
...hehe, da ne bude da ja jedini kenjam... Heatmane, ovo je super svirka i korektan usnimak. Namiksao sam se lajvova ko pleve, nisi ti izgleda cuo sta je zapravo lose A opet ne mozes da ocekujes da svi muzicari sviraju kao Toto, Tower of Power ili ko god vec..... A Boki je u pravu sto se tice faza i ostalog... Klubovi cesto zbog svog nedostatka komocije na bini i budzeta diktira uslove majkinga, i kvaliteta ostale opreme, a tu je i cuveni "boxiness", pa onda plafon koji zvoni, pa ako ima bina onda daske rezonuju i kuvaju low mid sranjca....

....tako da, go Boki Malo akcije na forumu ne Škodi tj, ne Fordu
TOP MI NE DIRAJ!

bez zezanja, vec sam sve rekao u ova dva posta.. same kanale nisam ni preslushao, tek cu.. sama svirka mi je malo problematichna, i to je sve..

pozdrav

edit: ne shkodi malo akcije, slazem se.. i drago mi je kad se rade ovakve stvari..

Last edited by HeatMan; 03-08-2009 at 05:01 PM.
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2009, 05:18 PM   #10
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

do skoro sam miksao jednu sintetichku pesmu 3 meseca jer su farbe bile kurac, i realno sve je bio kurac a morala je debelo da zvuchi.. nisam od juche.. ..

[/QUOTE]

@ Heatman
pa sto nisi / nisu oni promenili farbe ?????
Zasto gubiti vreme (3 meseca....eeeej!!) na popravljanje ako moze da se zameni farba?????

ima ovde izreka - "nemozes nikad da izglancas govno" !
DaBear is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules