|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Moderator
|
![]()
au,au Heatmane...
Matori to je Live! Btw covek nema duplu pedalu na bubnju. U Live je normalno da malo varira tempo,to nisu svirale masine nego ljudi i mogu ti reci da je ovo veoma opasna ekipa koja svira sa mnogim poznatim pevacima! Kakve crne kvantizacije i ciscenje kanala?!? To nikako,a i da mozda nesto moze - moze veoma malo i ograniceno! Matori tamo je 10tak mikrofona bilo,sve je svuda,ne mozes to sve da cistis! Sve to utice na ukupan zvuk,to se ne radi! Drugo ,ja do sad na Live nisam cuo puno boljih i zdravije snimljenih kanala,veruj da i odredjeni studiji u kontrolisanim uslovima nemaju ovakav sound. Ne mislim na neke skupe velike produkcije ali mali i srednji studiji... To znam jer su mi nezadovoljni ljudi slali kanale iz istih... Mislim da je kod tebe mozda u pitanju klasican zamor! I meni se desavalo da zabagujem nad materijalom... Polako shefe,desava se i najboljim producentima da popizde i ustanu od stola sa psovkama..! He,he... Polako! Aj probaj da napravis jedan mix bez ikakvih efekata i kompresora,samo eq! E onda polako dodaj ostalo sa sto manjim vrednostima... He,he,ali prvo odmori usi bar dan od te pesme... Veruj da je sam snimak odlican! Ako nista,za vezbu je savrsen,a posle cu okaciti i djubreta za mucenje...he,he... Da vidis kad se faze i farbe zakolju...
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 03-08-2009 at 10:14 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Evo ja cu probit led.Svaki komentar je dobrodosao,mada meni zvuci milion puta bolje od proslog mixa(mozda ne bas milion),malo sam se privikao na saw,comp i eq su sa LM,rev altiverb.
http://www.sendspace.com/file/ha5oha |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
SuperModerator
|
![]() Quote:
![]() ....tako da, go Boki ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Ovo je snimljeno u RST-u, i mogu ti reci,vise puta sam tamo snimao i prostor je mega,giga,brutalan za snimanje... Ima iza benda cigleni zid, a ostalo je sve drvo,izlomljeni zidovi,sprat onaj,terasa sta li.... pizdarija sa slikanje,jako muzikalan prostor,mislim bez publike...! Evo opet da okacim svoj stari mix bez UADa, cisto da ako neko ima problema,moze da cuje, nije ovo vrhunski,ali lepo radi...!
![]() |
![]() |
#5 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
kad sam probao imao sam u glavi "top gun" ili "europe" zvuk, sad mi lakse kad znam da je to nemoguce jer su ipak live kanali u pitanju poz, odlican thread! ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
Tnx!
Ne samo da je nemoguce, tamo je ipak sm57 zavrsio u nekom SSL-u,pa iz njega u STUDER ili MCI,pa onda Drawmer,pa onda jedno 2 zivota para dalje kroz sprave,pa na mastering 2 track... Hebi ga, ovo je ipak samo PT LE... Nova produkcija podrazumeva u vecini slucajeva mega suv bubanj i ja sam mega protivnik toga! Dobar bubanj je pola mixa! Zato vise vremena trosim na reverb bubnja! u ovom mixu ima bar 30% reverba na bubnju... Dobos... Posto je samo top sniman,nema kanala sa bottom(snare),live je...: Duplicate track,pa na prvu kompresije da siklja krv i punch na oko 200hz jedno deci-dva da bude deb'o, a na drugi nikakve kompresije,samo eq, lo cut na 150-200hz i kasiku prezle i siroki q faktor sa dobrih 4-5 db na jedno 5khz sa mirodjijom i onda zajedno na grupu bubnja na kojem opet stoji lagani limit krem sa kracim attack i 2 zumanca...i malo zacina c i krckas jos 15minuta uz povremeno mesanje da ne zagori.... ![]()
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 03-08-2009 at 05:01 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#8 | |
Moderator
|
![]() Quote:
taj sajt mi prijavi 47 sati za upload od jednom u raru... ...A imam brutalan upload... a ni rar ga nesto ne smanji puno...par mb... ![]() Ovako je sve za sat i po... Verujem i da je skidanje brze,ali kako god okrenes prva je 420mb a druga je svega 280mb... ![]()
![]() |
![]() |
#9 | ||
Moderator
|
![]() Quote:
ako pod live podrazumevash uzivo svirku sa koncerta, ok.. ali kao snimak iz studija, ne znam.. iz ovog jednog miksa, cenim da je samo gitarista vredan pomena.. bubnjar i basista su jednostavno.. hmmm.. prosechni.. ali su se izgleda latili nechega shto ne mogu da izvedu.. to je jednostavno to.. ne napadam nikoga, samo kazem kako jeste.. kako ja to vidim u sv sl.. Quote:
![]() bez zezanja, vec sam sve rekao u ova dva posta.. same kanale nisam ni preslushao, tek cu.. sama svirka mi je malo problematichna, i to je sve.. pozdrav edit: ne shkodi malo akcije, slazem se.. i drago mi je kad se rade ovakve stvari.. Last edited by HeatMan; 03-08-2009 at 05:01 PM. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
VIP Member
|
![]()
do skoro sam miksao jednu sintetichku pesmu 3 meseca jer su farbe bile kurac, i realno sve je bio kurac a morala je debelo da zvuchi.. nisam od juche.. ..
[/QUOTE] @ Heatman pa sto nisi / nisu oni promenili farbe ????? Zasto gubiti vreme (3 meseca....eeeej!!) na popravljanje ako moze da se zameni farba????? ima ovde izreka - "nemozes nikad da izglancas govno" !
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Logic 8, MIDI, MIDI kanali? Pomoc | MUzzY | Audio Software | 11 | 25-05-2009 12:20 AM |
RACKIRANI MCI 500c kanali Bijeli i Smedji!!! | roginator | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 26 | 02-12-2007 10:42 PM |