|
Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... Oaza za "stvaratelje" pjesama... pričajmo o izvorima inspiracije, razradi ideja, strukturiranju pjesama, instrumentaciji, tehnikama aran?iranja, pisanja tekstova.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#51 |
Member
|
![]()
Oliver Mandic
Osloni se na mene Kad dodju teski dani i napuste te svi napisi dve-tri reci, znacu gde si ti pomoci cu ti tad ko prijatelj i brat znaj, i u dobru i u zlu bicu tu Kad budu s tobom grubi i nanesu ti bol ti nemoj da se plasis, ja oseticu to i najbolje sto znam, ucinicu tome kraj znaj, i u dobru i u zlu bicu tu Ref. 2x Osloni se na mene sad ti, veruj mi sve dajem ti svoju rec znaj, i u dobru i u zlu ja bicu tu da te tesim i nasmesim A kada nadjes mir kraj nekog drugog ti povuci cu se tad i srecan bicu ja podelicu s tobom sve i cuvacu tvoj mir ali stati necu ja na tvoj put znaj, i u dobru i u zlu bicu tu Ref. 2x Bicu tu, veruj mi, veruj sve veruj mi, osloni se na mene ti bicu tu, veruj mi, veruj sve i u dobru i zlu ja bicu tu, veruj mi Veruj mi, osloni se na mene ti bicu tu, veruj mi, veruj sve i u dobru i zlu ja bicu tu, veruj mi veruj mi, osloni se na mene ti |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Junior Member
|
![]()
pa neznam,sbe je od prvog posta prelepo napisano, hvala na svim savetima! mislim da svako ima neki svoj stil i nacin na koji pise, ja npr pisem muziku i text istovremeno,bez planiranja,bez preteranog mucenja,neko kako ide na ruku. kao sto je Eeva rekla,ponekad to ostavim,pa za mesec dana obradim svoju pesmu
![]() desava mi se i da npr uradim u napadu inspiracije refren,pa posle mucim muku sa strofom,jer se treba vratiti unazad u pricu,ali tu pada cista logika. neznam zasto,ali pristalica sam i kratkih i drugih strofa, bolje da ne kacim svoje stihove,namaze ce me neko ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Junior Member
|
![]()
Interesuje me sta mislite o ovom tekstu, molim za sugestije:
Sad kada tebe ja sam nasla Suncu vratio se sjaj Noci stobom zivot znace Ti si moga oka plam Ti si ljubav, ti si radost Sve sto zelela sam ja Ti me vodis putem zvezda Cuvas me od svakog zla Grlis svaku rec sto tebi Dusa moja u snu da Ja te volim, dok mi pricas Sreca ostace uz nas refren Moj si brod sto morem plovi Divlja reka sto zedj gasi Ti si gnezdo moje duse Spavaj mirno sad u njoj Moja zora sto se radja Ono sve sto sanjam ja Ti si gnezdo moje duse Spavaj mirno sad u njoj |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Junior Member
|
![]()
Eva interesuje me sta mislis o ovom tekstu...vredi li poraditi na njemu...svaka sugestija je dobro dosla i molim da budes surovo iskrena
![]() Interesuje me sta mislite o ovom tekstu, molim za sugestije: Sad kada tebe ja sam nasla Suncu vratio se sjaj Noci stobom zivot znace Ti si moga oka plam Ti si ljubav, ti si radost Sve sto zelela sam ja Ti me vodis putem zvezda Cuvas me od svakog zla Grlis svaku rec sto tebi Dusa moja u snu da Ja te volim, dok mi pricas Sreca ostace uz nas refren Moj si brod sto morem plovi Divlja reka sto zedj gasi Ti si gnezdo moje duse Spavaj mirno sad u njoj Moja zora sto se radja Ono sve sto sanjam ja Ti si gnezdo moje duse Spavaj mirno sad u njoj |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Junior Member
|
![]()
Pozdrav svima, nov sam na ovom forumu, imam neke tekstove, pa me zanima kako mogu da napravim razliku izmedju poezije i tekstova za pevanje, tu nikako nemogu da se snadjem.
Postavicu jedan moj tekst, pa ako neko moze, ili hoce da mi iskreno kaze misljenje. KAP LJUBAVI Tražila si u ljubavi ono što ti nisam dao, možda nisam onaj pravi, jer tako sam, nisko pao. Na spisku sam tvojih želja, -Ref. prvo mesto, nekad bio, kap ljubavi, čas veselja, sve sam za tren izgubio. Ti si bila ona prava, a ja tada nisam znao, lepotica boli glava, ja budala, druge zvao. Svaka druga, telo ima, a pameti ni za lek, dok sam bio recka svima, ljubav ode zauvek. Last edited by Grimasa; 02-02-2013 at 07:02 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Junior Member
|
![]()
Sla?em se! Vremenski odmak od vlastitog djela je često puta itekako bitan, makar to bilo samo i nekoliko dana
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Pro Member
|
![]()
Poezija je nekad upotrebljiva kao lyrics, ali suštinska razlika je u tome što poezija mora da iznese sama nešto što lyrics ne moraju. Oni imaju uz sebe muziku kao emotivni sadržaj, a poezija stoji sama i na neki način mora da kod čitaoca formira istu snagu utiska kao muzika plus lyrics. Eto, to je neko banalno objašnjenje. Tako su često solidni i funkcionalni lyrics ako se odvoje od muzike, vrlo loša poezija. Isto tako, možeš proći sa jednostavnim stihovima, bez pesničkih slika i bez ičeg jako pamtljivog za lyrics, (neki ljudi ovde izgradiše ozbiljne karijere na takvim pesmama) samo ako imaš dobru melodiju i neki tekstualni "hook", nešto za šta slušalac može da se uhvati. Pisanje poezije i pisanje lyrics slede po meni dve različite logike, pa ako želiš da pišeš lyrics, naročito za popularnu muziku, nemoj se opterećivati poezijom. A što se tiče toga kad neko pita "a šta mislite kakvi su mi stihovi", ne može ti to govoriti neko drugi. Ako nisi sam siguran da su ti stihovi dobri pa pitaš, onda verovatno i nisu dovoljno dobri. Čim sumnjaš, znači da ne razumeš šta to čini neke stihove dobrim i upotrebljivim uz muziku, pa ni ne vladaš svesnim, namernim gađanjem toga kao cilja. A to je ono što verovatno želiš.
"Ni pro?li put nisam verovao u reinkarnaciju" www.triggerband.net www.facebook.com/bandtrigger Last edited by Dushan_S; 24-08-2014 at 12:39 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Melodija Menge? | koca | Gitarska Produkcija | 23 | 21-10-2013 02:02 PM |
Program za pisanje nota EDU | OFF | Audio Software | 4 | 20-10-2009 11:14 PM |
ITB super saveti !! | DaBear | Audio Produkcija - Tehnike | 17 | 12-09-2009 12:10 AM |
"sugestivno sviranje" ili melodija koju ste vec negde culi | alavuk | Audio Produkcija - Tehnike | 19 | 17-11-2006 10:31 PM |