|
|||||||
| Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Pro Member
|
dakle da sljakam na 2 gb i da frizujem i pretvaram midi u audio kad podje (ram) u crveno?
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Mason
|
Quote:
Ram ,preko tih 2 gb za Nuendo, koristi i OS, a i druge pozadinske aplikacije koje su ti u tom trenutku aktivne. Od software-a za grafičku kartu, pa nadalje... Ako imaš ravno 2 gb ram-a, nećeš imati okruglo 2 za Nuendo/Cubbase, jer će deo njega otići na druge stvari. Napomena! Itekako je poželjno da memorijski moduli budu upareni! U suprotnom može da dodje do problema, pa će te onda na forumu savetovati da baciš comp u djubre i rešiš sve probleme kupovinom MAC-a
http://www.facebook.com/idekius Last edited by idekius; 24-06-2009 at 12:47 AM. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Pro Member
|
ma kakav mac odkad sam promenio interfejs sve sljaka super
naravno upareni su mi moduli ali da bi ostali upareni moram da stavim jos dva uparena........tj 4 giga investicija od tri iljade...hm....pa svaki mb rama vise za cubase je dobrodosho.. ali u zadnje vreme snimam dosta zivo, i bas gitaru, tako da izbegavam mnoge vstie koji srchu memory al jedu dosta i plugovi ustvari poenta je sto ja volim da miksuckam dok radim i trake tek na kraju eksportujem i pretvorim u audio.....kad zgotovim aranzman i zvuk....al sama pomisao da u nekoj ranoj fazi vec moram da zapecatim midi pretvorivsi ga u audio(kako bi rasteretio ram)....i tako izgubim mogucnost da ga do samog kraja rada na pesmi menjam, mi se ne svidja evo npr pokrenem stylus , ewql symph brass, trilogy, guitar rig i na par audio kanala aliverb ,melodyne.... i cao ...memory usage 1,92 gb.... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Senior Member
|
Aco,nazalost,ono sto ti je Kejkz rekao je surova realnost.proizilazi da danasnje kombinacije audio softverskih paketa i 32 bitnih o.s. ni priblizno nisu dorasli realnim mogucnostima racunara na koje se instaliraju.
ja vec izvesno vreme koristim "stari" i zaboravljeni XP 64 bit,zvucnu karticu koja ima drajver za taj o.s,kao i sekvencer(Cubase 4) koji radi na tom o.s i imam kakav-takav benefit od 8 GB RAM-a(tj.4 x 2 GB)koliko sam spucao u komp.e,sad-sve ima svoju cenu...na takvoj mi platformi ne radi nekih 5% prgrama koji su mi sljakali u varijanti XP 32/Cubase SX3,ali realno me zabole.....mogu da prezivim bez Haliona3,the grand 2,virtual bassist-a i jos dve,tri gluposti....ono sto mi treba/radi vrlo lepo....ako hoces,javni se sutra u toku dana da sad ne smaram forum... veliki pozdrav Last edited by milanCHE; 24-06-2009 at 02:00 AM. |
|
|
|
![]() |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|