Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 27-05-2009, 06:11 PM   #1
disco violence
Pro Member

disco violence's Avatar

Default Ac%dc utisci

Evo trazim po forumu i sve cekam oce li neko zapoceti razgovor na ovu temu, pa ko veli ajd da ja prvi pocnem(sramota bi bilo da ne prokomentarisemo ovakav dogadjaj).
Ne znam kako ostali ali ja sam se strava proveo, cak sam uspeo da udjem u onaj prostor ispred bine gde je obezbedjenje pustalo ljude bez problema.Tako da sam skoro sve mogao da vidim ali i da cujem.Naglasavam da nisam koristio cepove za usi, pa sam malo produvao bubne opne,jos mi zuji u glavi.Prva stvar koja je vezana za koncert,a nije mi bila najjasnija vezana je za grupu Amajlija iz Novog Sada, ko se njih setio i zar oni jos uvek postoje.Uz svo duzno postovanje ljudi ne sviraju toliko lose cak imaju i par dobrih stvari,ali sta ce oni tu,sta ce Regina pre Stonsa,sta ce Van Gog pre Metallice.Sve u svemu nisam ih ni gledao usao sam za vreme nastupa grupe (ej Sladzo trazi te neki)Answer
nije los rokenro ali trebalo bi ga prvo dobro poslusati.
Samo sto nije poceo AC%DC ide nam se na pishanije,kad ono samo tri klonje s leve strane bine,samo cu vam reci da je teren mog omiljenog kluba sada dobro nadjubren za ligu sampiona,niko nas nece kuci dobiti,a kuci ce moci da ponese samo neku infekciju.100 minusa za WC kao i za neverovatnu guzvu za sankovima.Mada kada je pocelo uopse nisam imao potrebu da se jebavam sa pivom,ionako bi ga pre ili posle zavitlio u masu.
I onda je pocelo uvod je odradjen prva liga,skroz u njihovom fazonu,a opet moderno,odmah je krenulo zestoko.Jedna me stvar samo nervira na svim koncertima,dodjes platis kartu i ceo koncert gledas kroz mali monitor mobilnog telefona,e pa jebo ja koncert na kom si ti bio,znaci bio si tamo samo da bi se hvalio kako si bio na koncertu,kontam ja i uspomenu i dugo secanje.Pored kamera i foto aparata treba zabraniti mobilne telefone.
Mislim da je Tool ovo vec uveo kao praksu na svojim koncertima.
Ispred bine je bilo dosta ljudi ali nije bila preterana guzva(covek na coveku) nego si imao mesta da se izdivljas,iskaces i izglupiras na sve moguce nacine.Atmosfera je bila odlicna ljudi pozitivni,ni jednog ekscesa koliko ja znam,nisam primetio da se neko odvalio da ne zna gde se nalazi.Mozda bi jos bolje bilo da su svirali vise starijih pesama koje ljudi bolje znaju i vise vole,ali i ovako je bilo super po meni je njjace bilo kad su svirali TNT mislim da je grmio Beograd.Videli smo Rosie,hell's bells,topove kao i solazu Angusa koji je przio skoro kao u najboljim danima,kad su oni papirici eksplodirali preko celog stadiona bilo je kao u finalu lige sampiona.
Vratili su mi veru u rokenro.Samo zao sto nisu odvirali It's a long way o the top if you wanna rock'n'roll.
disco violence is offline   Reply With Quote
Old 27-05-2009, 07:02 PM   #2
disco violence
Pro Member

disco violence's Avatar

Default Re: Ac%dc utisci

Ili su pametni ovi sto nose fotoaparat?
http://www.youtube.com/watch?v=nSfFcGMJVdM
Tu je negde pored i TNT pogledajte obavezno.
disco violence is offline   Reply With Quote
Old 28-05-2009, 05:08 AM   #3
zlobisha
Senior Member

zlobisha's Avatar

Ja sam fasciniran. Takođe, bio sam u istom delu, 3 metara ispred bine.
Kada je počela animacija bio sam fasciniran, kada je lokomotiva izletela kroz bim, bio sam ultra fasciniran, a onda je svako svakome počeo da se penje na glavu, čak sam i popio par ?ljaga, ali sam čak i tada bio fasciniran. Sve je bilo kako treba, jo? i bolje. Ne zaboravi na striptiz, pored svega navedenog.

Btw, ?to se Amajlije tiče, veoma mi se svidelo kako svira mlađani bubnjar. A imao sam osećaj da drugi gitarista (onaj sa mobilnim telefonom, nije ni svirao). Mada, mo?da se i varam, ko će ga znati.

Answer mi se jako dopao, mada im je zvuk bio diskutabilan. U svakom slučaju, baviću se malo ovom grupom i rado bi ih čuo ako dođu samostalno u malu salu SKC-a...

P.S. Bio sam fasciniran tokom celog dana...

http://www.myspace.com/igorsimic
zlobisha is offline   Reply With Quote
Old 28-05-2009, 10:28 AM   #4
Tunisian
Junior Member

Bio sam na jugozapadu sektor G tribine ,zvuk fenomenalan i nenormalno jak za daljinu na kojoj sam bio ,usi otpadaju !!
Video & audio dozivljaj perfektan, mislim da je ovo bez sumnje najjaci koncert na kom sam bio !! Znaci jednostavno ne postoji bolje !!!
Tunisian is offline   Reply With Quote
Old 28-05-2009, 12:59 PM   #5
meka
Member

meka's Avatar

Bio sam u fan klubu. Dovoljno blizu bine, dovoljno daleko od zvučnika da mi devojka ne sere po?to ima osetljive u?i. WC ... hm ... prazna ča?a od piva je poslu?ila svrsi stotinama, imam osećaj. Popio sam previ?e piva, tako da su neki detalji mutni, ali ne dovoljno da se ne sećam koncerta. Iskreno, Amajliju smo sačekali na stepenicama ispred stadiona uz limenke. Verujem da je neki kurac bio u pivu po?to sam 2 dana kasnije (danas) jo? uvek mlitavog stomaka. Da se razumemo, nije da sam neki trezvenjak, pilo se i vi?e ranije, ali ne?to se tu nije poklopilo kako valja pa sam jo? uvek slaba?an (najgori mamurluci su se uvek zavr?avali u kasno popodne, tako da znam da ovo nije ba? sve alkohol). Kako ne znam poreklo svoje boljke, ne smem kriviti nikog. The Answer ... prvo, jako te?ko sam razbirao ?ta gitara svira. Drugo, sti?ani neviđeno. Drugar i ja stojimo jedan pored drugog i nema napora za priču. Alo!!! Svira? na stadionu, ne u kafiću na uvce. Ne razumem taj deo, al ajde. Da jo? nije bilo nekih koji su se pentrali drugima na ramena, bilo bi jo? bolje (ma koliko joj guzica dobro izgledala, Angusova je bolja). Kako sam nesvesno u torbi poneo lopticu za hokej, već sam projektovao istu kako se odbija od glavu?e zbog koje ni binu ne vidim. Sva sreća, kratko su trajali takvi ispadi. Iskreno, nadao sam se zastavi sa petokrakom na Angusovom dupetu, ali to je već moj feti? (da, bolestan sam, znam). Da je bilo vi?e komocije sa WC-om, verovatno bi masa bila jo? bolje raspolo?ena, ali ?ta da se radi. Ono ?to je i razočaralo i obradovalo je ?to je (moj izuzetno subjektivni) osećaj bio kao da gledam MTV (sve zvuči kao na CD-u, sve uhodano do perfekcije, malo previ?e sam znao ?ta i kad da očekujem). Mo?da malo vi?e interakcije sa publikom ne bi bilo na odmet, ali je definitivno strava osećaj kada vidi? nekog ko pr?i toliko blizu da ti ni loptica za hokej ne treba da bi mu skrenuo pa?nju. Kao veoma mladog gitaristu (matora sam drtina, ali skoro sam počeo svirati), ne mogu zamisliti bolji ispraćaj od "For those about to rock". Sve u svemu, ponovo bih i?ao sa znatno manjom količinom piva u sebi.
Old 28-05-2009, 11:38 PM   #6
nenad
Senior Member

nenad's Avatar

prijatno vece, ocekivano dobar nastup benda i strahovito dobar zvuk .......

nenad is offline   Reply With Quote
Old 29-05-2009, 03:11 AM   #7
zlobisha
Senior Member

zlobisha's Avatar

Quote:
Originally Posted by meka View Post
The Answer ... prvo, jako te?ko sam razbirao ?ta gitara svira. Drugo, sti?ani neviđeno. Drugar i ja stojimo jedan pored drugog i nema napora za priču. Alo!!! Svira? na stadionu, ne u kafiću na uvce. Ne razumem taj deo, al ajde.
Takođe, gitaru sam jedva razbirao. Od bubnja sam čuo uglavnom dobo?, sve ostalo samo ako se dovoljno napnem.
A ta priča je uobičajena na koncertima. Amajlija je bila dosta ti?a od The Answer-a, jer su bili prva predgrupa. The Answer je bio glavna predgrupa, pa su bili glasniji od amajlijaca i na kraju ACDC koji su jel'te bili najglasniji.
To je tehnika koja se koristi da narod vidi kako ovi poslednji najvi?e rokaju.

http://www.myspace.com/igorsimic
zlobisha is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2009, 09:14 AM   #8
supersonic
Member

supersonic's Avatar

Ja zaista ne znam da li organizator ima uši? Dakle ako je doveo AC/DC a za predgrupu neku grupu ''Amajlija'' , čekaj, ko je ovdje lud ?
Grupa se raspada.Dakle pjesme ne da su im dosadne, nego ono ubijaju koliko su glupe pjesme.O tehničkoj podlogi samog benda ne ulazim jer ih nisam ''snimao'' koliko su dobri.Ono što sam slušao sa tribina zvučalo mi je kao da su se okupila neka djeca i sviraju.

Dakle pjesme bez ikakve dobre melodije, neki ''rokić'', ovo ono ...

The Answer - bend koji praši dobro.Isto tako nedostatak kreativnosti ali bože moj, tu su gdje su - nisu loši sigurno.Svaki član svira i pjeva odlično.To sam zapazio.A što se pjevača tiče, ono, pomislih, jbt, ovaj je bolji od onog lika iz Cepelina ...
Znači dobro praše ali opet nije to to.Vidi se zašto su predgrupa.
U odnosu na Amajliju- ha ha ha . nebo - podzemlje - taj odnos.

Što se tiče zvuka i sve, jbg, mora tako.Ma i da su ovi bili ful pojačani - mislite li da bi bolje zvučali od AC/DC ? Hehe.
Stojao sam na jugozapadnoj tribini, odmah iznad ulaza ''Be Sektora'' i ne samo da sam vidio sve kako treba, već sam i čuo i više nego što treba.Kako razbijaju, ubijaju !

Hvala im na sve što su odradili !

Zamjerke:
unaprijed poznat repertoar
manjak interakcije sa publikom
edit
veliki manjak ne sviranja par dobrih pjesama, kao npr.:
stiff upper lip, hard as a rock, itd...

Pozitivne stvari:
Sve ostalo

Eto tako

Last edited by supersonic; 03-06-2009 at 09:16 AM.
supersonic is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2009, 09:25 PM   #9
didovzub
Member

didovzub's Avatar

bio sam u lijevom dijelu u fan zoni,dakle tik ispred bine,o koncertu i kvaliteti svirke je sve rečeno...nemam riječi...

jednio ?to mi je ostalno u zaista gorkom sjećanju,je to ?to smo u beograd stigli iz po?ege za 2 i pol sata,i jo? se samo po beogradu vozali 2 puna sata jer nam nitko nakon ?to su vidjeli tablice nije htio objasnit kako doći do stadiona,nitko,pa čak ni policija... neznam kako ovo protumačiti...
didovzub is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2009, 09:40 PM   #10
dawid
Senior Member

dawid's Avatar

Quote:
Originally Posted by didovzub View Post
bio sam u lijevom dijelu u fan zoni,dakle tik ispred bine,o koncertu i kvaliteti svirke je sve rečeno...nemam riječi...

jednio ?to mi je ostalno u zaista gorkom sjećanju,je to ?to smo u beograd stigli iz po?ege za 2 i pol sata,i jo? se samo po beogradu vozali 2 puna sata jer nam nitko nakon ?to su vidjeli tablice nije htio objasnit kako doći do stadiona,nitko,pa čak ni policija... neznam kako ovo protumačiti...
nije to zbog tablica nego zato sto ste isli na padavicarsku muziku
dawid is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules