|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Moderator
|
![]()
hmmm.. uzeo sam ja original sx5, i ne planiram da prelazim ni na jedan daw osim sx-a.. iskreno, pazario bih steinberga odmah, ali ne znam kakvi su mu konverteri.. jer ne bih da ubodem gr/portico u neki konverter nize srednje klase i da se smorim.. svidja mi se kako su odradili integraciju sa softverom, i to shto ima dsp efekata, jer gomila pevacha zeli da chuje josh sebe, i josh reverba... a ako dignem latency ne mogu da se igram sa npr reverbom u samom sx-u..
shto se tiche midija, to je stvarno pochelo da me nervira.. sve manje ima dobrih karti sa midijem.. mislim ff800, karta od pre 3 godine ima jedan i/o.. shto vishe vreme prolazi sve je manje karti sa midijem.. tako da mi to nije problem, stvarno.. kupicu midi to usb konverter i kraj priche.. s' tim shto moram da uzmem josh jedan usb hub, i firewire hub sa ti chipsetom ne bi li mi radila karta.. shto znachi da su mi svi pci slotovi u samom startu zauzeti.. osim ako nema TIH hubova da se nadju u pci-e varijanti..? nemam pojma.. sad, meni se svidela stabilnost ff800, i uglavnom sam zvuk nje..mr816 nisam imao prilike da probam.. mozda ce mi ga dati jedan kolega da isprobam (ali X verziju ne csx), ali ne znam vishe.. i jedna i druga imaju isti broj pluseva i minusa, da se opet vracam na pitanje lichnog afiniteta, a to je najgore kad se desi.. jer ne mogu da prelomim tada nikako... poz |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
btw, iako sam gledao zadnju stranu mr816ice, nisam skapirao da ima samo mic inpute.. :/ dobro, bio sam umoran.. ali mislim da je samim tim ispala iz priche.. :/ jer ne nameravam da koristim samo njegove preampe.. i obishao bih ih u shirokom luku ako vec uzimam neki ozbiljniji pre
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
Steinberg-a nisam probao, a Portico-a jesam. Poredio sam ga sa Presonus ADL 600 preampom koristeci Brauner Phantom AE mic. Moram reci da su utisci bili odlicni i da su razlike u nijansama. Te razlike spadaju u domen ukusa, a ne u domen kvaliteta izrade samih sprava.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
hmmm ali presonus je lampash i koshta 2 i po soma, a portico je tranzistorac (kopija neve-a) i koshta hiljadu i kusur..
mislim, siguran sam da su oba super, ali su malo razlichite stvari... btw, voleo bih da svrnem do tebe neki dan da vidim kako rutirash na ff800.. i da te uhvatim za ruku i dovuchem kod mene, jer treceg nema.. ![]() poz |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
To ti samo govori u prilog cinjenici da je uticaj preampova na signal i kvalitet mnogo manji od izbora mikrofona.
PS: Izvoli navrati. Rado cu ti pomoci svojim skromnim znanjem i iskustvom u radu sa RME FF800. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
edit: upli post... :/
ajd videcu prekosutra ako mozesh, poshto sutra moram kod chika zube.. :/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
![]()
dobro, da.. ali sve ide kroz njegove preampe, kaj ne?
poz |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
|
![]()
Ne zanam, ali ne mora da znaci, jer na pr. Digi 003 Rack+ ima posebne ulaze za mikrofona, i posebne za Line, a ipak mu Line ulazi prolaze kroz preampe, dok M-Audio Profire 2626 ima kombo ulaze, a Line deo ipak ne prolazi kroz preampe.
RM |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
![]()
pa to ti kazem.. neshto ne verujem da su ovde obishli njegove preampe
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
FF800 i 5.1 | OFF | Audio Software | 4 | 01-05-2009 10:57 PM |
Steinberg MR816 CSX BEZ MIDIJA? :? | HeatMan | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 4 | 05-02-2009 03:55 PM |
MR816 CSX - Advanced Integration DSP Studio | Maiv | Computer Hardware | 4 | 05-09-2008 03:41 PM |
RME FF800 | Digital Cave | Recenzije | 3 | 17-12-2004 08:21 PM |