|
|||||||
| Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Banned
|
Mislim da sa Korgom Oasysom ne bi promašio sigurno...
ja bih ti preporučio njega da kupiš... ako hoćeš neki "analogniji" zvuk...onda razmisli da kupiš jednu Yamahu CS-80 umijem i ja preporučit , a? Kad nećeš da poslušaš šta ti se govori i treba ped da te košta 15 000 evra! |
|
|
|
|
|
#2 |
|
mod?rateur analogue
|
balthazaar, reko si maločas da ne bi da kenjas..
![]() vidim da ti ide na zivce svaka preporuka hardvera, i odma to guras u ekstrem i fantaziras o 50 hiljada eura.. .. ajd oladi.. Synclavier je dao covjeku odlican izbor sprava koje su apsolutno dokazane u tome, i koristi ih cijeli svijet, a ti ga poseres .. ne vidim kako postovi takvog tipa pomazu nekome.. ? pogotovo ovog nebi bilo, da se suzdrzis na komentar sprava s kojima si radio..snimao ploce.. a bojim se da ih na Synclavierovom popisu gotovo i nema. koliko onda nekome vrijedi tvoja preporuka odn. pljuvanje ?? daklem, ko sto kolega Slowstar spomenuse, moje iskustvo je da vecina sample-baziranih pad VSTi kao atmosfere i sl... slabo prezivljavaju u miksu, i uvijek im treba dodatan tretman da se bore sa ostalim posteno snimljenim kanalima. znao sam koristit atmo i hyper, al se gotovo uvijek svodilo na radjenje "od govna pite". gubljenje vremena. jedan JD990 sjedne u 5 minuta, a danas kosta ko jedan bolji plugin. za podosta klasicnih padova i pogotovo ako covjek oce da ih modificira malo po svom ukusu, hardver je ipak nezamjenjiv. medjutim apsolutno nije skup - za jedan solidan , komplementaran sistem od tri legendarne provjerene sprave, npr. mks70, jd990 i d550. da se fino ugurati ispod soma eura. za ostale ambientalnije/modernije, digitalnije varijante, meni umjesto virusa ok rade Nexus i Zebra2.. i additivni Morphine .. i to mi zaokruzuje pricu. u takvoj kombinaciji hardvera i softvera ti malo sto fali. ako covjek ima vremena da se zaje*ava sa produkcijom, takvim vsti-ima jako pomaze send u hardverski reverb algoritamskog tipa (lexicon, ili vss3 na poco i sl), ili da ih se pukne van u analogno kroz neki preamp ili pedalu, analog delay pa natrag... to stvarno PUNO pomogne.. od ostalih VSTija baziranih na kodu, svakako bih preporucio i korg Legacy sa Wavestationom - neisrpni izvor dobrih kompleksnih padova.. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Banned
|
napiši mi fino pismo na kucaćoj mašini i pošalji poštom....to je provjereno
![]() ![]() a, ja ću tebi odgovorit golubom pismonošom - isto provjereno... vidi..ja ovako kucam...ova slova ne valjaju...sva su nešto fina i ista...nisu masna...onako fino kad opališ po kucacoj mašini...pa jedno masnije, drugo manje..ko oscilatori na analognom sintu! Upravo u toj nesavršenosti je čar .....eeeeh a tek kad umočiš pero od galeba u mastilo pa sastaviš depešu...probo sam ja Word, ali nije to to....nema taj filing...![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ma neee neee...neću da kenjam...evo priznajem da treba da se kupi svaka sprava sa one liste da bi pravio padove...svaka do jedne! I ja savjetujem svakom ko ne umije da napravi pad da kupi svaku od tih sprava! Časna riječ! |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Banned
|
Quote:
Znaš šta sam čuo....(ispavite me ako lažem)....čuo sam da ima jedan kabal koji se spoji sa sintisajzerom i preko tog kabla se taj zvuk snimi...onda ga nekako prebaciš u kompjuterski format i podigneš na nešto što se zove internet...onda ja dođem, snimim to na moj kompjutor i slušam to...možeš tako i iz Amerike ako oćeš...Stvarno je moderna tehnika čudo...kasetu snimiš pravo u kompjuter i slušaš ko da si tu...ja prvo nisam vjerovo...rekli mi - probaj! Ja probo i uvjerio se...fantastična stvar! Valja probati! Fino upišeš ime sintisajzera koji te zanima i možeš da slušaš i gledaš kako ga ljudi isprobavaju i sviraju na njemu... nemoj se naljutiti što sam malo sarkastičan ...nije sa zlom namjerom....ali i ranije si iznosio taj argument koji je poprilično smiješan u doba kad na internetu možeš da nađeš demo-e za gotovo svaki sint ili spravu koja te zanima..
|
|
|
|
|
![]() |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|