Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 12-05-2009, 09:28 PM   #11
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Default Re: Pro Tools pitanje?:S idiotsko, al sta cu:S

Hehe...

Imas medju pluginovima jedan koji se zove Delay Compensator, ili tako nesto slicno, njega stavis na AUX, ili na taj gde ti je ta paralelna kompresija i namestis da ima istu latenciju kao i taj AUX, a onda za sve to zajedno vratis trake toliko semplova koliko sve kasni...

www.dynamix-audio.com
kravadinka is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2009, 09:50 PM   #12
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by kravadinka View Post
Hehe...

Imas medju pluginovima jedan koji se zove Delay Compensator, ili tako nesto slicno, njega stavis na AUX, ili na taj gde ti je ta paralelna kompresija i namestis da ima istu latenciju kao i taj AUX, a onda za sve to zajedno vratis trake toliko semplova koliko sve kasni...
Okej, probacu hvala!
Mislim ne bi se toliko maltretirao sa Pro Toolsom i prelazio sa Nuenda, nego me McDSP analog channel prosto obuzeo
Jan is offline   Reply With Quote
Old 13-05-2009, 02:11 PM   #13
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Ajd sad jos jedno pitanje misterije, kako da selektujem dva fajla koja nisu jedan do drugog na istoj traci u isto vreme? ctrl+ klik misem ne funkcionisu, alt + klik misem sam probao nista...

Snadjoh se posle petnaest minuta...Promeni se move tool (ili kako se vec zove ona ruka) na object , pa onda klik i shift....

Necu vise postavljam glupa pitanja...Pozdrav

Last edited by Jan; 13-05-2009 at 02:14 PM.
Old 13-05-2009, 03:37 PM   #14
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Ne moras nista da menjas, imas Smart Tool koji ti olaksava mnogo posao, kad naslonis mis na sredinu trake pojavi se ruka, ako spustis malo dole onda je cursor, ako pridjes levom ili desnom kraju trake gore imaces fade in i fade out, ako spustis dole imaces crossfade. Dakle sve ono za sta ti je trebao desni klik vise ti ne treba, ne trebaju ti ni shortcut-i samo pomeras mis za koji milimetar gore, dole, levo i desno...
Jako je bitno da se ne opteretis kako nesto ne moze, u sustini sve moze samo se prepusti da bi lakse naucio, ipak je potpuno drugacija folizofija od onoga na sta si navikao, nije teze, ili komplikovanije, samo drugacije...

www.dynamix-audio.com

Last edited by kravadinka; 13-05-2009 at 03:56 PM.
Old 13-05-2009, 05:15 PM   #15
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Evo jos jedna dilema, i izgooglao sam sve zivo da vidim kako to, kad ubacim wav on po defaultu bude elastic audio, znaci kad menjam tempo i on se zavisno od tempa shiri ili skuplja, e sad ukapirao sam tamo sample & ticks, namestim na sample i onda se vise ne skuplja i ne shiri, kako da ja poptuno iskljucim ovu funkciju elastic audio da mi ne otvara nove wave-ove tako>?
Old 13-05-2009, 05:22 PM   #16
dvuckovic
VIP Member

dvuckovic's Avatar

Imas to u preferences

dvuckovic is offline   Reply With Quote
Old 14-05-2009, 02:22 AM   #17
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Na samom kanalu u Edit Mode kliknes i otvorice ti nekoliko opcija, izmedju ostalog i El;astic, Warp, Wave, ti klikni na Waveform i dobices klasican view trake.

U Preferences imas opciju kako da ti otvara novoimportovane trake, stavis da bude Waveform.

www.dynamix-audio.com
Old 14-05-2009, 03:03 AM   #18
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by kravadinka View Post
Na samom kanalu u Edit Mode kliknes i otvorice ti nekoliko opcija, izmedju ostalog i El;astic, Warp, Wave, ti klikni na Waveform i dobices klasican view trake.

U Preferences imas opciju kako da ti otvara novoimportovane trake, stavis da bude Waveform.
Ne, nije problem u view-u, odnosno u tome kako vidim trake, naravno da se otvaraju kao waveform, tamo moze da se bira waveform, blocks, analysis, warp, volume, mute i pan...Problem je bio sto pod preferences/Processing/Elastic Audio mi je po default-u bilo ukljuceno "Enable Elastic Audio on New Tracks", e sad, ja sam to odma bio nasao i vise puta ga odchekirao, ali nekako uvek kad bih palio Pro Tools ta opcija bi opet bila cekirana i opet bi mi se fajlovi prilikom promene tempa menjali, strechovali ko u Acidu kad je fajl u Loop mode-u...Sad vise ne stoji chekirano fala Bogu nekako, i vise za sad nemam problema sa tim...Valjda je to to, j***m mu
Old 14-05-2009, 03:12 AM   #19
dvuckovic
VIP Member

dvuckovic's Avatar

Imas ovaj utility koji brise preferences i databases, njime se rijesava 99% problema u PT.
Attached Files
File Type: zip Tech Support Utility XP.zip (82.3 KB, 10 views)

dvuckovic is offline   Reply With Quote
Old 14-05-2009, 04:03 AM   #20
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by dvuckovic View Post
Imas ovaj utility koji brise preferences i databases, njime se rijesava 99% problema u PT.

Velika hvala
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules