|
Slobodan Milunović - Boban Muzičar (gitara), producent, mastering tehničar (Fabrika13). |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Member
|
![]() Quote:
ideja mi se dopada i obecavam da cu u nedelju uvece da postujem jedan prewiev pre/post/printed fajl. moram odmah da upozorim da je svaki session specifican i da ce mo nakon toga moci da razgovaramo samo direktno o tom projektu...ali sam siguran da ce da bude interesantno i da cu sigurno gomilu stvari moci da vam odgovorim i priblizim. sto se woodo masteringa tice, u pravu si. pre vise se ocekuje od masteringa i u dosta slucajeva jasno moze da se cuje da je mastering bio produzena ruka mixa (sto ni u kom slucaju nije) a ne to sto bi trebao da bude...a to je jos jedan "stage" u obradi zvuka koji bi trebao da se nadoveze na mix i sve zaokruzi...ne da popravlja. riblja corba...sta da kazem o "radicu..." ? ![]() ok...bez sale...boru nisam ni upoznao i niko mi se nije mesao u posao. sime je dao par sugestija na test master i ostalo je bilo easy. kao sto sam vec i spomenuo, koristim L2 (ili TC6000) samo kao sigurnost da ne predjem digitalnu nulu. ne koristim limiter da bi brikvolovao ili pojacavao signal. u limiter vec ulazim sa odradjenim levelom koji takav i ostane. "radicu..." je klasican primer mixa/pesme koja se jako protivi tome da zvuci glasno i jedina mogucnos da ju priblizim rme-u ostalih pesama je bio taj da zakucam u konvertor koliko je moglo ![]() rme ne govori nista o glasnoci pesme...posto je to sto u stvari mi registrujemo kao glasno ili tiho na nivou psihoakustickog efekta. pesma za koju merni instrument kaze da je najglasnija NE MORA obavezno da zvuci najglasnije. "radicu..." je up-tempo pesma sa gustim aranzmanom. to joj stoji na putu da zvuci glasno kao i ostale. ...i da ne zaboravimo: album stoji na prvom mestu. ja masterujem albume...ne 10 singlova ![]() pozzz |
|
![]() |
![]() |
#2 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Pozdrav
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Pitanja vezana direktno za projekte koje sam producirao, snimao i mixao | Bo_13 | Slobodan Milunović - Boban | 0 | 07-05-2009 02:45 PM |
moze li cubase sx3/nuendo 3 chitati sx4 projekte | zak | Audio Software | 6 | 06-12-2008 11:12 AM |
Carvin quad x direktno u mikser | tompa | Gitarska Produkcija | 6 | 23-06-2008 03:31 PM |