|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
1. tu če ti vjerojatno Gregor znti vi?e reći...
2. ne, ovo ne utječe na signal, samo bi trebalo pripaziti na du?ini kabloa, jer je ipak riječ o nebalansiranom signalu 3. svejedno je kakve kablove koristi?, samo mora? konverter konfigurirati tako da prma nebalansirani signal........ a ako nema? mogućnost konfiguracije na converteru u smislu bal/unbal ulaza, obavezno koristi mono banane [/quote]Znam da su pitanja nekome debilna ali meni je ovo prvi put da sam radio ovako nesto pa me interesuje kako se to zapravo radi![/quote] ne postoje glupa pitanja, samo odgovori ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
Blagodarim na odgovoru!!!
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
MAO
|
![]()
i ja da ti potvrdim, mono jack do pola u insert i vozi. ne bi trebalo da imaš nekih problema, ja sam ovo dosta često radio. Mixer koji bih ti preporučio je Allen&Heath Mix Wizard, ima direct oute i ok radi sam po sebi. nije jeftin, košta oko 1000eura ali nisam siguran da ima išta jeftinije od njega sa direct outima.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
Pa ima u toj klasi i Mackie 24/8 koji ima DI out-e
Ali moze da ti posluzi i spliter neki Razdelis signal odmah i jedan ide za razglas, a drugi za snimanje...
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
nisam baš siguran da bi mu spliter radio ako se radi o mikrofonskim signalima.... da je line-level u pitanju, sve pet
![]()
![]() |
#6 |
MAO
|
![]()
itekako bi radio, postoje i mikrofonski splitteri, i jako su česti na svirkama gde su prisutni odvojeni mixeri za FOH i za monitoring
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
![]()
Pa ja sta god sam radio, ono, TV prenos/zivi zvuk, uvek se radilo sa odvojenim signalima. Jaaaako retko sa di out-a mixera.
E sad, postoje ljudi koji to ukopcavaju, iskopcavaju, pa ne znam tacno imena sprava, ali znam da se signal deli (splituje).
![]() |
#8 | |
Member
|
![]() Quote:
naravno, to ?tima, i radio sam sa time, samo, pritom sam mislio na to da ide sa mikrofonskim signalom iz splitera direktno u converter....... ta varijanta nebi radila.....
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
![]()
Radio bi spliter...
Radio bi brutalno... ...a toliko i kosta... ![]() 16 kanala spliter moze kostati vise hiljada evra... Allen&Heath mix wiz16 je odlican izbor,za tu lovu odlicni preampi i eq, bolji od mackie-a (onyx 1640 - kojeg ja koristim)... U kombinaciji sa dobrim interfejsima i tonmajstorom moze biti veoma mocan... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Senior Member
|
![]()
+1 glas za Allan&Heath Mix Wiz 3... radio na njemu 100 puta... ljudi kazu da je plastikaner... ja sam postizao znatnu masnocu sa njim... cak smo stavljali kante ispod PA zvucnika kako se mast ne bi cedila na pod
![]() pozdrav! ![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Snimam uzivo pitanje ... | Geronimo | Audio Produkcija - Tehnike | 8 | 25-07-2009 08:56 PM |
slike s koncerta Luftwaffe .. | clusterchord | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 45 | 18-07-2007 02:20 AM |
elektronika uzivo | clusterchord | Promocija radova | 15 | 22-05-2007 10:32 PM |