Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Gitarska Produkcija

Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 28-04-2009, 01:54 PM   #11
lakir
Member

Default Re: Magneti za gitaru bez suma?

Jbg,savremena tehnologija,prikopcas se preko analogno-digitalnog konvertera na sega mega drajv i vozis......
lakir is offline   Reply With Quote
Old 15-05-2009, 01:56 PM   #12
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

uzeo sam dve nove gitare. strata. relic i jedan sa ruchno radjenim vratom (kida kako radi).. jedan ima emg dg20 (david gilmour set) a drugi lace hot gold.. i oba rade savrsheno.. samo su za potpuno drugachiju svirku.. ovaj sa emgovim magnetima kao da je za funk stvoren.. hvata tranzijente samo tako.. dok ovaj sa hot goldom, radi takodje odlichno samo shto je vishe za neki bluzic/jazzic.. shum toliko nizak da ni ne vredi prichati o njemu

moje tople preporuke.

poz

edit: da se ne razumemo pogreshno.. lichno volim taj mellow zvuk lace hot golda da chujem u bluesu i jazzu.. mada i emg set zvuchi savrsheno kad se pukne bluzerica/jazz...

Last edited by HeatMan; 15-05-2009 at 01:59 PM.
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2010, 01:52 PM   #13
google
Banned

Koliko kostaju neki bas dobri aktivni magneti za el. gitaru? I kakav je to zvuk, nisam imao prilike cuti?

Meni bi trebalo nesto cisto i jasno za studio, probao sam direkt u MCI JH 500 preamp da snimim par boljih i skupljih pasivnih gitara, naravno ni jedna nije moja (LP studio, stratokaster, JAM 77 fp, J&L).

Samo jedan stratokaster je radio, ostalo se culo vrlo lose, mutno, puno suma, nema visokih, potpuno neupotrebljivo.

Probao sam i ozvucenu (aktivnu) Washburn i Fender teleacoustics, Washburn je radio solidno, moze da se snimi, nije lose. Teleacoustics je radio fenomenalno, zvuk ekstra, cist, jasan, definisan. Jedino sto teleacoustic je bio rastiovan, vrat mi se ne svidja, zice su visoko i sl. ali zvuk je brutalan.

Da li su ti aktivni magneti slicnog kvaliteta ili bolji u odnosu na Washburn i sl. ?

ima li ko aktivnu gitaru, koju bih mogao probati, da cujem kako to uopste radi kad se snimi? Treba mi cist, jasan definisan ton, distorzija mi uopste ne treba, ne treba mi ni za tezgu, ni za svirku, vec za studio. U d- box, pa u MCI JH 500. Da je zvuk dobar, ne mora mi se svideti.

Last edited by google; 09-03-2010 at 01:55 PM.
google is offline   Reply With Quote
Old 19-03-2010, 07:37 AM   #14
Klekih-petra
Junior Member

Postovanje....sto se tice toga koji aktivni magnet je najbolji...to zavisi od ukusa ali su definitivno najpoznatiji EMG81 i EMG85, koji su ujedno i najcesca kombinacija bridze/neck.Naravno kao i pasivni i oni se razlikuju medjusobno tako da ipak treba malo provesti vremena i izabrati odgovarajuci.Cena im je oko 150 eura,moze se naci jeftinije u kompletu zajedno sa elektronikom.
Inace po meni birati koji je bolji aktivni/pasivni nema smisla jer to su dva razlicita sporta, dakle daju dva potpuno razlicita zvuka.
Mislim da svaki ozbiljan studio treba da poseduje obe mogucnosti, a sto se tice gitarista to nije neophodno.
Moj licni izbor su pasivni magneti, ali koristim obe varijante.
Mislim da cistoca zvuka u mixu, ne bi trebalo da zavisi od izbora magneta, tu je nacin usnimavanja ipak presudan (Pojacalo,kabl,mikrofon,plug in,spoljni efekti,..i naravno dobra gitara)Izmedju dobrog pasivnog i dobrog aktivnog magneta posle obrade zvuka nebi trebalo da se oseti neka ogromna razlika,pa se ipak sve svodi na samu razliku u zvuku.Naravno ima ovde dosta ljudi koji su iskusniji u studijskom radu, pa mogu bolje da objasne proces snimanja gitare.Pozdrav!

Last edited by Klekih-petra; 19-03-2010 at 07:43 AM.
Klekih-petra is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules