Go Back   Rumski Forum > Muzika/Glazba > Pravna Pitanja

Pravna Pitanja Ovdje pi?ite sve ?to znate ili ?elite znati o autorskim pravima, ugovorima sa agentima/izdavačkim kućama itd... i sve ostalo ?to dotiče pravnu stranu poslovanja s glazbom.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 30-08-2008, 12:55 AM   #21
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Default Re: Kako legalno prodavati bitove(copyright,licence i ostalo)

shta je sa tobom, brate?
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 31-08-2008, 12:54 PM   #22
Vojvodinac
Member

Vojvodinac's Avatar

Ovako

Sve sto koristis i radis trebas sam da uradis! Nesme da bude kopija sve tonove koje koristis moraju da budu linzenz free ili da si ih ti odsviro ali jebiga mi smo stigli na takav nivo danas da skoro svaki ton sto koristis postoji vec negde.

Kao prvo neznam kako se to sada zovem u srbiju ali kod nas u austriju se zove to AKM u nemacku GEMA verovatno ima i dole nesto slicno tako da se prijavis kao artist prvo! Da bi sebe zastitijo!

Jedan primer u Logic 8 su sve tonove lizenz free znaci ako uradis tamo jedan beat imas pravo da ga prijavis kod nas bi to bilo AKM i da je to tvoj beat e posle mozes da ga prodajes sa Lizenz!

Sta se tice transfer novca moras da mu das samo IBAN broj ako je iz inostranstvo i gotov
Vojvodinac is offline   Reply With Quote
Old 14-02-2009, 06:15 PM   #23
DzoniPFC
Pro Member

Ja mislim da je najbolje da napravis web sajt (pravi sajt a ne myspejs soundclick i ta srnja ) i tu roknes svje beatove a preko njih nasnimis one iritiracuje reklamice "moj beat buy it biatch" i prodajes ih po 20 eur a neke stavis i exlusive za 200 eur npr... ali nema toliko vajde od te NET zarade bolje se probi na domacoj sceni pa da ne zaradis ni dinar bolje da imas veliko ime a posle sve ide lagano...
DzoniPFC is offline   Reply With Quote
Old 15-02-2009, 12:34 AM   #24
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by HeatMan View Post
btw, nisi ti video prvi gruov spot za twin peaks pesmu.. uzas..
E, HM, a jel' ima taj spot negde da se vidi (nikad ga nisam video)? Ali se sećam da sam snimao tu pesmu (Ajne ?vajciger se zvao bend, valjda) u Studiju "O" dok je taj studio jo? bio u Avalskoj ulici iznad Slavije

Bio skroz veseo session. Sve snimljeno i smiksano za 3-4 sata. Dobar deo tog vremena oti?ao na prisilne pauze, po?to se u to vreme napon u mre?i vrteo između 190 i 200V, pa smo radili samo kad ponekad stigne do 205-210V, po?to je inače sve brujalo k'o blesavo.

Ali skroz dobar termin - super ekipa bila. Ako jo? uvek sreće? Grua podseti ga na tu scenu (i pozdravi ga, ja?ta).
Old 15-02-2009, 12:39 AM   #25
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Quote:
Originally Posted by Vojvodinac View Post
Ovako

Sve sto koristis i radis trebas sam da uradis! Nesme da bude kopija sve tonove koje koristis moraju da budu linzenz free ili da si ih ti odsviro ali jebiga mi smo stigli na takav nivo danas da skoro svaki ton sto koristis postoji vec negde.

Kao prvo neznam kako se to sada zovem u srbiju ali kod nas u austriju se zove to AKM u nemacku GEMA verovatno ima i dole nesto slicno tako da se prijavis kao artist prvo! Da bi sebe zastitijo!

Jedan primer u Logic 8 su sve tonove lizenz free znaci ako uradis tamo jedan beat imas pravo da ga prijavis kod nas bi to bilo AKM i da je to tvoj beat e posle mozes da ga prodajes sa Lizenz!

Sta se tice transfer novca moras da mu das samo IBAN broj ako je iz inostranstvo i gotov
Jeli Vojvodinac! Jeli taj tvoj recept proveren?
LACKY is offline   Reply With Quote
Old 16-02-2009, 11:04 PM   #26
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Realativno je lako naći način za razmjenu novca i prodaju beatova na internetu. Najveći je problem naći nekog ko će ekšli da ti da lovu za te beatove pored tolikog mora ljudi koji prave beatove i koji bi isto tako htjeli da ih prodaju...Doduše - sve je rečeno....y'gotta be damn good and lucky, too!!!
balthazaar is offline   Reply With Quote
Old 22-04-2009, 02:57 AM   #27
professor69ebm
Junior Member

professor69ebm's Avatar

Arrow Re: Kako legalno prodavati bitove(copyright,licence i ostalo)

uskoro pocinjemo mi prodavati bitove, gotove samplove podloge,tools dodatke koji bi imali svoju zasticenu licencu tako da tko ukrade idejnu tvorevinu,plagiranje ili rekonstruktuianje orginala moze se tuziti kao fizicku osobu ili pravno naravno ako se krse pravila o javnoj reprodukciji,plagiranju ili kradi intelektualnoga vlasnistva.
ako se ukrade,plagira ili krse pravila o autoritativnosti kao i o intelektualnome vlasnistvu morat ce se odgovarati za posljedice naravno ne krivicno ali ce se moci podnjeti tuzba jer ipak nismo mi u americi...i niko nije toliko dobar da moze nekoga tako tuziti ako se ukrade ideja...zbog dopustenja suradnje sa drugim artistima intelektualno vlasnistvo i autorska prava mogu se zaobici da se pravi remix teme ali uz dopustenje samo autora teme
naravno ponudicemo i drugima da mogu izdati svoje bitove ,provodljive samplove ali naravno uz nadoknadu za nase usluge sa postotkom prodaje na info servisu
zbog autorskih prava koja su pripisana labelu na kojem ce se moci samo legalno doci doownoad linka ili ce se moci kao pijesmu kupiti u zeljenom formatu (mp3 256kbps,320kbps;wav-u k0ji ce se moci koristiti za dalju reprodukciju nadogradnju produkcije studijske obrade ili amatreskog ugradvanja kroz sampliranje podloga koja je prvenstveno za hi hop kulturu,kazalistne predstave ,performance,dokumentarne filmove,pop art kulturu i sub kulturu

znaci svaka podloga ce se moci kupiti sa pravom licence ,zastitom autorskih prava jer ce biti unikatna i radit ces se bez su plagiranja osim ako se ne plate autorska prava i dopustenje da se moze koristiti bitovi, samplovi,ambijentalne podloge,sve sta je u interesu intelektuanoga vlasnista i prava zastite artista da se moze reci da je to njegova stvar koja ima svoj vlastiti potpis i niko mu nemoze ukrasti legalno
tako da ce sve biti zasticeno licncom ,autorskim pravima i sa cijenom koja postavlja label sa financijskom konstrukcijom jer domena za kupovanje licence je kupljena tako da se nece moci krsiti zakoni..tko krsi zakon moze se tuziti i zavrsiti kao the pirate bay naplata usluge ce raste kako promet kupovine ponudenoga intelektualnoga vlasnistva.tako da ce neki imat besplatno promoviranje a neki i zaradu sa time da su duzi platiti labelu proviziju po prodanome primjeru + sta trebaju platiti odbitak za usluge promotivnoga marketinga od strane stanodavca na kojem ce se nalaziti privatna domena..tako da ce se moci kupiti znanje, trud ,talenat i ideja. ako bude potraznja prisutna sa zastitom intelektualnoga vlasnistva .vjerujem da ce biti i veci interes da se ljudi prikljuce ovome projektu i napokon pocnu naplacivati svoje ideje koje u biti nemaju cijenu...jer one su jedinstvene i trebaju biti sa potpisom.a mi cemo vam omoguciti to uskoro

hvala

za sve dodatne informacije javite sa na mail

Last edited by lesha; 25-04-2009 at 10:58 PM. Reason: 1. upozorenje
professor69ebm is offline   Reply With Quote
Old 25-04-2009, 10:16 PM   #28
dawid
Senior Member

dawid's Avatar

Zaglavi coveku Caps Lock....
dawid is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules