|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Ti m-audio zvucnici nisu nista posebno.Imao sam ih prilike vise puta isprobati.Ako su tebi dobri onda je sve Ok.
![]() Sto se zvucne tice, pogledaj proizvode firme Terratec,Tascam,Alesis..Nemoj samo Behringer, pa ti se mozda od toga nesto svidi.Imas i interne i externe, a sum pri reprodukciji kod tih kartica...hm...mozda jedino kad je los mp3 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
Bez potrebe baca? novce... Za te pare za koje si pokupovao sve to, imao si varitantu da kupi? neke solidne hi fi sa sve pojačalcetom da ih gura, i bio bi daleko zadovoljniji rezultatom.
Ne vidim potrebu za eksternom zvučnom, jer u reprodukciji neće? čuti nikakvu razliku. Jo? manje vidim potrebu za studio monitorima... No dobro, to je tvoja stvar. Pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() P.S. jedan glupi praistorijski vic, al mozda neko i ne zna..... ![]() Idu dva CD-a ulicom, sretnu gramofonsku plocu i kazu: 'de si matori! Jos si na igli? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||||
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() Quote:
![]() Quote:
zvučnici - 1000 kn USB kartica - 500 kn ------ 200 eura Je uzeo bi ja rado neke hi-fi komponente da imam love. Također ja jasno čujem šum od mog kompjutora (sad imam samo integriranu zvučnu karticu) kad pojačam zvučnike. Quote:
Radi se o tome da prije 3 godine kad su izašli neki Altec Lansig zvučnici za 1000 kn odlučio sam pričekati mjesec dva da skupim pare i nestali su ti zvučnici. Nikad ih više nije bilo moguće kupiti u Hrvatskoj i 3 godine sam slušao zvučnike od 300 kn. Neki pristojni zvučnici za kompjutore se pojave svakih par godina i odmah se rasprodaju i nema više primjeraka za balkanske države. Postoje skuplji zvučnici ali to je za gamere, prejak bas i neki nepotrebni specijalni efekti umjesto kvaliteta zvuka. Evo sad sam naručio doslovno zadnji par tih studijskih monitora u cijeloj Hrvatskoj. Tko zna oće li ih ikada više biti u Hrvatskoj. A za 1000 kuna tj. 150 eura ne vidim kako mogu dobiti dobro pojačalo i zvučnike. Zvučna kartica mi opet treba jer ne mislim kupovati CD player a pogotovo ne mislim pržiti ovu muziku koju imam na CD-ove i onda se zajebavati sa gomilom CD-ova. Last edited by nemuzicar; 25-04-2009 at 02:54 PM. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Hvala, ovo sam tra?io.
![]() Nema na cemu.Zaboravio sam pomenuti i firmu Esi.Oni isto prave dobre kartice.Inace o svim ovim karticama ces naci dosta na ovom forumu,samo nemoj biti lenj, pa procesljaj malo. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
Sve te recenzirane na forumu imaju gomilu ulaza i izlaza koje ne trebam. Šta mislite o ovoj?
Terratec Aureon 5.1 USB MK II http://www.terratec.net/en/products/...r_en_3226.html Nadam se da link radi, ako ne tu je pod external usb http://www.terratec.net/en/products/sound.html Imam par pitanja: 1)Jel mogu to spojiti na zvučnike M-AUDIO,Studiophile AV 40? (fakat se ne kužim u te ulaze i izlaze) Kako to spojiti? 2) Kakva je kvaliteta zvuka u odnosu na konkurenciju? Da li je prejaka ili preslaba za ove M-AUDIO,Studiophile AV 40 zvučnike? 3) Vidim da ima optical in i optical out. Da li to znači da ako jednog dana kupim neko kvalitetno hi-fi pojačalo u rangu 500-1000 eura koje ima optički ulaz da će ova kartica moći slati signal bez ikakvog gubitka u kvaliteti? Da vam uštedim vrijeme, stavio sam slike za pitanje 1: ![]() Druga slika je malo veća, pa evo samo link: http://www.m-audio.com/images/global...PAV40_back.jpg Kako se zovu ti ulazi i izlazi, šta znači to TRS? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Vibrator
|
![]()
koliko vidim, ovde nemas trs, sto je u prevodu tip/ring/sleeve i oznacava balansirani jack, kod nas poznatiji kao stereo banana (velika).
http://en.wikipedia.org/wiki/TRS_connector mozes na wikipediji da pronadjes sve sto te zanima. poz |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
Pa to ti je 5.1 kartica,za home theater surround zvucnike(kucni bioskop).Trazi neku koja ima stereo izlaze.Ako me ne razumes onda pogledaj otprilike ovo http://line6.com/podstudioux1/specifications.html pa ti bude mozda jasnije
Pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Pun mi q... muzike... | kVu | Razno | 38 | 15-08-2009 03:28 PM |
Buducnost muzike? | disco violence | Denis Mujad?ić a.k.a. Denyken | 4 | 18-04-2009 11:27 AM |
Buducnost muzike | Danny Lou | Razno | 132 | 12-12-2008 09:02 PM |
Malo Muzike... | DaBear | Zoran Vračević - Vrač | 64 | 30-08-2006 10:31 PM |