|
|||||||
| Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Senior Member
|
Da javim,zavrsio sam sve radove,postavio dupla vrata,mislim na stok,ali su samo jedna tapacirana postavljena,cisto ako bude trebalo da ima mesta za jos jedna.Sledece nedelje pocinjem sa rusenjem pregradnog zida i pomeranje ulaznih vrata.Posto jos nisam montirao opremu u prostoru jedini test koji sam uradio je bio sa cirkularom koji stvara ogromnu buku,otisao sam do komsije kome bi to jedino smetalo i mogu reci ali bukvalno nije se culo nista
,tako da sve ovo sto sam radio, ipak uspelo,trud se i te kako isplatio,ostaje proba sa basom i bubnjem,ali ubedjen sam da ni to nece biti ozbiljan problem. Hvala jos jednom na savetima,ostaje rad na akustici ali to tek kad sve zavrsim.Veliki pozdrav! Last edited by grada27; 19-04-2009 at 11:53 PM. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Banned
|
Glavni test ce biti ipak sa lepo napanjenim frekvencijama od 150hz pa nanize,to cirkular nije "svirao".Ako unutrasnju akustiku uradis kako treba,vrlo moguce da i sa tim kod komsije nece biti problema,ali samo polako i obazrivo da ne trosis pare,materijal i snagu duplo vise nego sto je potrebno.Pozdrav
p.s.obavezno sada unesi sprave i pojacaj ih poprilicno da vidis da li ti se od vibracija nesto "trese",t.j.da li ti sem zvucnika jos nesto "svira".Kasnije ce ti u tom slucaju mnogo teze biti sve da rasklapas a moraces,osetio sam to na svojoj kozi jer nisam verovao da neki materijali mogu tek tako da "zasviraju". Last edited by quake; 20-04-2009 at 02:45 AM. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Senior Member
|
Evo nekih fotografija kako izgleda,ali jos nisu svi dedalji zavrseni,postavljanje parketa,lajsni,obrada oko vrata ali otprilike tako izgleda,najbitnije je da se necuje spolja,a to smo postigli,uskoro ubacujem opremu pa cu probati na punoj snazi
![]() Veliki pozz! |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Moderator
|
Pvo je poso.
Svidja mi se. Pozz Denis |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Moderator
|
Stavljeno na sticky
pozdrav bogi
|
|
|
#6 |
|
Senior Member
|
Posto sam zavrsio ceo prostor za probe i snimanje...ostale su par uticnica i laminat koji se stavlja danas,prelazim na gornji deo i rusenje pregradnog zida i pomeranje ulaznih vrata.Evo i par fotki sadasnjeg stanja, ne izgleda bas lepo,ali videcemo na kraju razliku.Imam par pitanja sto se tice rezije da li zadnji zid,u odnosu na zvucnike da postavim ravno ili da ga izlomim u slovo v posto postoji ta mogucnost.U ovom slucaju gde ce biti rezija nije mi vazna zvucna izolacija vec samo akustika.Zidove rezije planiram da radim drvenim rostiljem ispunjenim kamenom vunom i duplim osb-e plocama sa jedne i druge strane,pod mi je od betona trenutno,u planu je lamelni parket.Ako imate neke predloge koji su bitni u ovoj fazi radova, jer kasnije nema popravke.Unapred hvala svima na savetima ako ih bude bilo!
Veliki pozdrav! slika 1 zid koji se rusi slika 2 stepenice koje vode u prostor za snimanje slika 3 ulazna vrata koja se pomeraju napred |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Senior Member
|
Srusio sam pregradni zid,ugradio nove prozore i pocelo zidanje hodnika tj.pomeranje ulaznih vrata,kada se sve to zavrsi, planiram da pregradim prostor kao na skici za reziju,samo sto bih zadnji zid u odnosu na zvucnike izlomio u slovo v,ima li to nekog smisla,a i uklapa mi se u raspored prostorija.
Veliki pozz! |
|
|
|
![]() |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|