Go Back   Rumski Forum > Gost Foruma > Arhiva > Denis Mujad?ić a.k.a. Denyken

Denis Mujad?ić a.k.a. Denyken Jedan od na?ih najboljih glazbenih producenata, čovjek koji je u poslednjih 20 godina svog rada postao zaslu?an za najveći deo onog ?to se čuli od popularnih rock sastava poput Majki, Pipsa, Hladnog piva, Jinxa, Kojota, Overflowa, Zabranjenog Pu?enja, vlasnik svoje sopstvene Denyken Music podetikete, razgovara sa vama!

Thread Tools Display Modes
Old 02-04-2009, 07:57 PM   #1
Braca
Senior Member

Braca's Avatar

Default Re: Akustične gitare

Gitare su se najbolje definitivno radile u Nashvilu, ali Gyboni je snimio album posle Miracula, koji ima dosta i acusticnih i elektricnih gitara ( ne znam kako se bas zove album), po meni je to do sada najbolja produkcija gitara na Balkanu. Denyken ja sam gitarista, i stvarno si dao fenomenalno pojasnjenje snimanja acc gitara, ovo su dragocena iskustva za sve forumase , jedino sto ne znam gde da nadjem taj Martin koji pominjes!!!
Braca is offline  
Old 02-04-2009, 08:36 PM   #2
Denyken
Member

Denyken's Avatar

Quote:
Originally Posted by Braca View Post
Gitare su se najbolje definitivno radile u Nashvilu, ali Gyboni je snimio album posle Miracula, koji ima dosta i acusticnih i elektricnih gitara ( ne znam kako se bas zove album), po meni je to do sada najbolja produkcija gitara na Balkanu. Denyken ja sam gitarista, i stvarno si dao fenomenalno pojasnjenje snimanja acc gitara, ovo su dragocena iskustva za sve forumase , jedino sto ne znam gde da nadjem taj Martin koji pominjes!!!
Braca D28 je za Martin ono sto je Telecaster za Fender..iako Martin ima kvalitetnijih (i skupljih ) modela..D28 je nekako najbolji odnos onoga sto nudi i same cijene...svirao ga je pokojni Johnny Cash te Clapton takodjer sto samo za sebe puno govori jer oni nisu imali problema sa cijenom..
ono sto mene osobno fascinira kod te gitare je nesto sto nisam niti na jednoj drugoj nasao : ona nema neki veliki opseg u smislu nekih ogromnih baseva i trebla ili da kao Taylor mozda malo pre hi-fi zvuci...ona je uglavnom u onim korisnim midlovima (daleko od toga da je tanka tj. da nema bassa) koje vise manje svi mi potenciramo i trazimo u miksu sa akusticnom gitarom..drugim rijecima..ona je tamo gdje treba biti u miksu..vec sama po sebi..prirodno..bez onog dumljenja na low midlu ili basu ili nekih tankih visokih koji daju dojam da se samo trzalica cuje i nista vise...kao neka sfera ili ti kugla stoji u miksu i zauzima strogo kontroliran prostor sa nevjerojatnom (od svega to mi se najvise svidja ) energijom u srednjem dijelu spektra...upravo tamo gdje je najveca "bitka"...i sto je vise "tuces" ona je podatnija
u Hrvatskoj je zastupnik za Martin firma TMS http://www.tms-musicshop.com/..... second hand po oglasima je tu oko 13000 kuna oko 1750 ojra..nasao sam jednu u Sloveniji da tip prodaje za oko 1200 ojra..uglavnom nije da se ne moze naci.. ne znam kakva je situacija sa Martinima u Srbiji....u svakom slucaju fascinantan instrument i vrlo vjerijatno moja slijedeca studijska investicija..u medjuvremenu imam je od koga posuditi...vise nema snimanja akustike bez nje..
Denyken is offline  
Old 02-04-2009, 10:59 PM   #3
idekius
Mason

idekius's Avatar

Hvala! Zaista si lepo objasnio svoj pristup.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules