|
|||||||
| Pravna Pitanja Ovdje pi?ite sve ?to znate ili ?elite znati o autorskim pravima, ugovorima sa agentima/izdavačkim kućama itd... i sve ostalo ?to dotiče pravnu stranu poslovanja s glazbom. |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Pro Member
|
Pa to je otprilike legalizirana mafija.
Sama ideja ukidanja slobode izrazavanja (u ovom slucaju muzickog) nema veze s mozgom. Bas me zanima tko se to usudi biti veliki sudac koji ce procijeniti koja glazba valja a koja ne. Bilo je bendova koji nisu imali pojma svirati a ostavili su enormni utjecaj na glazbenu i popularnu kulturu, neki od njih se danas nalaze i u enciklopedijama. E a sad u vezi offtopica o bandovima koji ne znaju svirati i njihovim prijateljima: Daleko sam od bilo kakve zabrane ikome da svira i nastupa ali sto je je, postoji problem da klinci sviraju za malo para ili nist para a gazdama je klub i ovak i onak pun pa ce uvijek radije uzet bend za djabe nego neki kvalitetniji koji mora platiti. Taj problem se posebice javlja u manjim sredinama gdje je klincima najbitnije da odu van, cugaju i da im nesto tresti pod uhom, kvaliteta uopce nije bitna. U tom slucaju se moze zaboraviti na razvoj kvalitetnije glazbene scene... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
MAO
|
biće vaso da je obrnuto, da su ovi moji imali neku varijantu da uđu, jer ostatak bendova, ko god je pokušao, nije uspeo. i isključivo traže UEUS licencu, pa ata karnet pa ako sve to imaš onda te gleda onako, kako se češljaš i sl.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
VIP Member
|
Ma verujem ja tebi, ali rekoh: da neko poka?e cariniku privremenu radnu dozvolu dobijenu od HR ministarstva sumnjam da bi taj isti carinik insistirao na UEUS "licenci".
|
|
|
#4 |
|
Senior Member
|
zanimljiva tema...
mozda to treba sagledati sa svetle strane, u smislu,- dobro da se nisu setili fiskalnih kasa pa tek fiskalna za studio sreca pa je ministar mekog srca prema muzicarima |
|
|
|
|
|
#5 |
|
VIP Member
|
Uopšte ne kapiram kakve veze sve ovo ima sa (ovdašnjim) ministrom? Nije da ga nešto gotivim (mislim da je klasičan demagog i tezga-političar, kao i svi ostali), ali ovo stvarno nema veze sa njim.
|
|
|
#6 | |
|
Senior Member
|
Quote:
nista bitno, ne diram ja bivseg ministra finansija i sadasnjeg ekonomije, oduvek mi je bio simpa no hard filings pozdrav |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
VIP Member
|
Quote:
![]() Pozdrav