Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Closed Thread

Thread Tools Display Modes
Old 21-03-2009, 02:29 AM   #81
Dexxy
Pro Member

Dexxy's Avatar

Default Re: PT vs. Steinberg \samo konstruktivno/

Meni PT8 LE radi stabilno, brze, trosi manje CPU i sa UAD 2 sto se tice kasnjenja je super stvar ATA plugin. To je sada mnogo lakse, jos samo za PoCo da to naprave i ne treba mi nista vise

Dexxy is offline  
Old 21-03-2009, 01:26 PM   #82
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

U ponedeljak pazarim M-Audio ProFire 2626, i dižem PT M-Powered 7.4 (8ica mi još nije "dostupna). Ništa radikalno, al eto kad sam već savladao osnove, da mi i to stoji u ponudi studija A tu kartu kupujem iz bar još 2 razloga koji se složiše
Arthur is offline  
Old 22-03-2009, 02:05 PM   #83
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Jos jedna stvar...
Steinberg i Logic imaju problema sa pojedinim pluginovima, na Logic-u nece da pamti podesavanje za Omnisphere, Atmosphere ponekad, Stylus RMX, BFD i jos po nesto, na Steinberg-u RMX i BFD takodje ne pamti podesavanja snimljena sa projektom, dok u PT sve radi najnormalnije, nevezano za konfiguraciju i sistem, svugde je isto...
Jednostavno RTAS verzija istog plugina radi, dok VST i AU negde glave, takodje su i verzije pluginova poslednje...
Onda Roger Nichols takodje u RTAS rade, ali kao VST znaju da zadaju muke, ne mogu se setiti svih pluginova koji prave smetnje a da rade sa PT, dopisacu naknadno...
Ako neko zna resenje mogao bi da podeli saznanje sa svima...

www.dynamix-audio.com
kravadinka is offline  
Old 22-03-2009, 03:00 PM   #84
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Quote:
Originally Posted by kravadinka View Post
Jos jedna stvar...
Steinberg i Logic imaju problema sa pojedinim pluginovima, na Logic-u nece da pamti podesavanje za Omnisphere, Atmosphere ponekad, Stylus RMX, BFD i jos po nesto, na Steinberg-u RMX i BFD takodje ne pamti podesavanja snimljena sa projektom, dok u PT sve radi najnormalnije, nevezano za konfiguraciju i sistem, svugde je isto...
Jednostavno RTAS verzija istog plugina radi, dok VST i AU negde glave, takodje su i verzije pluginova poslednje...
Onda Roger Nichols takodje u RTAS rade, ali kao VST znaju da zadaju muke, ne mogu se setiti svih pluginova koji prave smetnje a da rade sa PT, dopisacu naknadno...
Ako neko zna resenje mogao bi da podeli saznanje sa svima...
Na original Nuendo 3 sve radi
Old 22-03-2009, 03:36 PM   #85
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Malo nepazljivo od tebe kako si napamet prosudio da ja nemam original software...

www.dynamix-audio.com

Last edited by kravadinka; 22-03-2009 at 03:38 PM.
kravadinka is offline  
Old 22-03-2009, 04:01 PM   #86
Plonk
Member

Plonk's Avatar

Quote:
Originally Posted by kravadinka View Post
Steinberg i Logic imaju problema sa pojedinim pluginovima, na Logic-u nece da pamti podesavanje za Omnisphere, Atmosphere ponekad, Stylus RMX, BFD i jos po nesto,
da Logic ima problema sa nekim pluginima...pogotovo spectrasonic ekipa, ja ih ne koristim pa mi i ne smeta, mada sam mislio da isprobam Omnisphere, ali ako ima problema sa Logic-om
ja sam vecinu raznoraznih plugina zamenio sa Reaktor-om 5, user library je fenomenalna stvar...ljudi rade raznorazne instrunente koji su bolji nego neki komercijalni pluginovi
Old 22-03-2009, 04:02 PM   #87
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

mnogo defanzivno sve čitaš, kravadinka. Čovek je samo rekao da ima legalni i da nema nijedan od tih problema. Nema veze sa tobom.
Arthur is offline  
Old 22-03-2009, 04:17 PM   #88
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Mislis ofanzivno?!
Citam onako kako jeste! Ako sam rekao da su problemi ti koji su, najmanje sto je trebalo je pitati je li mi software originalan, a na ovaj nacin se samo ispoljava nepostovanje prema sagovorniku, bio to ja ili bilo ko drugi!
Ako neko na moj tekst doda:"Na original Nuedno 3 sve radi" podrazumeva se da sam ja govorio o neoriginalnom softveru...

Kako se ovde preteruje sa tim da je izricito zabranjeno pricati o nelegalnom softveru, tako se podrazumeva da se ovde vodi razgovor oko legalnog, pa je svako dodavanje tog "original" malo degutantno i suvisno, i samo ono predstavlja nepostovanje sagovornika, a da je nekim slucajem odgovor :"Kod MENE sve radi normalno", sve bi bilo u redu...

www.dynamix-audio.com

Last edited by kravadinka; 22-03-2009 at 04:26 PM.
kravadinka is offline  
Old 27-03-2009, 11:50 PM   #89
nenad
Senior Member

nenad's Avatar

PT..... izvikan..... STEIN.... radi isto to sto i ovaj izvikan......... cuju se isto....... a o samom "prolazu" kroz jedan ili drugi...... stvar navike... Dajem prednost STEIN-u za rad sa audiom.... lako, brzo i logicno........ A i sa midi-jem je rame uz....

najkonstruktivnije je kada sam uradis jedan song u jednom a bogme i u drugom sekvenceru ( najbolje sto umes... bez kompromisa ) a onda lepo poslusas jedan dan...pa drugi dan..... pa treci ..... i onda trazis da cujes razliku.... pa ako je uocis ti se priklonis carstvu koje ti lepse zvuci.....
Vise bi paznje posvetio samom usnimku nego sredjivanju i miksanju istog u pomenutim sekvencerima. Oba rade... dobro !

po meni izmedju njih je jedan veliki konstruktivni znak jednakosti.......
nenad is offline  
Old 28-03-2009, 09:11 PM   #90
vly
Member

vly's Avatar

Quote:
Originally Posted by Moritz View Post
Na original Nuendo 3 sve radi
I kod mene takodje!
vly is offline  
Closed Thread

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules