Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 27-03-2009, 04:33 PM   #1
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Default Re: Hlađenje računara

Quote:
Originally Posted by Igor View Post
Nakon ugradnje i prvog kontakta sa strujom, učinilo mi se da je mojim mukama kraj. Jer zaista, računar je radio tiho, ali tek nekih pet-šest minuta, posle kojih se visina temperature u kućištu prirodno povećaja, a sa njom i broj obrtaja fana čime je dosegnut približno sti nivo buke kao pre.
Ajoj.
Ovo nisam hteo.
HWMonitor posle sat vremena rada pokazuje 36 C i 37 C po svakom jezgru, ventilator se vrti na oko 750 RPM, i nije ni približno tiho kao što je slučaj sa drugim računarom.
Ovo sve ukazuje da tu buku zapravo proizvodi napajanje, te obrati paznju na isto (sam kazes da ti se 12ca vrsti na 750rpm, sto je prakticno necujno, osim ako vent nije neki tezi krsh, pa sklopoce, krklja itd).

diviner is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2009, 10:01 PM   #2
Igor
Pro Member

Igor's Avatar

Default Re: Hlađenje računara

Statistika se s početka malo promenila i FAN mi vrti na oko 930 RPM verovatno kao posledica grebovanja u Premiere-u dok ovo kucam. Temperatura procesora je u proseku 44C po jezgru, a grafička kartica ima pasivno hlađenje i HW Monitor joj očitava 68C. Mislim da ventilator nije izvor problema, i ne mogu da se setim marke napajanja, ali nije do?lo s kući?tem nego je 570W i kupljeno posebno na preporuku prodavca. ?ta mi preporučuje?, Mihajlo?

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules