19-03-2009, 01:06 AM
|
|
Pro Member
|
Re: Hammond "osvezavanje"...
Quote:
Originally Posted by slowstar
Ljudi, jel' ovaj forum poceo da se bavi antikvarijatima? kazite da znam...
Bar je Hammond problem koji je resen i softverski a i hardverski, ja licno sam posedovao C3 (sto Ogi kaze "flagship" jos bolji od B3, kao Keith Emerson) i mogu da vam kazem da ove nove sprave (nord stage, Roland VK serija narocito, i jos neke firme imaju SAVRSENU imitaciju HAMMONDa, bez tezine originala - verovatno je C3 + Leslie 122 zasluzan za sadasnje stanje moga 5. i 6. prsljena) dakle nove sprave zvuce fenomenalno! nema nikakve potrebe reparirati i vaditi iz mrtvih originalne instrumente, izuzev ako nije inat ili hobi u pitanju...Inace, na HAMMONDu koji slabije svira i ima izoblicenje, treba zameniti lampu 12AX7, kod nas poznatu kao ECC83, a tzv "ispravljacicu" zameniti "gretzovim spojem" i jedino sto je jos potrebno, podmazati motor ton generatora specijalnim silikonskim uljem, mozda ga i dan danas prodaju bolje snabdevene muzicke radnje. Stari HAMMONDi inace imaju 2 motora, jedan "startni" koji sluzi kao "Anlaser" onom glavnom, koji okrece ton generator, i to motoru treba prici, ocistiti ga i zameniti mu cetkice ukoliko je model sa cetkicama, ne mora da znaci. Toliko od mene koliko me pamcenje sluzi. Inace Svoj Hammond a i Leslie sam prodao izvesnom Darku Arkusu iz Sarajeva, koji mi nikada nije dao poslednjih 800 maraka koje mi je ostao duzan. (Mislim da je svirao u grupi "Kod")
|
Hvala na informacijama... inace u pitanju je cista romantika  ... ne nosi se na svirke niti se snima nesto sa njim vec iskljucivo sluzi za jedinstven osecaj kada se sedne za njega i odsvira nesto... ipak nije isto sesti za Hammonda i staviti neki kontroler ispred sebe ili Nord i sl... znaci cista ljubav
Pozz
|