|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Da, tacno je da se mnogo vremena potrosi, ali zato kada shvatis da je sve pre LOGICa, ukljucujuci i pro tools bukvalno IGRACKA u odnosu na mogucnosti i sistem LOGICa, onda ti i nije zao. Logic je ubedljivo i daleko najbolja i najsofisticiranija platforma za DAW koja je ikada smisljena...A da i ne racunam koliko je sam sebi dovoljan obzirom na bundled plug/ins i virtual instruments. Otuda i moja "pristrasnost" prema vocno - jabucnoj platformi, zato sto LOGIC sada radi SAMO na MAC OSX-u, a koliko je meni poznato, mozda nisam u pravu, jos niko nije uspeo da na "apotekaru" 100% "potera" OSX, LOGIC, kao i sve externe sprave i hardowe na FW i na USB...Ispravite me i uputite ako gresim, man'te se pokretanja OSXa na P.C. platformi, nije to dovoljno, mora da radi PERFEKTNO, zar ne?
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
meni je sve radilo perfektno i logic i presonus preko firewire i cubase LE i vsti i plugovi.....sve bez greske...
ali vrhunski zvuk se zaista moze dobiti na obe platforme, tako da prelazak na nesto nepoznato i prolagodjavanje od par meseci zaista nije nuzno.... najbitniji faktor je ko je sa cime zadovoljan....neko trazi dlaku u jajetu izda jedan album (u karijeri npr)koji moze biti kultni i ne mora... neko se zadovolji sa malo slabijim zvukom al izbaci gomilu albuma kao stulic recimo... od kojih pak neki mogu biti loshi, a neki genijalni uprkos losoj produkciji... zavisi sta kome treba nema pravila uzgred ako je usnimak dobar (sto najvise zavisi od prostorije mikrofona preampa i konvertera....) posle moze da se mixa bilo gde moje misljenje je da produkciju (mix) ipak treba da rade producenti... a oni koji su stvaraoci dovoljno e da imaju osnovno znanje da dovedu posao do pola sto se tice mix-a (levels, pan, editing) posle je uvek bolje odneti negde u dobru reziju moj jedini razlog zasto radim sam je taj sto nemam novaca da odem i platim nekome mix....i ne poznajem nikog ko bi mi ustupio neki dobar prostor da sam imucniji svakako bi odlazio u ozbiljan studio da mixam, jedini uslov bi bio da prisustvujem mixu da bi mogao da predocim sta sam zamislio poz
Nema claen-a bez Twin-a https://myspace.com/poslednjemore www.myspace.com/aleksandarmilutinovic www.myspace.com/runomusic www.myspace.com/slovosveto www.myspace.com/beogradskacalgija www.myspace.com/serbianbyzantinchoirsaintsava Last edited by korenjak; 17-03-2009 at 03:03 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
..najbolja platforma za DAW..hmmmmm! Pogotovo sad sa PT8 (i svim plugovima i soft instrumentima koji dolaze sa njim...ne znam...) Jedino zasta mu skidam kapu je cena! Dobije se tona stvari i sve radi uz MINIMALNO opterecenje po dzepu! (ako se uporedi sa PT HD).. (al moras da kupis MAC..!) Ja licno, probao Logic dva puta (davno) i nisam se primio.... ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
poludeo sam juce dok se ucitavao pt le 8 sa svim tim plagovima ... elem "decace" lepo su ti rekli ... radi i na fastrackeru ako te to inspirise :]
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Slowstar, lupkas malo, pa malo vise, sve naizmenicno...
![]() Mani se ti pametovanja i pricanja napamet... Korenjak, prilagodjavanje na software sest meseci?! Za toliko vremena bih provalio NASA Space Shutle, a ne jedan priprosti DAW... Tri aktivna dana i software je provaljen, a onda jedna nedelja i to je to, potpuno si funkcionalan... Last edited by kravadinka; 17-03-2009 at 05:00 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
ne provaljivanje nego navikavanje, expeditivnost brzina ....istovremeno odvikavanje od starog
gde sam napisao 6 meseci??? par meseci jer stgnem da cackam jednom sedmicno ...kako kad.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Vibrator
|
![]() Quote:
samo sto nema veze sa zivotom, svi poznatiji sekvenceri su sad manje vise tu negde, cak se zamera apple-u na nerazvijanju logic-a na ustrb garageband-a ! a sto se tice rada na osx86, opet cu da ponovim, MAC koji koristis je u stvari apotekar, samo maskiran. poz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Da da, cuo sam da ako imas najnabudzeniji sekvencer - on ce raditi muziku umesto tebe...
![]() ![]() Vidim da je dosta nahvaljen Logic - po cemu je on toliko bolji od recimo Cubasea?Neka Logic korisnici nabroje 5 karakteristika koje zivot znace a nema ih u recimo PT ili Cubaseu ... Najbolji je onaj sekvencer koji PLATIS i cenis svaki je...i dinar koji si ulozio u njega i vreme da ga naucis a onda posle toga ne skaces sa platforme na platformu... Logic=Mac Cubase=PC PT LE = nema se za HD ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Vibrator
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
To je sad pomalo i pitanje ideologije, ipak smo mi svi podlozni pripadanju ovome, ili onome, ali u globalu sve je to vrlo slicno, pa kome se sta svidja, na kraju se svede na to znas li Marinko kosit' livadu, il' ne znas...
![]() Malo mi je dosta nekih baljezgarija koje se redovno izgovaraju, ali dobro, sto ljudi-sto budala, sto zena-dvesta sisa... ![]() Radite ljudi na cemi god hocete, platformu mozete da menjate, ali glavu tesko, zato uzalud vam glupava prica, sad kad bi mi dali SSL i jos stosta sve bi to opet bio ja, a ne neko drugi, sto je u neku ruku dobro, a opet u drugu ruku i lose... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
dali moze samo ilok da se kupi za m-powered 7 | korg pa1x | DSP forum | 15 | 06-05-2010 09:19 PM |