|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
mod?rateur analogue
|
![]()
ne znam sad jel ovaj topic o uzorima, ili koju muziku smo najvise voljeli/volimo ?? to bas i nije isto.
Muzicki, u smilsu harmonije/aranzmana/stila odn. estetike, vjerojatno su na mene najveci uticaj ostavili: 1. Yes i Genesis (sa i bez Gabriela) iz 70tih 2. Tangerine Dream iz Virgin Records ere 70tih - Stratosfear, Force.. 3. Peter Gabriel i Saga iz ranih 80tih 4. Debussy/Ravel/ rani Stravinsky - Impresionisti 5. Mike Odlfield iz ranih 70tih - Ommadawn i Tubular Bells, Incantations 6. 4AD Records, Beggars Banquet i Cramboy izdanja - ponajvise Dead Can Dance, Cocteau Twins, This Mortal Coil, Tuxedomoon i Bauhaus. 7. Vangelis, Pat Metheny Group rane ECM ere. u nedavnija vremena, znaci zadnjih 10 - 15 godina, utjecao je na mene Massive Attack, Deep Forest, RadioHead. pa neki skladatelji iz ranog 20 st. kao npr. Bela Bartok i Schoenberg. post impresionizam itd. Jerry Goldsmith i Alberto Iglesias na filmskoj muzici itd.. a kao klinac volio sam, ali nisam i svirao u tom stilu, i Led Zeppelin, ACDC sa Bon Scottom i dan danas mi "radi" nepogrijesivo. pa kasnije Duran Duran, Simple Minds, U2. mislim da mi nisu uzori ali volim neke njihove albume do boli.. itd.. isto sam obozavao Azru. znao svaki ton i svaku rijec Suncane sTrane ulice itd.. ABBA i Queen jedni od najvecih. sta rec. sve mi njihove pjesme "rade" i dan danas. jbga ... itd mogli bi ovako do sutra. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Na?i (va?i) textovi | ANITA | Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... | 123 | 22-11-2013 04:03 PM |