|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Zar je moguce da su jazz basovi toliko skupi....... ja sam bio ubedjen da dobar JB moze da se nadje za 800e, a vrhunski za 1000, plafon
![]()
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Polovan, ishaban, i za sredjivanje kakvi su uglavnom "polovni za prodaju", da. Oko 800 eura,ali J bass "da stvarno vredi" nije uopste jeftin ni polovan, ni nov...
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Ali postoji li danas da se prodaje u prodavnicama AMERIČKI džez bas ili to više nije američki?
To mene interesuje.Jer ako mogu, kao što link gore kaže, da kupim novi američki standard jazz bas za 1200 € zašto ne bih kupio.A čuo sam da više ništa to nije američko, nego da je made in china i da gitarama počne da se krivi vrat poslije godinu dana i sl. i da je bolje kupiti dobro očuvan jazz bass nego taj novi...
![]() |
#4 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Postoje vrhunski Fender instrumenti i vrhunska "groblja", takodje Fenderovih AMERICKIH instrumenata. Neretko se desavalo da oni stariji, japanski skvajeri zvuce bolje od nekog "amerikanca" (ovo je prica za gitare i od pre nego sto su se Fenderi pravili bilo gde osim u Americi...). Vec ti rekoh, sve da je i "amerikanac", onaj "mexikanac" bi za tu lovu zvucao bolje, jer sam cuo gomilu jeftinih J bass amerikanaca koji nisu bili ni za pomenuti pored onog Frankovog mexikanca. Imas tamo audio fajlove, pa preslusaj. Ako si svirao dobre Fendere, znaces o cemu se radi....
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
e, da..
sad kad si vec spomenuo.. uzeo sam J bass fendera i njegovu kopiju od squiera.. i squier mi je zvuchao bolje.. neverovatno.. malo mi falilo njega da uzmem, ali sam na kraju naleteo na blade-a i odushevio se.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Mason
|
![]()
Ajd? da malo iznesem svoja iskustva o 7ender bass gitarama, pošto ih dugo pratim, sviram, volim, pa... rekao bih da ih i poznajem.
Tačno je da se 7ender ne kupuje dok se ne proba i da su medjusobno jako različiti komadi čak i iz iste serije. Ali... to je 7ender i to je za njih normalno. USA standard i symbol kao i npr. Levis 501. Ima i lepših i skupljih, ali 501 je 501 i ko to voli, drugo ga i ne zanima. Tako i Fender, Zippo upaljač itd. Ja bih pogledao taj iz 1979!!! Tačno je i to da su serije iz 60-ih i 70-ih fantastične i da su generalno gledano bolje od novih. Ako je dobar komad i ako nije sjeban, kupuj to!!! Cena od 1200 nije velika za tu gitaru, a napolju su i više. Srbija ima retku privilegiju da se kod nas još uvek da iskopati po neki stari Gibson, ili Fender za znatno manje pare nego što to košta u inostranstvu. Retko, ali da se naći. U konkretnom slučaju, sve zavisi u kakvom je stanju gitara, da li je originalna i kakva se "pogodila"... Sve to ne znaš dok ne probaš. Ja bih više nešto iz 60-ih, ili 70-ih, nego novog Fendera... Sad... ti sam odluči. Ponavljam: -POGLEDAJ I PROBAJ GITARU!!! Tačno je i da Mexikanci sviraju za sve pare... rade super, ali ne bih baš poredio Mexikanca sa pravim Fenderom... Inače, sam sviram Japanskog Fendera iz 80-ih. Model Jazz Bass Special. Danas Fender proizvodi tu gitaru pod imenom "Duff McKagan Model", sa Daff-ovim potpisom, jer je upravo Duff iz Gunsa proslavio tu gitaru , a svirao je baš Japanca. U to vreme su Japanci otkupili celu firmu, posedovali je tih nekoliko godina, pa su je Ameri opet kupili nazad. Naleteo mi je tada dobar primerak, zadovoljan sam gitarom, čuvam je i ne menjam. Voleo bih, pored nje, klasičan USA Jazz, upravo starije serije... ali... o tom po tom... kada izleti, ako izleti. Koliko Fender gitare znače u muzici govori i to koliko ih muzičara svira, koliko je albuma snimljeno sa njima (nemoguće je izbrojati), ali i to da se najzastupljeniji magneti na bass gitarama zovu Precision i Jazz magneti, po Fenderovim modelima, a ne npr. Sound Gear, Musician... itd... magneti.
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Ako valja uzimaj tog starog.Ja sam se bio zaleteo da uzmem american deluxe 5 ili M.Miler i onda je u mitros neki momak doneo (ja mislim) 73-ku j bass pored kojih su ovi novi radili kao kanta.I onda sam pao u ocaj jer se tada (70-tih) nisu proizvodili petozicani basovi.I na kraju sam uzeo yamahu trb.A na talkbass forumu neki lik ima dobru izjavu ako hoces dobar novi jazz bass-kupi Sadowsky. I stvarno ove sto sam ih cuo su vise jazz bass nego svi ovi u radnjama koje sam probao i usvojicu jednog sadowsky sirocica do kraja godine pa makar nemo leba da jem
![]() |
#8 |
VIP Member
|
![]()
Još kedan glas protiv kataloške kupovine Fendera - te gitare/bas gitare nikada nisu smele da se kupuju bez probe. Zato su i bile kudikamo jeftinije od Gibsona. Kod Gibsona se kupuju modeli, a kod Fendera primerci.
Šetaš po prodavnicama, tražiš komad koji ti prija, ili natrčiš na neki instrument u nečijem vlasništvu pa se femkaš pred likom i kukaš kako je izgreban, čivije imaju luft, nalaziš svakakve glupave mane da bi spustio cenu. A kataloški - nikako. Pozdrav P.S. nikada nisam imao Fendera, ali sam se po studijima nagledao Anniversary i Signature komada naručenih iz USA, koji su bili na nivou (skupih i lepo ofarbanih) lopata za sneg.
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 26-01-2009 at 11:01 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |