|
Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... Oaza za "stvaratelje" pjesama... pričajmo o izvorima inspiracije, razradi ideja, strukturiranju pjesama, instrumentaciji, tehnikama aran?iranja, pisanja tekstova.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Moderator
|
![]()
ahhaahah.. dbro si primetio.. devojka me i slikala.. cuti, na svu srecu nije bio nastup uzivo.. prvo mi pala gitara, pa sam probao da namestim klavijaturu tako da se i ja vidim iza onih cica.. pa mi je opet pala gitara.. inache, da.. ne znam koja je poenta sa klimom na sceni.. mislim, sve je to ok dok je neshto umereno.. meni su se u vishe navrata smrzli prsti.. kad su predstave bile u pitanju, to nije bio problem.. mada, zimogrozljiv sam pa sam morao na pola predstave da popijem flonivin ne bih li zaustavio rasprshavanje braonkaste tekucine iz mog cenjenog anusa.. al kad treba neshto da se svira.. jebesh ga..
poz |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
sa tremom sam zavrsio kada sam shvatio da sve sto sam vjezbao (ti silni sati) zbog nje su padali u vodu... zbog toga mi i nije vise bila potrebna. samo te sprjecava da najbolje pokazes ono sto si uradio... fak tremu
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Hahaha, voleo bih da i ja mogu da kazem "tremo j*bi se", i da ona ispari, ali nema leba od toga...
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
Super su saveti.
Ne planiram da "ubijam" tremu alkoholom i drogama, ali bih se slozio sa @dexyco da trema ne nestaje tek tako... Mislim da se kod mene radi o nekoj vrsti samokriticnosti. Posmatram virtuoze, ili cak lokalne pijaniste u pozoristu, njihovu tehniku i lakocu a opet izrazajnost u sviranju, i onda se osecam... ne znam, nekako bljutavo kad pogreshim na jednostavnim stvarima, dok oni sviraju Chopenove valcere gotovo zatvorenih ociju. Znam da je pogreshno porediti sebe sa drugima, svako ima neki svoj stil pogotovo kad je rad sa sopstvenom muzkom u pitanju, ali bih jako voleo da za dve, tri ili pet godina sviram pred mnogo ljudi neku svoju muziku, a da mi se ne desi da umesto tona F sviram npr. E, i da se ljudi smeju. Znam da je za tako nesto potrebno mnogo vezbe, koncentracije i truda, ali i mnogo sigurnosti, koju nemam ideju odakle da crpim...
![]() |
#5 | ||
Member
|
![]() Quote:
Quote:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() TJELESNA MANIFESTACIJA OSJEĆAJA Fiziološka osnova Srž nadbubrežne žlijezde luči hormon adrenalin, hormon koji se u većoj koncentraciji oslobađa u stresnim stanjima. Tijelo reagira na stres tako što povećava i mobilizira energetske zalihe za svladavanje njegova uzročnika. Adrenalin će pojačati aktivnost srca i tako brže opskrbiti krvlju mozak i mišiće. Krvne žile bliže koži stežu se, vrijeme zgrušavanja krvi skraćuje se, tako da se smanjuje vjerojatnost teških krvarenja pri ranjavanju. U stresu dišemo brže i dublje, dovodeći stanicama više kisika. Smanjuje se lučenje sline i sluzi, pa se omogućuje povećan prolaz zraka u pluća. Povećanim znojenjem snizuje se tjelesna toplina. Mišići se napnu kako bi tijelo bilo spremno za brzo djelovanje. Čak se i zjenice oka prošire, čime oči postaju osjetljivije. U stresu se iz timusa u krvotok naglo otpušta veći broj limfocita kako bi pomogli u svladavanju moguće infekcije. U isto vrijeme odgađaju se manje bitne reakcije tijela radi očuvanja ukupne količine energije za potrebe stresa, pa se zato smanjuje probava. Iz svega navedenog vidi se da će tijelo poduzeti brojne svrsishodne reakcije kako bi svladalo opasnost i prijetnje po život. Sve reakcije koje se javljaju u stresu korisne su za organizam da se odupre opasnosti u kojoj se trenutno nalazi. Međutim, valja znati i ovo: opetovani stresovi najčešće uzrokuju teže promjene u organskim sustavima, od kojih je najosjetljiviji organ srce. Kao posljedica opetovanih stresova često se javlja srčani infarkt. Zbog djelovanja adrenalina stežu se koronarne žile srca koje hrane srčani mišić. Smanjuje se hranidba dijelova mišića srca, koje u stresu radi brže, te oni propadaju, što dovodi do srčanog infarkta. Zbog istih razloga može nastati oštećenje mozga – moždani udar. Mr.sc. Dario Miletić, prof. *** možda da mu predložiš neki sport koji će mu nabiti dosta hormona antitremina ? Last edited by alfom; 16-12-2008 at 05:36 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
unapred se izvinjavam svima jer mi se nije dalo citati sve postove, osim prva dva ( heatmen )...
zanimljivo je pitanje druze, moj ti je savet da treba vise da osecas to sta sviras, da ti uzivas u tome i da postujes svakog ko te u trenutku slusa i da im preneses te emocije... publika nije glupa i ona oseti sve to ( to je to sto svi pricaju o odnosu publike i izvodjaca ) i znace ako ti pogresis ali nece ti zameriti ako im das ono nesto u toku pesme ![]() ![]() ![]()
![]() |
#8 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ko će se to tebi smijati? Vje?banje, nastupi, vje?banje, nastupi, vje?banje, nastupi, ....... , i tako dok si ?iv. To je receptura. I ovo ti mo?e pomoći : prije par godina sam bio prisutan na mini koncertu jednog dobrog hora. Nevolja je bila ?to je program bio matine. Hor je prekrasno izvodio svoju numeru, a kada je na red do?la solo-dionica sopranistice, izletjela je 'guska' na prvoj oktavi koju je trebala otpjevati. Horovođa je zaustavio izvedbu, okrenuo se nama - publici i sa iskrenim osmjehom 'od uva do uva' izrekao kratko izvinjenje (koje je u stvari bilo par pedago?ki izrečenih riječi ohrabrenja slistici, odn. riječi koje su otklonile ev. bilo kakvu nelagodu), zamolio nas za strpljenje, sačekao solisticu da se pripremi ; pjesma je ponovljena i izvedena bez ijedne jedine zamjerke ; da ka?em - maestralno. Dvoje gostiju koje sam poveo sa sobom su bili očarani upravo ovim gestom. Čak mislim da su imali veći do?ivljaj sa ovom 'nezgodom' nego da toga nije bilo. Razgovarao sam sa solisticom kasnije, jer se poznajemo i svoje goste upoznao sa njom. Bez ijednog znaka nelagode ili 'kompleksa', objasnila je da se u njenom poslu nezgode dogode : vrlo, vrlo rijetko. Ali ipak se dogode. Dakle, Salle, bez ikakve sekiracije i samo naprijed. Kada bi se pogre?ke u sviranju tako vrednovale kako to ti do?ivljava?, ispada da bi Akermanov nastup na koncertu Vlatka Stefanovskog trebao biti događaj koji je poni?tio svu vi?edecenijsku karijeru i trud tog poznatog gitariste. Ma taman posla !!! ![]() @ igorxp Ne treba niko da hoće da shvati da si napisao gluposti. Postavljeno ti je obja?njenje da sam to shvati? i koriguje? se prema tome. Bez ikakve daljnje ?elje za prerječivanjem, molim, jer se u ovom slučaju 'klin klinom -NE izbija'! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Mislim da je to prirodno i da će nestati s vremenom kako stekneš veće samopouzdanje i kada se pojave ljudi koji će istinski cjeniti to što radiš i tako te motivirati ... govorim iz iskustva ... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
STVARALAČKA BLOKADA i moguća rje?enja | ANITA | Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... | 48 | 07-11-2012 02:29 PM |