Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 12-12-2008, 01:38 PM   #1
eternoRBC
Junior Member

Default Koji mic?

Ovako..znaci pravim neki kucni studio, prvenstveno za snimanje rep muzike. Uzeo sam zvucnu karticu Digidesing mbox2 i sad me zanima koji mic da uzmem, naravno nemam previse repa za neke bijesne stvari... oko 800KM bi bilo super.
Normalno, ako neko ima polovan a jak mic da proda i to dolazi u obzir
hvala unaprijed!
eternoRBC is offline   Reply With Quote
Old 13-12-2008, 07:32 AM   #2
akordeonista
Senior Member

Default Re: Koji mic?

Skupi jos malo para i kupi Rode K2. Mislim da je u tom cenovnom rangu najbolja kupovina.
Evo pa pogledaj, imas ga u Artistu povoljno:
http://www.artist.ba/srpski/artikal.php?art=512
akordeonista is offline   Reply With Quote
Old 13-12-2008, 07:42 PM   #3
Monroe/Rampart
Member

Monroe/Rampart's Avatar

Quote:
Originally Posted by akordeonista View Post
Skupi jos malo para i kupi Rode K2. Mislim da je u tom cenovnom rangu najbolja kupovina.
Evo pa pogledaj, imas ga u Artistu povoljno:
http://www.artist.ba/srpski/artikal.php?art=512
evo bas sam danas probavao mikrofone (hvala zg audioprou sto su izasli u susret) i utisci su bili ovakvi

-violet black knight - jako je "prezentan", neznam kako bih se bolje izrazio, zvuci kao da je vokal vec paniran jako lijevo i jako desno, lijepo se istice...no s druge strane, neocekivano sibilantan je bio...imao sam dio texta u kojem malo naglasenije kazem "šamar" i to je zvucalo bolno za uši...sve u svemu, iznenadjujuce svijetlo je zazvucao u odnosu na tets snimke koje sam dosad cuo od njega

-se electronics se4400a - ovo je jednostavno mikrofon...nista posebno lose, nista posebno dobro...covjek koji je bio tamo je rekao da je sjajan na instrumentima i kad se koristi kao par, al na vokalu je blijed...nije lose, jednostavno ne ostavlja nikakav utisak

-rode nt2000 - manje sibilantan od violet bk-a, ali i dalje sibilantan...najveci plus mu je sto ima teske, mesnate donje midove...to mi se prilicno svidilo kod njega

-rode k2 - isprve nije imao neki "wow" efekt...nije nista lose imao u zvuku, a ni nista isticao...bio je malo topliji zvukom od se-a, sto je i logicno radi tubea, al kasnije nakon par verseova odradjenih u njega sam skontao kako vec ima zaokruzen zvuk, onako, spreman za ubacit u mix...ko da je sav visak iz visokih i niskih frekvencija poskidan i vokal je mix-ready...pretpostavljam da je bitno reci da se nije posteno zagrijao..kroz 5 minuta od paljenja power supplya je isprobavan...
edit: da, dosta je tisi od ostala 3

eto, nekako sam najblize njemu za sada...zao mi je samo sto nisam stigao niti imao mogucnosti usnimit isjecke glasa da vidim kako bi sjedao na muziku, ali ovako u letu - izvuceni su ti zaključci

Last edited by Monroe/Rampart; 13-12-2008 at 09:49 PM.
Monroe/Rampart is offline   Reply With Quote
Old 13-12-2008, 11:06 PM   #4
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by Monroe/Rampart View Post
..
edit: da, dosta je tisi od ostala 3
Hmm... čudno... Braca i ja smo poredili kod njega u studiu K2 i Neumann U89.
K2 je dosta glasniji od 89-ke.. Koliko li su tek ovi glasni, koje si pomenuo kao glasnije od K2???
Old 13-12-2008, 11:35 PM   #5
Monroe/Rampart
Member

Monroe/Rampart's Avatar

pa, i meni je bilo cudno, al je tako, svi su isprobavani na istom preampu i s istim gainom...kad sam dosao doma sam malo prckao po internetu i tamo takodjer pise da mu output nije toliko "hot" koliko i kod drugih slicnih mikrofona...
Monroe/Rampart is offline   Reply With Quote
Old 16-12-2008, 10:30 AM   #6
Kres7787
Junior Member

Kres7787's Avatar

Standarda nije ni bilo pretpostavljam? Jer se pokvario kad smo mi bili. Jos cekam tu snimku sessiona da mi stigne...
Kres7787 is offline   Reply With Quote
Old 16-12-2008, 12:23 PM   #7
DeMa
Moderator

DeMa's Avatar

Quote:
Originally Posted by idekius View Post
Hmm... čudno... Braca i ja smo poredili kod njega u studiu K2 i Neumann U89.
K2 je dosta glasniji od 89-ke.. Koliko li su tek ovi glasni, koje si pomenuo kao glasnije od K2???
DeMa is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules