|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Moderator
|
![]()
btw, primecujem da je ovaj naudo skoro svakoj pesmi promenio intonaciju, da bi lakshe odsvirao.. skoro sve mu je iz a ili e...
![]() moze to bolje.. ![]() shalim se, svidja mi se shto svira i vokalnu melodiju i pratnju u isto vreme.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
To je poslednji amaterizam.
Svaki fakultetski obrazovan gitarista ce mnogo umesnije i lepse odsvirati i solo i pratnju u isto vreme. I to bez razmisljanja dok neki ceo zivot posvete tome i to jednostavno ne zvuci. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Banned
|
![]()
Možda može "umešnije".....al to "lepše" mi baš nije na mjestu...mene lično nikad nije facniniralo to da li gitarista ima fakultet ili ne...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Naravno, škole su i te kako potrebne. Ali, kao i u svakom poslu, samo da bi se savladale osnove i dao osnovni kalup za dalje. A to dalje je vrlo za 1,2,3 stvarka ![]() A samo kad se sjetim onog, mislim, Benija (klavirista) iz Abba-e! Čovjek samouk. A, bar tada se nisam naslušao ljepših harmonijskih rješenja, u tom žanru, nego kad je ABBA bila aktivna. Last edited by alfom; 13-12-2008 at 10:03 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
|
![]()
Pa, naravno....daleko bilo da oću da kažem da su škole nepotrebne...ali, ipak nisu od suštinske važnosti za bilo koju umjetnost...al dobro..
Molim te, poslušaj pažljivije ovoga Nauda...poslušaj mu i druge klipove...ima ovaj još nešto osim vrhunske tehnike...zato sam ga i izdvojio ovako...a znam ja da ima bezbroj vrhunskih gitarista koji nemaju "to".... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Meni se veoma, u jednoj emisiji, svidio i prvi Stingov gitarista : mislim da je tada radio 'Police'.
Ja sam i mislio na tehniku. Gitaru sam ostavio ddaaavvvnnnooo. Mo?da da je nisam uzeo u ruke i vi?e od 20 godina. Ali, nisam zaboravio ?ta je 'zdrav' gitarista. A mnogo budala?tina po pitanju nedostizanja tehnike čine i ovi procesori na el. git. Sin od moje sestre je prije tri godine bio prvak BiH na takmičenju ?kolovanih gitarista u svojoj klasi. Onda se vatio el.git. i procesora i pobudalio za Stivijem i onim ćelom - amerima. Međutim, kada sam trebao ne?to snimiti, natjerao sam ga da mi prvo odsvira clean, to ?to je trebao odraditi. Istog momenta sam odustao i natjerao ga da godinu dana svira skale, etide i ostale tehničke vje?be - isključivo clean, pa onda mo?e sa mnom bilo ?ta raditi. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() @ Batltazare, evo poslu?ao sam : The Sound of Silent. Ipak, ruku na srce, Tommy bi to vrhunski isharmonizirao. Bez ljutnje, ipak je ovaj tvoj i tehnički i po harmonizacijama daleko iza Tommy-ja. Ali, tvoj thread je svakako da se istaknu odlični detalji iz kojih se mo?e mnogo ?ta naučiti. Zato, nećemo postupiti kao neki tamo ![]() Last edited by alfom; 13-12-2008 at 10:27 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
mislim da to ipak mnogo govori... otvoren um, masta... bez granica i/ili standarda koji te ogranicavaju... skola je dobra ako se iskoristi to znanje na pravi nacin, ali cini mi se da jaaaako mali broj ljudi to i uradi... za'ebano je pobeci iz kolotecine u bilo kojoj sferi zivota pa i u umetnosti tommy je do jaja, car nad carevima.. ali uz duzno postovanje, nijednu njegovu pesmu ne mogu da pustim tek tako i da jednostavno uzivam... mogu samo da se divim njegovom umecu... pozzz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Gitarista / 11 godina | DrumstickBass | Razno | 4 | 20-05-2009 09:40 AM |
Gitarista potreban | Orgasmatron | Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... | 0 | 28-01-2009 12:37 AM |
Potrebna pomoc gitarista | darkstar | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 26 | 29-05-2007 08:59 AM |