|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Moderator
|
![]()
kolko sam ja skapirao to bi bila neka vrsta ispravljacha.. shto od nekog izoblichenog sine wave-a, pravi square na 50-60hz.. naravno, prichamo o struji.. tako sam ja bar to skapirao.. same definicije se ne secam..
pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Member
|
![]() Quote:
sve to zapravo nije toliko bitno za audio sustav, čak ni "balansirana struja".... bitno je samo to da nema "smeća" na sinusu........ a to se mo?e postići nekim malo ozbiljnijim UPS-om...... nije lo?e ugraditi odvojni transformator za audio sistem na 220V u cilju uklanjanja ground loopova, znači da svi audio aparati budu na istoj fazi ako se koristi trofazni sistem (to sam ugradio kod Rogine u studiju, zajedno sa stabilizatorom struje i RF filterom), ali isto tako bilo bi po?eljno studio spojiti na potpuno odvojeno uzemljenje od ostatka zgrade/kuće, i to izvedeno sa bakrenom pločom povr?ine minimalno 1 kvadratni metar, i to tako da ploča le?i u pepelu na dubini oko 1 metar (tako to navodno rade Ameri....) i naravno, najbitnije od svega, treba paziti kako i gdje se spaja masa sa multicore-a ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
JBG, malo sam zabrijao previ?e na PFC... a sorry, radim u firmi gdje mi je to naju?a specijalnost, iako sam se trudio ne ulaziti preduboko u temu, nije to ba? lako....
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
duzina multicore-a u studiju? | alhoholicar | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 19 | 18-11-2007 12:30 AM |